Husbilsemester

Av Pethra1
11 feb. 2014 12:17
Visningar: 534
Söker tips om campingar och sevärdheter i söder och ner mot Cornwall. Även vilken väg över är bäst. Åker i rätt stor husbil.
15 feb. 2014 12:40
Just nu är det ju väldans översvämmat och svårt att säga vilka vägar som kommer vara reparerade på olika platser men jag rekommenderar att åka ena vägen via Dorset med pärlor som Lulworth Cove med Durdle Door. Vid Durdle Door finns en camping. Dock är det just nu stor rasrisk på sträckor vid kusten där så var det kommer att gå att promenera läns vandringsvägarna är oklart men West Lulworth är en jättegullig by med besökscentrum för nationalparken Jurassic Coast. Där kan man också besöka Corfe Castle samt leta fossiler på stranden i Lyme Regis.

Rekommenderar också att hålla sig norröver och köra genom Cheddarravinen och se den lilla staden Wells nära vackra Bath. Även Glastonbury är sevärt där men har massor av översvämningar söder om sig i skrivande stund. Dock finns det vägar längs kusten genom Exmoor vidare västerut som alternativ.

Du kan följa översvämningarna i min blogg (se min sida) där jag också skriver en hel del om hur de påverkar mitt kära Cornwall. Vägarna ute på landsbygden där är smala och fulla av häckar.

Ilfracombe är en jättemysig bas med fin kust runt omkring och byn Clovelly i närheten. Rekommenderar också att köra genom Dartmoor i den trakten.

I Cornwall kan jag nog skriva hur mycket som helst, haha. Det finns en massa campingplatser i närheten av Hayle om man vill undersöka hörnet längst västerut med Land's End osv. men på vägen dit finns ju massor att se. Trädgårdar, byar som Polperro, Looe, Padstow och Port Isaac...