Semesterperiod för Skottar/Engelsmän ?

Av Hyland
14 mars 2011 18:43
Visningar: 4784
Tänker bila i Skottland å ner till London , funderar att det kanske e bra å dra innan hela Storbritannien tar ledigt,någon som vet?
Planen e att flyga till Edinburgh,hyra bil, upp till Inverness å sen har jag ej kommit längre så tips tas gärna emot.
Ska lägga manken till för att hitta andras reseskildringar oxå.
Av Sjalen
5 maj 2011 16:03
Citerat från hyland:
Tänker bila i Skottland å ner till London , funderar att det kanske e bra å dra innan hela Storbritannien tar ledigt,någon som vet?
Planen e att flyga till Edinburgh,hyra bil, upp till Inverness å sen har jag ej kommit längre så tips tas gärna emot.
Ska lägga manken till för att hitta andras reseskildringar oxå.
Augusti är värsta semestermånaden i Storbritannien.

Finns det någon anledning till att du vill bila ner till London? Det är duktigt med köer på motorvägarna där nere och det finns massor av tåg. Jag skulle lämna bilen någon annanstans på vägen och ta tåg sista biten.
Av Asok
5 maj 2011 18:33
Man kan bila ner så långt som till Stansted egentligen sedan börjar köerna.
Tänk på att lägga gott om tid på de skotska vägarna. De är smala och hastigheten är inte så jättehög (om man inte vill riskera livet).
6 maj 2011 12:08
Vi var i Skottland andra halvan av juli 2009. Då flög vi till och från Prestwick nära Ayr sydväst om Glasgow.
När vi var på väg söderut från Highlands (mot flygplatsen) mötte vi massor med bilar, motorcyklar, husbilar, husvagnar.... som var på väg norrut så visst verkar det som augusti är den stora semestermånaden och då är det inte lätt att hitta B&B t ex.

Kolla gärna in mitt album från den resan, länk nedan, jag tror att du kan få en hel del tips, givetvis beorende på vad du har för intressen. Men gillar man natur, kultur, slott och whisky (öl bryggerier finns också), så har du att göra ;-)

http://www.reseguiden.se/forum/resor/skottland-vanstertrafik-whisky-party-natur-regn-och-sol-2848
Av Hyland
7 maj 2011 19:17
tack för tipsen , men har sen jag skrev detta planerat att lämna bilen innan vi ska flyga hem från Heathrow. Mao så blir det inget London , satsar på nå extra dygn i Edinburgh istället, flyger dit i mitten på juni , hyr bil å drar norrut sen västerut,har fått några tips på orter av kompisar.
Har tjyvkikat på din dagbok å den kan vi säkert ha nytta av
Av Lasse42
8 maj 2011 21:25
Vi har gjort två resor till Scottland, båda gångerna med Ryanair.. 2004 var linjen till Prestwick ny och vi bjöds på tågresa ToR till valfri plats i Scottland! Vi valde Inverness som är ett nav för norra Scottland och bokade BoB hemifrån för om jag minns rätt fem dar( Såg ni att deras fotbollslag spöade självaste Celtic med 3-2 förra helgen). Första dagen åkte vi runt med Sightseeingbuss och knallade på stan. Redan andra dagen åkte vi på en förbeställd bussresa upp till Orknev-öarna vilket då tror jag kostade 25 pund inkl. färja. Intressant utflykt med bl,a en 4000 år gammal boplats som var utgrävd och restaurerad. Kan vara bra att göra en sån resa med buss så man slipper planera allt själv.
Sedan hyrde vi bil i tre dar. Vi hade frågat bussvärden om lämpligt resmål dan innan och han svarade tveklöst Ullapol. En lång rundtur runt 20 augusti då den lila ljungen blommade på alla berg och luften var klar. Lite trafik på dom smala vägarna, bara så att det inte kändes ödsligt. Ullapol var lite speciell med palmer och kalhuggna berg. Sedan hann vi med ett destilleri, Loch ness mm innan vi lämnade igen bilen.
En fin årstid att besöka Highlands. Tågbyte i Glasgow gjorde att vi fick se en väldigt fin järnvägsstation på närhåll, Man fick gå ca 500 meter mellan stationerna och hann se lite av Glasgow också
Tågbiljetterna är inte gratis längre, men jag tror man får 50% rabatt om man köper på flygplatsen eller via Ryanair.
I höstas flög vi till Edinbugh. En väldigt kuperad stad med ett stort slott på en klippa mitt i stan.
Det som jag upplevde som största sevärdheten var Scottich museum, med en fin blandning av nyare och gamla föremål och bra beskrivningar. Bl.a. ett ånglok från 1813, en rymdkapsel och mycket sjöfartshistoria.
Skulle tro att det är en svår stad att köra och parkera i. Stadsbussarna gick väldgt tätt och var mkt billiga så parkera bilen och gå eller åk buss. Massor av pubar och restauranger med väldigt olika priser.