Bila i Skottland tre (nästan) vuxna?

Av Foppis
23 jan. 2011 13:06
Visningar: 6404
Jag har till sommaren tänkt ta med man och son 19 år. Min son drömmer om Skottland hela tiden, naturen och livet i landet, och det skall bli en studentpresent :) Tur att jag vet att han gillar resa med mor och far (det är säkert =) Så... min tanke var att boka flyg Ryan air och en hyrbil i förhand. Men sedan skulle vi resa dit näsan bär. Hur tuff vågar man vara på tre vuxna?? Jag menar är det svårt att hitta bed and breakfast för tre? Han vill ju ha eget rum ;) Liten rutt i förväg har jag nog tänkt planera, men annars ganska öppet. Jag måste ju försöka räkna någorlunda på en budget. Kostnad för bed and breakfast osv.? Kan detta vara en dålig idè? Kanske bör man förboka lite hållpunkter och boende innan? Vi har tänkt vara iväg ca. en vecka.
Hjälp, råd och tips är välkomna!
23 jan. 2011 13:23
Det bör inte vara några problem att skaffa boende efter hand, det finns Bed&Breakfasts i vart och varannat hus verkar det som. Vi bokade i förväg och bodde även på hotell (Bl.a. Holliday Inn Express) byggstandarden är ju inte som i Sverige, de gamla husen är charmiga men komforten kan vara sådär, trånga trappor, varmt ute = varmt inne och tvärt om. De moderna hotellen hade normal komfort men då får man ju inte charmen. Vi reste i två veckor och tog rundan Edinburgh, Aberdeen, Inverness, Glasgow. Många långa utfärder med bil (massor med slott och natur. och mycket promenerande i städerna. Flög med Norwegian som var utmärkta. Ta en titt på British Herritage Pass, vi tjänade massor på det.
Av Foppis
23 jan. 2011 19:18
Tack för det! Skall titta närmare på detta :)
Av Foppis
24 jan. 2011 17:37
Tack igen Andersochmaggan! Jag har läst flera av era reseberättelser och de ger mycket tips och inspiration. Vilka fantastiska resor ni varit på! Ang. rum, så förstås, man kan ju inte börja leta rum sent på kvällen... Vi får chansa lite och ta dagen som den kommer, lite spännande... Bara lite svårt att beräkna en budget, men jag gissar att jag får söka lite på olika B&B på nätet och kolla hur priserna ligger. Skall även läsa er reseberättelse till Skottland =)
Av Asok
25 jan. 2011 11:57
Jag är ju sådan som alltid vill boka i förväg både för att kunna lägga upp en hyffsad rutt men även för att slippa lägga dyrbar tid på att leta boende och är vädret kanske inte det bästa så kan det vara påfrestande. Sommaren är det ju många ute o turistar och det kanske är fullt. Oftast tycker jag man hittar mysiga ställen när man botaniserar runt bland B&B som man kanske skulle missat helt om man inte hade planerat i förväg.
Lycka till på er resa till detta underbara land!
Av Macho
25 jan. 2011 12:17
Hej.
Om du kollar in www.visitscotland.com så ser du att dom har en svensk hemsida
där du kan kolla in B&B plus en hel del annat också.
Skottland är helt fantastiskt.

MVH Macho
25 jan. 2011 12:23
Vi var i Skottland 12 dagar i juli 2009. Det var mycket turister där. Och på vissa platser var det inte så lätt med boende. Det satt ofta en skylt med 'no vacancies' utanför B&B's. Vi klarade det ganska bra ändå tycker jag. När vi var påväg söderut från högländerna mötte vi massor med MC's, bilar, husvagnar, husbilar som var på väg norrut. Vi kunde bara konstatera att det nog var bra att vi var på hemväg då (vi flög till och från Prestwich med Ryan).

Med detta vill jag tipsa om att inte åka dit i augusti. Tror du måste boka allt i förväg i så fall. Vi bokade första natten, och dom 2 sista nätterna. Dessutom har vi en favorit B&B i Dufftown, staden som 'byggd på 7 destillerier' i motsats till 7 kullar alltså. Där hade vi en bas i hela 5 nätter, vi var på whiskyturer, 'tasting & nosing' event i Dufftown, det var Highland games där, hur kul som helst. Från Morven som ligger på det lilla torget i centrala Dufftown tar det ca 10 minuter att gå till Glenfiddich destillery, deras tur är gratis (åtminstone var den det 2009). Jag har pratat en del om whisky, men om ni inte är intresserade av det så finns det så klart massor annat att se, natur, slott mm.

Kolla gärna in mitt album här på reseguiden: http://www.reseguiden.se/forum/resor/skottland-vanstertrafik-whisky-party-natur-regn-och-sol-2848
Länk till Morven i Dufftown: http://www.morvendufftown.co.uk/
Länk till Visit Scotland: http://www.visitscotland.com/guide/where-to-stay/bandbs-in-scotland

Kom ihåg att ofta hittar du B&B's på plats, som inte är med på nätet, de är för det mesta billigare än dom man ser på nätet.

Lycka till med planeringen!

PS. Hör av dig via PM om du bokar upp Morven, då måste du hälsa från mig när ni träffas;-)
Av Foppis
25 jan. 2011 20:12
Tack så jättemycket för alla tips! Leroslover, jag lovar att pm:a dig och att hälsa om vi väljer Morven :).
Nu skall jag summera, läsa era reseberättelser och med penna och papper börja planera lite seriöst .Skall bli underbart!! Vi är roade av att fotografera hela familjen också och i Skottland kan man ju få fantastiska vyer =) Skall bara en tripp till Egypten först.... ;)