Hur många dagar i Kapstaden?

7 feb. 2016 22:17
Visningar: 1240
Planerar en resa till Kapstaden i början av nästa år (Februari/Mars).

Vi tänker även passa på att åka på safari från Port Elizabeth när vi är där.
Vi har inte varit i Sydafrika förut, men reser annars väldigt mycket.

Undrar hur många dagar man borde lägga i Kapstaden om man vill hinna se och uppleva de största sevärdheterna utan att stressa runt?

Vi vill inte hyra bil och köra själva och jag undrar då också vilket som är bästa alternativ för att ta sig till och från Port Elizabeth? Flyg?

Har sett att det finns hop-on-hop-off bussar längs garden route, är det någon som har erfarenhet av dessa och var bör man om man använder dessa stanna mellan Kapstaden och Port Elizabeth?

Finns det några trevliga vindistrikt när Kapstaden som man kan besöka under t.ex. en dagsutflykt?

Tack på förhand!
Av Bibby
7 feb. 2016 22:32
En vecka behövs nog tycker jag. Finns mycket att se i, och omkring Kapstaden, en mycket trevlig stad tycker jag.
8 feb. 2016 00:45
Hej,

Som Bibby skrev, en vecka är minimum.
Åker man till Robben Island så tar det nästan hela dagen i anspråk, en tur till Table Mountain tar en halvdag osv osv. Och det finns mycket att se.
Gillar man shopping så kan man lätt lägga en heldag på Waterfront.

Vad gäller vin och vingårdar... Stellenbosch ligger ju precis utanför Kapstaden och det finns företag som arrangerar vinprovningsturer (det är väldigt praktiskt med någon som kör när man dricker... ).
Eller så tar man saken i egna händer och hyr en bil för en dag och åker ut. Nackdelen är att man får nog nöja sig med att sniffa på vinet då. De har liberalare lagar gällande alkohol och bilkörning men åker man dit blir det besvärligt.
Hur som, kartor över Stellenbosch och alla vingårdar finns på typ alla hotell i Kapstaden så det är bara att förse sig med en sådan från receptionen.

Säg att ni kommer ifrån Sverige så kommer alla spela Abba och Roxette för er, det är som att kastas tillbaka i 80-talet! :)