Här skall du bo i Kapstaden

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det är inte konstigt att Kapstaden är på mångas bucket list. Men vart är det bäst att bo? Vi guidar dig till Kapstadens bästa områden.
Publicerad 17 september 2019

Bo nära Waterfront

Om det huvudsakligen är centrum du vill besöka, så tycker vi att du skall bo med nära gångavstånd till det nöjestäta Victoria & Albert Waterfront med sina butiker, restauranger och myllrande kvällsliv. Därifrån är det lätt att nå det mesta och du kan njuta av kvällen utan att behöva ta taxi.

Vill du ha nära till V & A Waterfront, men bo lite mer prisvärt, så kika på stadsdelarna Sea Point och Greenpoint. Ett annat omtyckt område nära V & A Waterfront är Waterkant, beläget mellan centrum och hamnområdet, med många olika typer av boende och restauranger.
Hitta hotell i V & A Waterfront
Hitta hotell i Sea Point
Hitta hotell i Green Point
Hitta hotell i De Waterkant

Bo på sluttningen av Table Mountain

I den trendiga, kuperade stadsdelen en bit upp mot Table Mountain, Tamboerskloof har du också nära till mycket, här finns en hel del att göra på kvällen exempelvis på närbelägna Kloof Street med sina restauranger och butiker, det är dessutom inte långt till Long Street med sina omtyckta barer och ett bra uteliv. Runt själva Kloof Street är det också praktiskt att bo. En annan mycket eftertraktad och elegant stadsdel på sluttningen av Table Mountain är Oranjezicht med sina vida vyer över staden och havet. Här finns många prisbelönta och lyxiga guest houses och B&B.
Hitta hotell i Tamboerskloof
Hitta hotell i Oranjezicht

Utanför Kapstaden

Mitt personliga tips är att bo lite utanför Kapstaden i det vidunderligt vackra landskapet vid havet eller i vinområdet. Du kan uppleva Kapstaden under någon dag och några kvällar men har dessutom enkla möjligheter att uppleva allt det bästa i det högintressanta området runt Kapstaden. Och att sitta i trädgården på ett guest house omgiven av sångfåglar och sagolik natur efter en dag i staden är en lisa för själen.

Vid hav och strand

Vill du bo vid havet, så välj gärna exklusiva Bantry Bay, Clifton eller kanske helst Camps Bay med sin läckra vita strand och sitt tyvärr iskalla vatten.
Hitta hotell i Bantry Bay
Hitta hotell i Clifton
Hitta hotell i Camps Bay

Bo i vinområdet

Vill du uppleva det idylliska vinområdet samtidigt som du vill se Kapstaden, så rekommenderar vi dig att bo i universitetsstaden Stellenbosch 40 minuters bilväg västerut. Härifrån har du lätt att nå både Kapstaden, vinorter som Paarl och Franschhoek samt stranden i Gordons Bay eller Strand. Franschhoek är en riktig liten pärla, en personlig favorit, mitt bland vingårdar och vackra bergskedjor. En romantisk liten ort även kallad ”The gourmet capital of South Africa” på grund av sina många restauranger av mycket hög klass. Här trängs utsökta B&B, boutiquehotell och guest houses längs den mysiga huvudgatan. Är du dessutom golfintresserad, så har du hittat rätt.

Hitta hotell i Stellenbosch

Vill du bo närmare Kapstaden, men ändå i gammal fin lantmiljö, så kan du titta närmare på förnäma Constantia med sina mäktiga ekar.
Hitta hotell i Costantia

Vi rekommenderar

Förutom hotell, så erbjuder Kapstaden och omgivningarna en mängd mycket bra guest houses och ”Bed & Breakfasts” med hög standard, där ägarna ofta gör sitt yttersta för att ge dig de bästa upplevelserna. The Beautiful South Guest House, Stellenbosch är ett svenskägt exempel på guest house som vi gärna rekommenderar, liksom River Manor, väl beläget i samma stad. Andra är Cape View Clifton i Clifton, Boutique@10 i Camps Bay och Abbey Manor i Oranjezicht.

Planera din resa till Kapstaden på Reseguiden

Jämför alla hotell i Kapstaden
Jämför alla flyg till Kapstaden
Läs fler tips & guider om Kapstaden


Weekendresor till Kapstaden

Flyg till Kapstaden



Erbjudanden - Sydafrika