Här skall du bo i Kapstaden

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Den kosmopolitiska atmosfären, den låga prisnivån i kombination med hög standard på hotell och restauranger och den enastående omgivningen gör ”Cape Town” till ett av världens främsta resmål. Men var är det bäst att bo?
Publicerad 23 oktober 2017

Bo nära Waterfront

Om det huvudsakligen är centrum du vill besöka, så tycker vi att du skall bo med nära gångavstånd till det nöjestäta Victoria & Albert Waterfront med sina butiker, restauranger och myllrande kvällsliv. Därifrån är det lätt att nå det mesta och du kan njuta av kvällen utan att behöva ta taxi.

Vill du ha nära till V & A Waterfront, men bo lite mer prisvärt, så kika på stadsdelarna Sea Point och Greenpoint. Ett annat omtyckt område nära V & A Waterfront är Waterkant, beläget mellan centrum och hamnområdet, med många olika typer av boende och restauranger.

Bo på sluttningen av Table Mountain

I den trendiga, kuperade stadsdelen en bit upp mot Table Mountain, Tamboerskloof har du också nära till mycket, här finns en hel del att göra på kvällen exempelvis på närbelägna Kloof Street med sina restauranger och butiker, det är dessutom inte långt till Long Street med sina omtyckta barer och ett bra uteliv. Runt själva Kloof Street är det också praktiskt att bo. En annan mycket eftertraktad och elegant stadsdel på sluttningen av Table Mountain är Oranjezicht med sina vida vyer över staden och havet. Här finns många prisbelönta och lyxiga guest houses och B&B.

Utanför Kapstaden

Mitt personliga tips är att bo lite utanför Kapstaden i det vidunderligt vackra landskapet vid havet eller i vinområdet. Du kan uppleva Kapstaden under någon dag och några kvällar men har dessutom enkla möjligheter att uppleva allt det bästa i det högintressanta området runt Kapstaden. Och att sitta i trädgården på ett guest house omgiven av sångfåglar och sagolik natur efter en dag i staden är en lisa för själen.

Vid hav och strand

Vill du bo vid havet, så välj gärna exklusiva Bantry Bay, Clifton eller kanske helst Camps Bay med sin läckra vita strand och sitt tyvärr iskalla vatten.

Bo i vinområdet

Vill du uppleva det idylliska vinområdet samtidigt som du vill se Kapstaden, så rekommenderar vi dig att bo i universitetsstaden Stellenbosch 40 minuters bilväg västerut. Härifrån har du lätt att nå både Kapstaden, vinorter som Paarl och Franschhoek samt stranden i Gordons Bay eller Strand. Franschhoek är en riktig liten pärla, en personlig favorit, mitt bland vingårdar och vackra bergskedjor. En romantisk liten ort även kallad ”The gourmet capital of South Africa” på grund av sina många restauranger av mycket hög klass. Här trängs utsökta B&B, boutiquehotell och guest houses längs den mysiga huvudgatan. Är du dessutom golfintresserad, så har du hittat rätt.

Vill du bo närmare Kapstaden, men ändå i gammal fin lantmiljö, så kan du titta närmare på förnäma Constantia med sina mäktiga ekar.

Vi rekommenderar

Förutom hotell, så erbjuder Kapstaden och omgivningarna en mängd mycket bra guest houses och ”Bed & Breakfasts” med hög standard, där ägarna ofta gör sitt yttersta för att ge dig de bästa upplevelserna. The Beautiful South Guest House, Stellenbosch är ett svenskägt exempel på guest house som vi gärna rekommenderar, liksom River Manor, väl beläget i samma stad. Andra är Cape View Clifton Guest House i Clifton, Boutique@10 Guest House i Camps Bay och Abbey Manor i Oranjezicht.

Att boka

Vänd dig gärna till en specialist för bokning av resan, du har möjlighet att få ut mycket mer av resan då om du inte har lokala kontakter som kan hjälpa dig.

I Reseguidens hotellsök hittar du hotell i Kapstaden från ledande hotellsajter, jämför betyg och bästa pris för att hitta rätt boende:
- Hitta weekend i Kapstaden

- Hitta hotell i Kapstaden
- Hitta flygbiljetter till Kapstaden
- Erbjudanden till Sydafrika


Weekendresor till Kapstaden

Flyg till KapstadenErbjudanden - Sydafrika

Om Kapstaden Sydafrika, Afrika

Natur
Sol & bad
Storstad
Surf
Vattensport
Nattliv

Kapstaden har ett enormt utbud av aktiviteter och sevärdheter för den resenär som vill ha en aktiv semester i en vacker paradisstad där upplevelser står i centrum.

Hamnområdet Waterfront med alla sina butiker, restauranger och sevärdheter är centrum för turismen i Kapstaden. Här ligger Two Oceans Aquarium och Nelson Mandela-terminalen där besökare kan ta sig ut till ön Robben Island där Mandela satt fängslad. I Waterfront ligger några av Kapstadens bästa restauranger och maten är mycket prisvärd. Shopping finns det gott om, besök shoppingcentret Canal Walk eller fynda på loppmarknaden Greenmarket Square.

I stadens bakgrund reser sig Taffelberget där ett flertal vandringsleder tar besökaren upp till toppen. För den som inte vill gå hela vägen, men ändå ta del av utsikten, finns kabinbana. Vid bergets sluttning ligger de botaniska trädgårdarna Kirstenbosch med en rik samling på över 20 000 växter. Vill du se mer av det Sydafrikanska vildlivet kan du boka olika turer och safaris. Se ”the big five” i reservatet Inverdoorn, albatrosser och svarta öarna vid Godahoppsudden eller varför inte åka på val- och vithajsafari?

Kapstadens klimat påminner om Medelhavet men besökaren bör vara beredd på att Atlantens blåa hav är långt mycket kyligare. Sommarsäsongen sträcker sig från december till mars och vintersäsongen från juni till september, men Kapstaden välkomnar besökare året runt.

Table Mountain - Måste upplevas!
1 / 28
Camp Bay vid Kapstaden
3 / 28
Kapstaden och Tamboerskloof
5 / 28
Duken har lagts på Taffelberget
7 / 28
Table mountain
9 / 28
Vackra Kapstaden
11 / 28
Linbanan upp till Tafflebergets topp
12 / 28
Utsikt från Taffelberget
16 / 28
Släktträff i pingvinfamiljen
19 / 28