Hotelltips på ön Hawaii

21 jan. 2012 14:05
Visningar: 5058
Hej

Vi är två äldre gentlemän med familjer, barn, och barnbarn som planerar en resa till Hawaii i december 2012 för att springare Honolumaraton. Det blir dock bara vi två som springer, de andra är hangarounds :).

Vi vill gärna få lite tips på lämpligt hotellboende i Honolulu. Det är lite av ett lottteri att surfa runt på nätet och hitta ett bra hotell. Vi tänker oss prisklassen 1000 SEK (150 $) +- 30 % . Vi skall vara på ön i ca 14 dagar.

All tips är välkomna och gärna andra tips också som ni vill delge oss.

Hälsningar
LöparPeter
21 jan. 2012 15:27
Hej!
Spännande!

Om ni inte blir nöjda med svaren här på RG så är mitt tips att kolla Tripadvisor. Antingen för att jämföra de hotell ni funderar över eller för att hitta förslag. Definitivt många fler medlemmar där som har erfarenhet av det ni eftersöker.
21 jan. 2012 15:46
Tack för tipset men jag kan inte riktigt se att där finns ett Forum på samma sätt som här. Det är ju ett utmärkt sätt att få tips från alla resglada.
21 jan. 2012 16:10
Jorå, forum finns även om det inte ser exakt likadant ut. Men det är ju mer uppdelat. Mindre rörigt än här kan man tycka, eller jobbigare att hitta eftersom man måste vara mer precis i sitt sökande.

Men egentligen var det ju inte forumet jag syftade på, utan mer en hjälp till att ranka de hotell ni till sist funderar på. Mer som en utväg om ni inte blir nöjda med svaren här :)

http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g60982-i38-Honolulu_Oahu_Hawaii.html
Av Hawaii
21 jan. 2012 17:12
Hejsan!

En mycket viktig detalj - ni kommer INTE att vara på ön Hawaii utan på ön Oahu om ni skall springa i Honolulu maraton!

Mitt favorit hotell på Waikiki Beach är Hilton Hawaiian Village, som ligger lite avsides (med mycket mera strand än de mera centralt belägna hotellen). Ung. 1.5 km behaglig promenad till centrala Waikiki. Om ni vill bo mera centralt finns det MASSOR med alternativ för det priset du nämner. Kolla via Google ("Hotels in Waikiki Beach") och TripAdvisor är utmärkt. Jag lämnar gärna lite tips här också ang. läge för olika hotell när du har några namn i åtanke.

Och oavsett var ni bor i Waikiki, så kan jag rekommendera en mycket trevlig sträcka att springa på morgonen: från Waikiki österut, längs havet, förbi Kapiolani Park och längs Diamond Head Road. Lite uppför backe men inte alltför mycket. Och fin utsikt!
21 jan. 2012 17:40
Tack för svaret.

Jo, jag vet att det blev fel. Det skulle ha varit ...ön Oahu, Hawaii men när jag hade skickat det var det redan för sent.

Jag kollar upp och återkommer om synpunkter på våra val.
Av Anis
24 jan. 2012 21:03
Waikiki Banyan Honolulu var ett prisvärt och bra hotell nära Waikiki beach. Kolla in det på nätet. Allt funkade perfekt, fanns t.o.m. tillgång till tvättmaskin.
30 jan. 2012 18:50
Tack för tips! Som vanligt när det är många människor som skall resa drar viljorna åt många håll. Så nu är det bara min familj med sex vuxna och två barn som skall enas!

Det finns idéer om att stanna i Honolulu över maran och sen resa vidare till ön Hawaii som i jämförelse är en jätteö så där torde vara en hel del att se. Vi kanske skulle resa hem därifrån. Nu brukar sådana utvikningar bli dyra så kanske det blir billigare att flyga tillbaka till Honolulu och hem därifrån.

Signatur "Hawaii" gissar jag har järnkoll på hotelläget på ön Hawaii. Kan du rekommendera något med den familjekonstellation vi är?

Det finns kanske någon annan som också har idéer och erfarenhet från en planering av en Hawaiiresa!

Hälsningar
LöparPeter
30 jan. 2012 19:09
Såklart glömde jag att fråga om lägenhetsalternativet både i Honolulu och på ön Hawaii. Det kan nog vara ett bra alternativ när man reser med småttingar.

LöparPeter igen
Av Hawaii
31 jan. 2012 09:02
Hej igen,

Det finns en hel del nonstop flyg från Kona till Los Angeles och San Francisco (American, Delta, United bl.a.) så man måste inte flyga tillbaka till Honolulu. Hur har du tänkt dig att flyga till Honolulu? Speciellt flygbolag?

Ang. hotell så finns det en hel del på Kona sidan av ön Hawaii. De flesta är stora lyxhotell och det största är Hilton Waikoloa (kolla via Google) som är nästan som ett Disneyland. Hade varit kul för barnen. Om ni vill ha något billigare så kolla t.ex. King Kamehameha i centrala Kailua-Kona. Vilket prisläge vill du ha?
31 jan. 2012 17:44
Hej Hawaii

Tack för att du tar dig tid att svara på mina frågor!

Vi har inga speciella preferenser när det gäller flygbolag. Vi håller oss till de som förefaller ekonomiskt starka så att det inte blir för oss som för de stackare som har råkat ut för Spanairs konkurs. Vår resa ligger ju trots allt tidsmässigt långt bort. Ambitionen är att få så få stopp som möjligt och att undvika övernattningar om möjligt.

När det gäller övernattning förefaller lägenheter det bästa alternativet. Det gör att småttingarna kan sova medan vi vuxna ändå kan syssla med annat. Hotellrum har ju en nackdel i det avseendet.

Vad söker jag på om jag letar lägenheter? När jag googlar får jag bara upp lägenheter som är tänkt till fast boende... även om ett sådant alternativ känns lockande nu när temperaturen är på väg mot -15 gr C.

Hälsningar
LöparPeter
Av Hawaii
31 jan. 2012 20:45
Gå in på Google och skriv "Vacation rentals Kona coast" och du kommer att få massor med alternativ.

Om du flyger med ett av de större bolagen till Hawaii (och du har inte mycket val faktiskt) så är risken för konkurs ytterst minimal. Du har i princip tre val:

Star Alliance, med SAS, Lufthansa, United Air Lines, Air Canada och en del andra

OneWorld med American Airlines och British Airways (och andra)

Skyteam med Delta Air Lines, KLM, Air France (och andra).

Så bokar du med ett av de bolagen, samarbetar de med de andra i samma allians så att förbindelserna blir så bra som möjligt. Du behöver inte övernatta (såvida du inte vill). Det går bra att flyga från Skandinavien på morgonen och komma fram till Honolulu samma kväll (efter en mycket lång dag!).

På returen har du nästan automatiskt 2 natt-flygningar, vilket inte är så jobbigt som det hörs. Ett par timmars sömn på varje och det funkar fint. Och dygnet mellan de 2 natt-flygningarna blir ett mycket kort dygn.

Om du vill fråga om läge på en speciell vacation rental, hör av dig!
3 feb. 2012 19:39
Så har vi äntligen blivit klara med själva resan. Vi anländer Honolulu, stannar en vecka och på måndagen efter maran tar vi en flight till Kona Int och där, kanske inte just på flygplatsen, stannar vi knappt en vecka för att åka hem därifrån.

Nu återstår boendet och det är lägenhet som gäller både i Honolulu och på Hawaii. När jag surfar runt blir jag lite förvirrad av alla vaianter som finns; Condos, vacation rentals, vacation apartments osv. Vad är det vi skall ta sikte på? Är de olika benämningarna bara synonymer av samma sak.

Det känns som ett lägenhetshotell av den typ som finns i USA (fastland) med reception och personal skullle kännas lite tryggare. Det är ju inte så att kul att resa runt halva klotet med 6 vuxna och två barn och upptäcka att boendet kommer att bli den jobbigaste delen av resan.
Av Janne__
3 feb. 2012 21:20
Hej där

Jag var där och sprang maran nu senast (dec.11) och bodde då på Maile Sky Court

på Kuhio avenue.Ligger 10-15 minuters gångväg till både start och mål på maran.Ca 20 min till Waikiki

Beach.Hör av er om ni vill veta nåt om maran

Janne
Av Hawaii
3 feb. 2012 21:40
Condo är normalt lägenhet och det kan du säkert räkna med i Kona, Vacation rental kan vara antingen hus eller lägenhet, men (igen) i Kona är det nog ganska säkert att det rör sig om lägenhet. Men det bör framgå av beskrivningen "on line". Och vacation apartment är ju givetvis lägenhet. Olika ord för att beskriva samma sak i princip. Lägenhetshotell med reception hör nog till undantagen i Kona, om det överhuvudtaget finns. Har du en länk till något som ser intressant ut, hör gärna av dig och jag kan kolla den också.
5 feb. 2012 15:44
Det är inte så lätt att hitta en lägenhet med tre sovrum och allmänna ytor med vi hittade en till synes fantastisk lägenhet i Honolulu. Den ligger precis vid Hilton med utsikt över havet (vilket i och för sig inte är så svårt på en liten ö).

Nu håller vi på som bäst med Hawaii och du ramlade vi på denna länk.

http://www.gohawaii.com/listing/Accom/30462100_CastleKonaBaliKaiResort?mIslandId=big-island

Har du, Hawaii, några synpunkter på vårt val? Vi avvaktar ditt svar men du har kanske något alternativ.
Av Hawaii
5 feb. 2012 17:45
Nära Hilton i Honolulu tycker jag personligen är ett bra läge eftersom du har nära till den breda stranden vid Hilton, och nära till Ala Moana Shopping Center. Nackdelen är att det är knappt 2 km till centrala Waikiki, men som jag nog sade tidigare, det tycker jag är en behaglig promenad.

Ang. Kailua-Kona - det ser fint ut, och jag kan tyvärr inte komma med alternativ eftersom jag inte vet vilka som har 3 sovrum. Nackdelen är att det är lite avsides. Knappt 6 km till centrala Kailua-Kona, och parkering kan vara lite knepigt ibland där. Men som sagt, bortsett från det är det nog fint. Och jag hoppas du är medveten om att det finns inga sandstränder alls i det området så att bada i havet nära där ni bor (om det är söder om Kailua-Kona) går inte.
7 feb. 2012 21:08
Du har en s.k point där, Hawaii. Jag skall kolla vidare och återkommer. Även om jag gissar att vi kommer att vara tämligen nöjda med bad och sol efter mer än vecka i Honolulu så skall man inte underskatta vintersvenskars behov av sol och bad.

Janne, du får gärna berätta om maran men det intresserar nog bara oss "nördar" så du får gärna maila mig på (Logga in för att se e-postadress)
11 feb. 2012 11:45
Så var det daxs att återigen ta upp arbetet med att hitta boende på ön Hawaii. Kan du Hawaii eller någon annan rekommendera ett område för vårt sällskap att bo. För tillfället kan vi bortse från boendeformen. Den löser sig säkert på något sätt. För de 4 dagar vi kommer att vara på ön kan vi vara lite flexibla även om det är en fördel för småttingarna om det är promenadavstånd till badet.
Av Hawaii
11 feb. 2012 16:21
Promenadavstånd till bad i havet eller swimmingpool? Gör en enorm skillnad. Swimmingpooler finns det överallt, men om du vill ha gångavstånd till havet är utbytet mycket begränsat och det blir dyrt. Det som troligen är mest resonabelt, prismässigt, är ironiskt nog också det som är mest centralt beläget:
Courtyard King Kamehameha Hotel http://www.konabeachhotel.com precis i centrala Kailua-Kona, med en liten trevlig sandstrand PRECIS vid hotellet.

De andra hotellen är samtliga lyx-hotell som ligger några svenska mil norr om Kailua-Kona:
Hilton Waikoloa Village
Mauna Kea Beach Hotel
Mauna Lani Bay Hotel & Bungalows
Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa

Hilton är som ett mini-Disneyland med flera stora swimmingpooler och delfiner som man kan simma med. Bad i havet är möjligt men inte bra.
Marriott har enl. min uppfattning tillgång till den bästa stranden, Anaeho'omalu Beach (kallas A-Bay av locals). Ett par hundra meter från hotellet.

Du kan få mera uppgifter om samtliga hotellen genom att kolla på Google.

Det finns också s.k. "specialty lodging" (d.v.s i något som kan kallas vacation rentals) nära Marriott hotellet. Här är en länk till TripAdvisor med olika namn och recensioner. Har aldrig kollat priser på dessa, men kan utgå från att de är dyra. Nackdelen med samtliga är att de ligger lite längre från stranden vid A-Bay och i samtliga fall måste man korsa huvudgatan i området:
http://www.tripadvisor.com/LocalMaps-g60608-d154306-c3-Anaehoomalu-Area.html
19 feb. 2012 12:17
Hej

Jag vill bara tacka dig Hawaii och er andra för tips och ideer angående vår förestående resa till Hawaii. Det blev Hilton på the Big Island. Våra barn gick i spinn när de insåg vad ett sådant boende innebär. Lata dagar med paraplydrinkar i lagom temperatur. Själv har jag nog andra ideer...

Nu återstår bara en längre tidsresa innan själva resan blir av. Men det finns massor att hitta på under tiden och det finns många lopp att springa innan dess.

Hälsningar
Peter med familj
Av Hawaii
19 feb. 2012 16:53
Det blir säkert mycket lyckat! Missa inte Anaeho'omalu Beach som ligger en dryg kilometer innan Hilton hotellet. Finns ingen strand precis vid Hilton (men mycket fina swimmingpooler). Om du kommer hit över till Hilo sidan, hör av dig!
Av Salas10
22 feb. 2012 00:21
Aloha!

Tackar också för intressant läsande. Jag och en kompis planerar en resa inom kort till Waikiki. Jag kan bara hålla med om att det är en djungel med hotellen (även om jag läser på tripadvisor.com m.fl). Kan någon rekommendera något av följande hotell?

OHANA Waikiki Malia

OHANA East
Ramada Plaza Waikiki
Queen Kapiolani Hotel
Waikiki Resort Hotel
Ala Moana Hotel
Outrigger Luana Waikiki
Maile Sky Court
Hawaiian Monarch Hotel

/Johan
Av Loulin
23 feb. 2012 10:30
Hej

Jag kom hem från Hawaii i går kväll och kan varmt rekommendera hotellet The Modern i Honolulu. Hotellet är nytt, fräscht och servicen var toppen. Här finns även en av de bättre restaurangerna som Waikiki och Honolulu har att erbjuda just nu Morimoto, helt klart värt ett besök.

Trevlig resa!
Louise
23 feb. 2012 18:23
Hej Hawaii

Vi kommer säkert över på Hilosidan. Dock tror jag att ungdomarna kommer att ligga kvar vid poolen och lapa sol. Har du någon kontaktväg förutom detta forum som typ emailadress eller telefonnummer. Skicka isåfall till min mailadress (Logga in för att se e-postadress)

Hälsningar
Peter
Av Hawaii
23 feb. 2012 23:28
Peter, jag har skickat dig email med kontakt info, och också några bilder härifrån.

Johan, har inte tid att kolla alla de hotellen (och jag har inte bott på något av dem), men om du kan undersöka vilket du är mest intresserad av, ger jag dig gärna min uppfattning om läge etc. Ala Moana Hotel ligger PRECIS vid Ala Moana Shopping Center (enormt stort), och många flygbesättningar använder det hotellet. Ett bra hotell, men en bit från stranden.
29 mars 2012 16:30
Hej,

Vilken bra tråd, jag hoppar in med lite ytterligare frågor oxh hoppas på napp!

Vi är ett litet gäng som skall till Hawaii i sommar. Vi tänkte spendera ett par dagar i Honolulu och sedan en vecka på Maui och en vecka på Hawaii.

Är det någon som har bra koll på vilka delar av öarna Maui och Hawaii som är "bäst"?

Som på alla ställen borde det finnas olika städer/byar med olika karaktär. Vilka områden är mest turister, finns det några ställen som ses som lite "lyxigare" än andra etc etc?

mvh
Jesper
Av Hawaii
29 mars 2012 18:22
Hej Jesper,

Maui - huvudsakligen 2 områden med många hotell, många i lyx klassen:
Ka'anapali, på västra kusten och precis norr om den lilla staden Lahaina, som är mycket trevlig men också med mycket turister.
Kihei, södra delen. Ingen stad eller by i närheten.

Hawai'i (the Big Island)
Kona (västra) sidan. En hel del lyxhotell längs kusten norr om den lilla staden Kailua-Kona, som är mycket turistisk, men kul just p.g.a. det. Finns hotell inne i själva Kailua-Kona som är billigare. Uncle Billy's t.ex. Runt $100 per natt. Lyxhotellen ligger på $300-400 och uppåf. Ett "mitt-emellan" hotel är Hotel Kamehameha, i centrala Kailua-Kona. C:a $200 per natt. Skapligt men definitivt inte lyx. Många av lyx hotellen har bra strand precis intill.
Hilo (östra) sidan, en mycket unik liten stad med mycket "local character". Helt annorlunda än Kailua-Kona. Uncle Billy's har också hotell i Hilo. "Topp hotellet" är Hilo Hawaiian. Vet inte exakt hur mycket ett rum är i dagens läge men kanske runt $150 per natt, eller strax däröver.
Kona sidan är den soliga och torra sidan, men också (för det mesta) mycket karg natur. Påminner om månen på många platser. Hilo sidan är grön och med en enorm växtlighet. Två MYCKET olika upplevelser att bo på båda sidorna under ett besök här.
Av Majda
12 apr. 2012 23:55
Hej alla!

Jag har varit på flera öar på hawaii och är en person som gärna upplever det mer annorlunda.

Om ni ska till Big Island så rekommenderar jag att ni kontaktar Arnotts lodge adventures. Där kan ni besöka toppen av Mauna Kea och se en underbar stjärnhimmel och solnedgång då ni står ovanför molnen på över 4000 m höjd med 40 % mindre syre i luften.
En upplevelse att minnas för den nyfikne.

I övirigt kan jag även tipsa om black sand beach där det ofta finns många sköldpaddor som kommer upp på land för att lägga ägg. En nära upplevelse för den som gillar djur och natur.

Jag kan även tipsa om fina turer med bil för den som vill uppleva växtriket. Det finns flera parker att besöka.

Självklart är vulkanparken också en klassiker.

Besöker ni "huvudön" Oahu så rekommenderar jag er att ta er tid och se resten inte bara Honolulu där det är rätt många turister. Kommer man en bit upp så möter man mer kulturen och värmen.

Lycka till och njut av er semester :)

P.S! Boende brukar bli billigare med 10-15 % från augusti...vädret är dock bra året runt där men ska man surfa eller se riktigt höga vågor så är vinterhalvåret en upplevelse.