Tips om Hawaii

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Naturlig skönhet, tropiskt klimat, unikt djurliv, aktiva vulkaner, klart vatten och stora vågor. Hawaii är mycket populärt bland turister, surfare, biologer och vulkanologer.
Blogginlägg om Hawaii
Bäst på Hawaii?
Jag funderar på att åka till Hawaii till hösten, finns det någon som vill tipsa om vad man inte ska missa? Är sport- och friluftsintresserad och utgår från att man måste surfa, bada och vandra.Men var? Vilken ö kan man hoppa över? Var är bästa dykningen? Snälla, tipsa en okunnig!
av Aliceardell 4 sep. 2013
Tva fredagar, en halsfluss och Hawaii
Sa har man kommit till paradiset (igen!) - Hawaii! Ett av dom stallena jag langtat mest pa att fa komma till under resan. Men vad hander? Jag vaknade upp i lordags tjock i halsen och under eftermiddagen forstod jag att jag fatt halsfluss, trevligt. Lag i sangen hela dan och kunde inte gora annat an dricka vatten och sova. Igar morse akte Petra o Klas med mig till ett medical center dar en japansk doktor knappt hann tanda munlampan innan han sa att det var halsfluss - BIG TIME! Sa kul att hora nar man bara har fem dagar pa Hawaii och kanner sig piss redan. Usch usch, lag hela dan i sangen igar ocksa. Kanner mig lite battre idag men det ar inte kul att missa allt man kan se har. Ska forsoka aka ut till Pearl Harbour imorrn, hoppas jag orkar det. Hade inte vart helt fel att slappa en dag pa Waikiki beach heller. Fast jag har ju sett det i alla fall, riktigt fint ar har - som ett uppbyggt paradis med lyxhotell overallt! I onsdags kom Micke, Louise och Patrik till Fiji och rakade hamna pa hostelet brevid vart sa vi spenderade kvallen med dom. Nar vi sen vaknade dan efter och skulle traffas hade dom redan bestamt sig for att aka darifran ner till Coral Coast och bussen gick tidigt sa vi hann inte saga hejda... lite trist med tankte pa att det var det sista vi sags denna resan! :( Vi spenderade iaf dagen vid poolen, sen i fredags gick vi upp och checkade ut men lamnade vaskorna vid hotellet. Lag vid poolen tills det borjade regna sen satt vi och spelade spel och umgicks med Sebastian o Patrik, tva tyska killar som vi traffat pa anda sen Cairns!, hela eftermiddagen. Vid atta akte vi ut till flygplatsen, planet lyfte vid halv elva tiden och efter typ tva timmar stannade vi pa Samoa oarna och tankade. Vet inte om det raknas som att man varit i annu ett land, tyvarr var det morkt ute ocksa sa man sag inte nat! Landade sen pa Hawaii klockan atta pa morgonen - i fredags!! Helt sjukt egentligen, spenderade alltsa en fredag pa Fiji och en pa Hawaii! Gick runt och kollade lite, sen i lordags akte vi till Ala Moana - ett gigantiskt shopping center. Sen har jag som sagt legat i sangen i tva dagar! Urrk. Ganska komiskt gang vi bor med pa hostelet - en hippie fran en soderhavso, en japansk kille som hela tiden ger en mat och annat, en amerikansk kille som verkar lite smatt alkoholiserad och nagra andra tokstollar. Nu ar Petra o Klas ute pa aventyr, skulle nog aka till norra delarna av on. Sjalv ska jag ga en promenad och kopa mig en tidning och lask, sen ska jag tillbaka till rummet och ata isglass. Jippie :)
av Kin82 28 mars 2008 Resealbum: Jorden runt 2003-2004

Hawaii USA, Nordamerika

Naturlig skönhet, tropiskt klimat, unikt djurliv, aktiva vulkaner, klart vatten och stora vågor. Hawaii är mycket populärt bland turister, surfare, biologer och vulkanologer.

Till Hawaii kommer många för att surfa eller uppleva den vackra naturen. Vita stränder, turkost hav och höga vågor, inbjuder till många blöta äventyr. Lär dig surfa, simma bland delfiner och dyk i det kristallklara vattnet. På land kan du komma aktiva vulkaner nära, se marken ånga och lavan glöda i mörkret. Sulfatbankar lyser upp i fluorescerande gult och allt kan ses från utsiktsplatsen i Kilauea Overlook. Du kan vandra i regnskogar eller snötäckta berg, se exotiska växter, besöka orkidégårdar och är du riktigt äventyrlig tar du dig hela vägen igenom djungeln och upp till en tio meter lång rutschkana, som tar dig ner igen i rasande fart. Waikiki beach och Pearl Harbour är för många ett måste. Förutom Honolulu på ön Oahu, finns staden Lahaina på ön Maui. Är du intresserad av historia är det hit du ska åka. I Hilo, som ligger på ön Hawaii, finns en underbar botanisk trädgård med hundraåriga palmer och vattenfall. Mat, shopping och nattliv finns det gott om i Honolulu. Hawaii är synonymt med paradis.