8 bästa budgettipsen för Hawaiiresan

Khaki
Reseguiden, besökt 25 länder

Foto: Brand X Pictures
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Thinkstock
Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa till Hawaii. Vi har letat upp de 8 bästa budget-tipsen för dig som vill åka till de här paradisöarna.
Publicerad 20 augusti 2013

Många drömmer om att åka till Hawaii men kollar aldrig upp vad resan egentligen kostar. Om det här är ditt drömresmål så kan du faktiskt semestra här för en överkomlig budget. När du kollar priser för de många olika Hawaii-öarna så kommer du att upptäcka att den låga dollarn gör att det mesta är rätt billigt. Men var beredd på att priser på hotell och aktiviteter ofta anges utan moms (cirka 4 %) och diverse avgifter. Här på Hawaii är det också rena paradiset för dig som har ett rabattkort. Ditt studentkort eller din ålder (både barn och pensionär) gör att du får rabatt nästan överallt, på restauranger, inträden och till och med på hotell, flyg och hyrbil.

Bästa tiden att åka

De dyraste perioderna att åka till Hawaii är under juli– augusti samt december–mars. Då är det högsäsong och priser på flyg och hotell kan vara flera gånger högre än under lågsäsongerna. Åk i stället i april–juni eller september–november när det är färre besökare. Då har Hawaii dessutom det allra bästa vädret. Hawaii är som allra dyrast under jul- och nyårshelgerna.

Så hittar du billigt flyg

Eftersom det finns få direktflyg från Europa till Hawaii så kräver resan oftast två mellanlandningar. Det gör att priserna varierar extremt mycket beroende på när du åker och vilken rutt du väljer. Det lönar sig att ägna några timmar åt att söka på massor av olika alternativ. Glöm inte heller att kolla priser från andra stora flygplatser i Sverige – och i grannländerna. Du tjänar till exempel ofta flera tusenlappar på att flyga från danska Kastrup. Det är ofta mycket billigt att flyga mellan de många Hawaii-öarna, ofta kan du flygluffa till flera öar för bara några tusenlappar.

Så hittar du billigt boende

Här på Hawaii finns några av världens dyraste hotellrum, du kan boka ett lyxrum för 55 000 kr/natt. Det bästa knepet för att hitta bra och billiga rum är att åka hit under lågsäsong och välja hotell som ligger några kilometer utanför de stora turistorterna. Innan du bokar bör du kolla om hotellet har dolda ”resort fee” avgifter, den kan vara mellan 100 – 200 kr/natt. Du bör också kolla om hotellet erbjuder gratis buss från flygplatsen och om de har gratis parkering för din hyrbil. Hotellen har ofta mycket förmånliga paketpriser där du får gratis spa, gratis internet eller en extra natt om du bokar rum för flera dagar. Det går ofta att hyra lägenheter/bostadsrätter till bra priser på de större orterna, det blir framför allt prisvärt om du ska bo här mer än en vecka.

Leta efter galna paketpriser

Gå igenom så många Hawaii-sajter du orkar och leta efter galna paketerbjudanden. Här är man experter på att ge alla möjliga erbjudanden – och du kan lätt tjäna tusenlappar om du hittar ett som passar dig. Om du vill åka runt bland Hawaii-öarna så kan du leta efter paketerbjudanden för flyg och hyrbil. Du kan också hitta erbjudanden om hotell + hyrbil, hotell + golf, hotell + rundturer, flyg + helikopter etc. Det går också att dela upp din hotell- eller hyrbilsbokning så att du till exempel bokar en hyrbil i en vecka men använder två olika bilar på två olika öar.

Parker och stränder

Det finns gott om offentliga stränder på Hawaiis öar – och du behöver alltså inte använda de privata stränderna som många hotell kräver inträde till. Det finns också många grönskande och välskötta parker där du sola, äta picknick och låta barnen leka. Vissa parker har till och med särskilda grillar du kan låna utan kostnad. En av de mest populära sevärdheterna på Oahu är USS Arizona Memorial i Pearl Harbor, både museet och båtturen ut till minnesmärket är gratis men du kan behöva boka biljett långt i förväg.

Perfekt klimat för picknick

Klimatet på Hawaii är ungefär detsamma under hela året, det är ca 30 grader varmt på sommaren och ca 27 grader på vintern. Det här gör att du inte behöver slösa bort dina pengar på dyra restaurangbesök. Köp i stället färska varor på någon av de många marknaderna och satsa på en picknick i en park eller på en strand i stället. Du sparar också rätt mycket om du går förbi restaurangerna vid stranden och i stället går några kvarter inåt land. Många restauranger har specialerbjudanden för dig som inte vill äta middag så sent, fråga efter ”early-bird special”.

Lusläs alla broschyrer

Det första du ska göra när du landar på Hawaii är att plocka på dig alla broschyrer och gratistidningar du ser. Det finns alltid massor av bra erbjudanden från restauranger, utflyktsföretag och hyrbilsfirmor. Om du älskar kuponger så kan du köpa ”Hawaii entertainment book” för cirka 100 kronor som är fylld med erbjudanden av typen ”åt två betala för en”.

Gratis shower

Det finns massor av gratis shower och sevärdheter nästan överallt på Hawaii. Kolla programmen för museer, hotell och köpcenter om du vill se gratis konserter och uppvisningar av alla typer. Tidningarna Honolulu Advertiser och Honolulu Weekly har regelbundet listor över alla gratis aktiviteter. En av de populäraste gratis-showerna är hula-dansen som du kan se i solnedgången på Kuhio Beach i Waikiki, man uppträder varje kväll klockan 18.30 om det inte regnar.

I Reseguidens jämförelsetjänst för resor hittar du låga priser på bra semester till Hawaii.

Boka paketresa till Hawaii >>
Boka flyg till Hawaii >>


Flyg till Hawaii