Hawaii öar

14 okt. 2012 09:50
Visningar: 1128
Vad kostar det att åka mellan öarna?
Hur ofta går flygplanen?
Hittar man lätt hotell på de olika öarna om man inte bokar innan?
Av Hawaii
14 okt. 2012 10:34
1 - I runda siffror mellan $70 och $150 för en enkelresa. Varierar mycket mellan flyg på samma dag, beroende på avgångstid. Sista minuten blir i regel alltid dyrare.

2 - Ofta! (Beror på vilken destination du vill till - Kahului t.ex. har mycket fler flyg än andra destinationer men utan att veta vilken ö du hade tänkt dig är det omöjligt att ge en mera exakt uppgift)

3 - Igen - utan mera uppgifter omöjligt att ge svar. Tänker du på jul & nyår t.ex. - mycket svårt (och dyrt). November - mycket större chanser. Och igen - beror på vilken destination. Få hotell i Hilo t.ex. Men massor med hotell på Maui och i Waikiki.
14 okt. 2012 10:51
Vi har bokat 12 dagar hotell under jul/nyår i honolulu men om man får för sig att göra en utflykt till en/två öar så kanske man kan ta ett tidigt flyg dit och ett sent tillbaka om det är dyrt och svårt att hitta hotell på de andra öarna.

Vet inte om det är tidseffektivt att göra dagsresor till de andra öarna.
Av Hawaii
14 okt. 2012 18:58
Det är givetvis genomförbart men det blir en lång dag. Betydligt bättre med (minst) en hotell-natt på den andra ön. Det går c:a 15-18 flyg varje dag mellan t.ex. Honolulu och Kona och Hilo, och många fler till Kahului. Har inte kollat Lihue (Kauai) men misstänker att det går nog c:a 20 dagliga flyg. Detta är enbart med Hawaiian Airlines. Jag rekommenderar inte "go airlines" (som bara är ett marknadsnamn för Arizona baserade Mesa Airlines). De har mindre plan och inte alls samma resurser som Hawaiian. Vilket innebär att en försening (och "go" har mycket mera förseningar än Hawaiian) kan dra ut på flera timmar.

Men som sagt, att boka "sista minuten" blir i princip alltid dyrare och är det över jul och nyår är det också stor risk att SAMTLIGA flyg en viss dag kan vara fullbokade. Definitivt en god idé att planera detta i förväg. Hyrbilar på de andra öarna kan också vara problematiskt under helgerna och på kort varsel. Kan inträffa att inga bilar finns tillgängliga. Och bil är ett "måste".