Hawaii, transport mellan öarna osv.

26 juli 2010 17:44
Visningar: 5080
Åker till honolulu nu i september och är sugen på att besöka åtminstonde två utav öarna! Vi funderar på Maui och hur tar man sig då dit. Finns det något annat alternativ än flyg? Kanske båt? Och vart på Maui ska vi boka hotell?! Är tacksam för svar :)
28 juli 2010 06:35
Kryssningsbåtar är nog de enda båtar som trafikerar Hawaii. Flyg är det man brukar använda sig av. Inte så våldsamt dyrt.
De flesta hotell på Maui ligger kring Kaanapali (som en charterort typ) och Lahaina (gammal mysig stad). En del finns också kring Kihei och Wailea. Lite mysigare stränder där. Makena är fin, liksom Baldwin Beach som ligger på nordkusten.
Men det är billigast i Kahului.
Av Hawaii
28 juli 2010 06:53
Som Marie redan nämnt så är kryssning enda sättet att ta sig mellan öarna med båt. Men de kryssningarna är på en vecka, och man har en dag här och där (ibland 2),: Maui, Hilo och Kona på "the Big Island" och Kauai. Hawaiian Airlines är definitivt att rekommendera när det gäller flyg mellan öarna. Större flygplan (Boeing 717 med 123 säten) och mest flygningar. Bokar man i god tid kan en enkel resa mellan öarna ligga runt $70. Mesa Airlines använder namnet "go! airlines" i Hawaii men de har inte speciellt bra rykte. Mindre flygplan (CRJ, 50 säten), och eftersom de inte har så många flygplan här i Hawaii kan en försening ofta bli en längre försening. Som Marie också nämnde är Kaanapali och Kihei de 2 mest populära områdena på Maui., Själv tycker jag att Maui har blivit lite för mycket av en "Oahu/Waikiki Beach kopia" med stora hotell och massor med turister. Kauai är en mindre ö, men mycket vacker. Och ön Hawaii (the Big Island) är nästan dubbelt så stor som alla de andra öarna lagda ihop., Massor att se här, och MYCKET skiftande natur. Mer så än på någon av de andra öarna. Plus att det är den enda ön med en aktiv vulkan.