Hawaii 2 veckor - två eller tre öar?

28 dec. 2017 20:56
Visningar: 549
Hej! Jag och min sambo ska iväg till Hawaii till påsk, och kommer att vara där i 16 nätter. Vi har bokat flyg och kommer att landa på Maui, och resa hem från Oahu. Vi är lite inne på att eventuellt ta 3-4 nätter på Kauai. Vi är dock lite nojiga att det kommer att bli för mycket med tre öar på 16 nätter? Vad tror ni? Vi gillar att hitta på saker och vill gärna åka runt och upptäcka, samtidigt som vi tycker att det är skönt med lata stunder på stranden. Tror ni det är görbart utan att det blir för stressigt? Eller är det bättre att ta två öar? Och i sådana fall, vilka av dessa öar skulle ni då rekommendera? Vi gillar att snorkla, vattenfall, sola/bada, fin natur..
Av Hawaii
28 dec. 2017 21:20
Alltså 15 heldagar med 16 nätter. Definitivt inte för stressigt med tre öar, och förutom Maui och Oahu kan ni lätt lägga in antingen Big Island eller Kauai. Båda är ju givetvis mycket vackra, men också annorlunda från varandra. Från Kahului (Maui) har Hawaiian Airlines nonstop flyg till Kona ett halvdussin gånger per dag och till Hilo 2 gånger dagligen (tror jag), och med bara 35-40 minuter restid, snabbt alltså. Maui till Lihue (Kauai) tror jag du måste flyga via Honolulu, men helt genomförbart givetvis. Om ni väljer Kauai, kan det vara lämpligt med:
Maui 6 nätter., Kauai 5 n, Oahu 5 n. Och Big Island, skulle jag föreslå:
Maui 5 n., Big Island 7, Oahu 4. (Mycket mer att se på BI, inklusive en aktiv vulkan)
30 dec. 2017 22:18
Tack för svar! :) Vi var lite inne på Big island först, men svängde sedan över till Kauai. Har fått för mig att Big Island är mer kargt? Är jag helt ute och cyklar då eller skiljer det sig helt vart på ön man befinner sig? Har fått för mig att Kauai mer speglar den bild jag har av Hawaii - stora lummiga berg.

Vi har vart inne på att lägga 6 nätter på Maui, 3 nätter på Kauai och sedan 7 nätter på Oahu. Med ditt förslag har du lagt fler dagar på Maui än Oahu, och även fler på Kauai. Skulle vårt upplägg fungera eller vill man hellre ha fler dagar på Maui än Oahu? Och blir det för lite med endast 3 nätter på Kauai? Har läst att det kan vara lite regnigare på Kauai, speciellt i norra delarna, och vi vill gärna inte ha en allt för regnig semester :).
Av Hawaii
31 dec. 2017 03:14 (redigerad)
Hur man lägger upp det hela är ju verkligen högst personligt och inget som är "rätt" eller "fel". Kauai har definitivt stora lummiga berg, men det finns även på de andra öarna, inklusive Big Island. Alla öarna har en våt (windward side) och en torr (leeward side) sida, men nog lite mer utpräglat på Big Island. Hilo sidan (våt) är mycket grön med enorm växtlighet. Kona sidan (den torra sidan) är kargare även om det finns även där mycket fin och grön vegetation om man söker sig lite högre upp på Hualalai (vulkanen). 3 nätter på Kauai är i knappaste laget. Blir ju bara 2 heldagar, och 7 nätter på Oahu tycker jag är på tok för mycket. Men som sagt, beror ju på vad ni är ute efter. Oahu och speciellt Waikiki är packat med folk och turister, men det innebär ju också många restauranger t.ex. och "håll-igång" i största allmänhet. Det blir lite mer "Hawaii känsla" på de andra öarna (bortsett från Ka'anapali/Lahaina på Maui - lite av en Waikiki kopia), och speciellt i Hilo på Big Island. Kanske 5% turister och 95% locals. Kona kanske 95% turister och 5% locals. OM ni bestämmer er för Kauai hade jag nog rekommenderat Maui 6 n., Kauai 5 n. och Oahu 5 n. - som jag sade ovan. Anledningen till att jag lade flera dagar på Big Island, om ni skulle bestämma er för det, är att dels är det mycket större avstånd här, dels har du också mera att se. Men det är utspritt. Ang. regn så är det normalt inget att ens bekymra sig om. Såvida det inte är ett större lågtryck, som täcker hela ögruppen (mycket långsökt under påsken) kan det komma en kraftig men kortvarig skur och sedan blir det sol igen. Tycker man inte vädret ser lovande ut där man befinner sig så kan man helt enkelt köra 20-30 minuter till en annan plats och ha sol. Helt normalt. Plus att de varma och normalt kortvariga regnskurarna är ett mycket positivt inslag (HELT annorlunda från Sverige, så skippa svenskt tänkande när det gäller regn!).