Kombinationresa Hawaii/ Florida,

10 juni 2015 15:16
Visningar: 567
Funderar på att försöka få ihop en resa med både Hawaii och Florida, känner mig dock osäker på när det är som bäst på Hawaii, vill ha varmt och soligt på båda ställena. Vad gäller FL så är mina favoriter AprilMaj och sept/okt. så hur är det på Hawaii då? Bästa ön?
Av Hawaii
10 juni 2015 17:29
Varmt och soligt i Hawaii blir det oavsett vilka månader du väljer. Maj är en av de "torrare" månaderna, men skillnaden i väder kommer att bero mer på vilken sida av öarna du väljer än vilken månad. "Windward side" kommer alltid att bli mera osäkert vad gäller vädret, men det är inte något negativt. Det är också mycket grönare och vackrare på windward side och regnskurarna är normalt av mycket kortvarig natur, plus att de flesta kommer på natten.
Och "bästa ön" - ja, det beror på dig och vad du vill se och uppleva:
Kauai - den minsta av de fyra "stora" öarna, och nog också den vackraste, naturmässigt sett (även om alla öarna har fantastiskt vacker natur).
Oahu - med nästan en miljon människor och massor med turister, lite svårt att få den rätta "Hawaii känslan" även om Waikiki Beach i ett par dagar kan vara intressant.
Maui - mer och mer som en Oahu kopia med stora hotell och mycket turister. "Leeward side" (d.v.s. "soliga sidan") från Kihei bort till Lahaina (Ka'anapali) har i princip "wall-to-wall" hotell, condos och turister, plus att Kihei t.ex. är väldigt blåsigt. Ska själv över till Maui i augusti och vi ska bo i en "vacation rental" i Haiku området (windward side, norra kusten) - mycket vackrare.
Hawai'i (The Big Island) har enormt mycket att erbjuda med t.ex. Hawaii Volcanoes National Park (och en aktiv vulkan). Kailua-Kona (leeward side) är turist-sidan med mera sol, stora hotell och en hel del stränder. Hilo (windward side) har mycket mera "local character" om man vill uppleva Hawaii, och med enorm grönska. C:a 2 timmar körtid Kailua till Hilo.
10 juni 2015 17:38
Men TACK snälla, tänkte att du nog skulle ha lite förslag. Vet att det är lång flygning till/från FL också. Är det bäst att boka hela resan härifrån eller funkar det med att boka på plats i FL? Tillgång till hotell verkar det finnas men kanske är det bäst att boka långt innan? I Fl känner vi oss hemma så vi bokar sällan i förväg utan åker ofta runt och bokar under vägen på internet. Går kanske inte lika lätt på Hawaii.
Av Hawaii
10 juni 2015 18:30
Jag är ganska säker på att det blir bäst (och billigast) att boka hela resan i förväg. Inga problem om du gör det som en "multi-stop". Det finns inga nonstop flyg från Florida till Hawaii, och beroende på vilken flyg-allians du använder dig av finns det ett par olika alternativ:
OneWorld (American Airlines, British Airways), mellan landning i Dallas DFW.
SkyTeam (Delta, Air France, KLM), mellan landning I Atlanta
Star Alliance (SAS, Lufthansa, United), troligen Houston även om Chicago och San Francisco också är möjligheter.
Oavsett vilket bör du klara det med en mellan landning om du flyger till Honolulu. Du kan också välja nonstop flyg från fastlandet till t.ex. Kahului OGG (Maui), Kona (KOA) och Hilo (ITO) men då kan det ev. bli 2 mellan landningar. Helt beroende på vilket flygbolag det gäller.
Om du ska flyga mellan öarna har du inget val - finns bara Hawaiian Airlines och ju tidigare man bokar ju bättre pris kan man räkna med. "Sista minuten" blir dyrt.
Av Totopez
10 juni 2015 19:57
Vi gör en sån resa i sommar, men kombinerar med Kalifornien också. Det är sex timmars flygresa från MCO till LAX, och sen lika mycket till HNL. Så vi tar några dagar i LA på vägen.

Billigast flyg för oss blev att boka flyg ARN-EWR//SFO-ARN med SAS. Open Jaw-biljetter funkar oftast bra att boka. Sedan bokade vi ett North American Air Pass med United (kan bara bokas om kan har en internationell bokning med ett Star Alliance-bolag till och från USA).
De billigaste flygbiljetterna till Hawaii tillåter oftast inte att man gör Stopovers på vägen, men det kan finnas undantag. Testa många sökningar!

Som upplysning kostade våra biljetter (3 vuxna, 1 barn) ca 50000 totalt, för ARN-EWR-MCO-LAX-HNL-SFO-CPH-ARN,