Snorkling i Florida/Keys/Bimini?

Av Thesage
24 jan. 2016 18:26
Visningar: 1372
Hej, landar i Miami i juni och tänkte bila ner längs the keys och bo både i Key west och längs vägen ut. Både jag och sambon gillar att snorkla, blev väl lite bitna för några år sedan när vi var på Hawaii :) men vad jag kunnat läsa mig till verkar snorklingen i Florida (och längs the keys) vara sisådär, speciellt om man gärna vill kunna snorkla direkt från stranden. Verkar vara främst i Key Largo som man kan snorkla, och då måste man åka turer ut. Skulle mycket uppskatta era erfarenheter av snorkling i Florida (finns det något annat ställe vi inte tänkt på, t ex på västkusten?) och längst the keys i synnerhet!

Det är också med anledning av den förmodat mediokra snorklingen vi funderar på om vi ska ta några dagar av våra totalt ca 9 och åka ut till Bimini i Barbados med flyg/båt. Där verkar det bli en lite annan undervattensmiljö, mer karibien, men är rädd för att den lilla ön är alldeles för turistisk och dyr och att det även där måste åkas båt ut för att snorkla och att snorklingen från stranden inte är bra. Är det någon som varit på Bimini? Alla erfarenheter mycket välkomna, även av boende/mat osv.

Stefan
24 jan. 2016 20:37
Bahia Honda räknas nog som den bästa off beach snorklingen i Florida. Härifrån kan ni även hoppa på båtar ut till Looe som är ett bra dykområde som erbjuder både grund och djupare snorkling men också dyk. Många erbjuder även Snuba för de utan cert.

Kan inget om Hawaii, men Florida erbjuder högst medelmåttig snorkling i relation till Asiens pärlor. Bimini har jag ingen uppfattning om men det verkar vara lite väl att kapa tid i Florida bara för att snorkla. Andra ställen man kan snorkla på värt namnet är Egmont Key eller Key Largo, som du själv nämnde

Ingen egen erfarenhet av snorkling kring Ft Jefferson/Dry Tortugas som nås från Key West men den sägs vara helt ok och säkert jelt i klass med ex Bimini/Bahamas
Av Thesage
28 jan. 2016 12:54
Tack för bra svar. Inte många som verkar ha varit på Bimini!

Men du har nog rätt, kan bli lite tajt och bättre att uppleva Keys/Miami ordentligt. Antingen skippar vi snorklingen helt, eller så blir det en snorklingstur per båt, verkar vara det som gäller längs the keys.
28 jan. 2016 13:14
Snorklingen utanför Floridas kust är som du skriver inget vidare tyvärr.

Har varit på Barbados för ett par år sedan senast, och där är snorklingen garanterat bättre, mer marint liv, levande koraller o.s.v.

I Karibien finns dock den bättre snorklingen enligt mig på den västra sidan, intill kusten vid Belize och Honduras. Kan bl.a. varmt rekommendera Isla Roatan i Honduras för snorkling i Karibien, men även Barbados och söder över därifrån är helt ok.
29 aug. 2016 09:21
hejsan! Snorklade ni något ?? Åker om drygt en månad och har sök lite på google, på det flesta bilderna är det någon slags staty med som folk dyker runt. Ser ändå ganska spännande ut (för en som inte brukar snorkla =jag) , men någon som vet måste man åka ut båt dit ? Osv
29 aug. 2016 09:44
Statyn är en del av John Pennekamp state park på Key Largo. Ett antal nedsänkta föremål där koraller börjat bildas i ganska grunt vatten. Rikt på liv och nås genom någon av snorkel/scuba/glass bottom turerna som avgår några gånger om dagen från JPSP. Inget du simmar ut till (0,5-1 mil)
Citerat från Emelie1991:
hejsan! Snorklade ni något ?? Åker om drygt en månad och har sök lite på google, på det flesta bilderna är det någon slags staty med som folk dyker runt. Ser ändå ganska spännande ut (för en som inte brukar snorkla =jag) , men någon som vet måste man åka ut båt dit ? Osv
Av Thesage
29 aug. 2016 18:37
Vi tog en båttur från Bahia Honda ut till Looe key reef, var riktigt bra snorkling enligt oss, mycket småfisk, varierad topografi och såg både barracudor och revhaj. Skippade helt snorkling från strand.