Vad bör vi inte missa i san Diego,LA och Hawaii ?

Av Kerhed
7 juni 2014 22:41
Visningar: 1382
Kort info om vår dröm-resa som startar den 5/7.
Vi är en familj på 4 personer( 2vuxna och 2 barn 7 resp 12år)
Vi reser i californien och till Hawaii under 1 månad.
Kortfattad resrutt;
SF dag 6-11/7 ( bor hos vänner)
11/7, bil ner till Carmel med övernattning där
12-14/7 , övernattar med vänner i san Luis obispo
14-16/7- vi bilar ner till LA( hotellnatt den 16-17 bokat i LA)
17/7- flyg till Hawaii (oahu)
24/7; flyg till LA igen. ( hotellnatt bokad)
25/7; bilar ned mot SD
25-28/7; SD
28/7; bil till LA igen
29-30/7: LA
31/7; flyg till Sverige

Frågor:
1. Är det nåt vi inte bör missa mellan san Luis och LA.2dagar som vi har öppna utan hotell bokningar?

2. Hawaii: bör man ha hyrbil där? Vi kommer inte byta ö utan är nöjda med oahu.

3.hawaii : vad bör man inte missa?( oahu) Perl harbor: värt ett besök?
North shore? Simma med delfiner?

4.SD; barnen älskar bad och vattenland: är aquatica okej eller finns det annat som är bättre?

5.SD: vad bör man absolut inte missa?

6. LA: venice beach, santa Monica, universal studios, vad kan man hinna med på 2 dagar och känna att man inte har missat nån jätte-sevärdhet?

Kom med tips för snart åker vi!! Tjoho!! :-))))
Av Hawaii
8 juni 2014 10:00
2. Om ni bor i Waikiki behöver ni inte ha hyrbil hela tiden. Plus att det kostar att parkera över natten (troligen på alla hotell i Waikiki). Hyr en bil i Waikiki för en eller 2 dagar när ni skall köra runt ön t.ex.

3. Besök Pearl Harbor på morgonen. Kan vara långa köer på e.m. USS Missouri är också värt ett besök. North Shore också värt ett besök. Polynesian Cultural Center är väldigt kommersiellt men värt ett besök tycker jag. En halv dag. Vill ni uppleva en vacker botanisk trädgård: Ho'omaluhia på windward side (nära Kailua) - enormt vackert. Missa inte utsikten på Pali Highway. Helst från Honolulu till Kaneohe, och inte i andra riktningen. Stranden vid Kailua är bättre än Waikiki. "Bestig" Diamond Head.

5. Lite div. San Diego tips (som jag har lagt upp tidigare här):
"Old Town (ett par km norr om centrala San Diego) - mycket historiskt, och med ett antal helt utmärkta mexikanska restauranger.

Balboa Park, med historiska byggnader (en del av dem är intressanta museer) och mycket berömt Zoo, som är mer som en kombination ‘zoo/botanisk trädgård). Bara en dryg km från centrum.

Seaport Village (också ung. en km från centrum, men i motsatt riktning från Balboa Park). Mycket trevligt område med massor av affärer och restauranger. Ligger precis vid vattnet.

USS Midway, ett historiskt pensionerat hangarfartyg som nu är museum. Gångavstånd från Seaport Village.

San Diego Zoo Safari Park (tidigare namn: Wild Animal Park) uppe i North County mycket sevärt. Ta I-15 (Interstate 15) norrut till Escondido och sedan österut 15-20 minuter. Vid första avfarten till Escondido – North County Fair – stor shoppingmall.

Kör över bron ut till Coronado och besök Hotel del Coronado där. Mycket historiskt, och annorlunda. Hemsida: www.hoteldel.com

Kör längst ut till Cabrillo monument på Point Loma halvön (till fyrtornet). Fantastisk utsikt över Coronado och centrala San Diego.

Horton Plaza (shopping center) i centrala San Diego definitivt värt ett besök om man råkar vara i närheten, plus hela "Gaslamp Quarters" - centrala San Diego.

La Jolla med La Jolla Cove. Ett av de mera exklusiva områdena i San Diego. Och fin natur. Många utmärkta restauranger och affärer.

Ung. 2 km norr om La Jolla finns det en "Glider port", där de flyger med "hang gliders" och startar genom att springa rakt ut över klippan som stupar c:a 40-50 meter rakt ner mot stranden. Ganska makalöst!

Mount Soledad, bara ett par km från La Jolla. Fin utsikt över hela San Diego området. Och vill man uppleva en mycket annorlunda väg upp till toppen, så (från La Jolla), följ Torrey Pines Road i östlig riktning, ta höger på Hillside Drive (MYCKET lätt att missa!). Massor med små sidogator, och krångligt att beskriva, men i princip följ vägen uppför berget. Otroligt att se hur de har byggt jättefina hus i de mest långsökta, mycket branta, platser.

Mission Bay Park, strax söder om Mount Soledad och ung en svensk mil norr om centrum. En enormt stor park. Kul att se folkliv, speciellt ett veckoslut. Perfekt om man vill ge sig ut och springa en kortare eller längre runda.

"Boardwalk" ute vid Mission Beach och Pacific Beach, precis väster om Mission Bay Park. Och ute vid stranden. Enormt folkliv, och många restauranger i området.

Ocean Beach, precis söder om Mission Beach, med en lång pir där man kan se de som surfar på nära håll. Mycket underhållande!
- - - - -
Var i SD skall ni bo?
Av Kerhed
8 juni 2014 13:49
Tack snälla Hawaii för dina utförliga tips!
Vi ska bo i nåt som heter chula vista, holiday inn express ( var helt fullbokat överallt nu när vi bokade så jag vet inte om det är bra eller dåligt.)
Vilka stränder rekommenderar du för ffa sol och bad i san Diego!?
Bör vi förboka bil till Hawaii hemifrån Sverige?
Vet du nåt om det är värt att betala dyrt för att åka en slags undervattens/ubåt för att se fiskar och korallrev ??? Eller är det en turist fälla?
Fanns nåt som hette: atlantissubmarines.com
Av Hawaii
9 juni 2014 03:49
Chula Vista är dessvärre inte precis en höjdare - typisk amerikansk förort och inget speciellt att se. Allting ligger runt centrala SD och norrom. Och I-5 (motorvägen) kan ha ganska mycket trafik i rusningtid (typiskt norrut på morgonen och söderut på e.m.).
Känner inte till stränder i det området, men bästa rådet är nog att köra söderut till Imperial Beach och sedan norrut på Silver Strand, den smala strandremsan längs med havet, norrut till Coronado. Jag vet att det finns en fin strand i Coronado, men osäker på hur det är söderut.
Ang. att hyra bil - om ni skall bo i Waikiki en vecka men bara hyra bil en eller 2 dagar har ni ju mycket flexibilitet och är inte bundna till speciella dagar. Kolla upp när ni kommer dit. Det finns en hel del hyrbilsföretag runt om i Waikiki, och passar inte ett så kolla nästa kvarter!
Jag har sett ubåten, men har aldrig åkt med den så kan inte uttala mig. Kolla upp om det finns reviews på t.ex. Tripadvisor. (Genom Google: "Reviews for atlantis submarine waikiki" t.ex.)
Av Johwing
9 juni 2014 09:27
Hej

4. Vi var på Aquatica SD förra året och vi tyckte det var riktigt bra. Nu kan vi bara jämföra med Wet and Wild i Las Vegas där det kändes som att de var för litet med tanke på hur mycket folk som var på plats. Vi var väl där ca 3 veckor innan ni kommer dit och det var inte så farligt mycket folk så att det kändes trångt. Det mesta gick väldigt smidigt. Vi hade en toppendag och jag tror att era barn kommer gilla stället.

Mvh Johan