HJÄLP! Tips till backpacking i Asien.

25 nov. 2016 15:15
Visningar: 1658
Hej!

Jag och 2 tjejkompisar har bokat en biljett till Bangkok i januari. Vi har planerat att besöka följande lände ; Thailand, Malaysia, Kambodja, Laos, Vietnam, Filippinerna, Indonesien.

Sen hade vi också velat åka till Singapore, Tokyo, Hong Kong, Australien (Sydney-Melbourne, Brisbane) och New Zeeland. Dessa är dock om pengarna samt tiden räcker till.

Så vad får vi absolut inte missa i dessa länder och städer????? Vi tar tacksamt emot alla tips!!!! Sen hade vi också uppskattat vanliga tips om backpackning, vad man ska tänka på tex med visum, rutt, packning, osv.

All hjälp uppskattas. Tack!
26 nov. 2016 10:38
Hej,
vad roligt med backpacking. Jag har själv kört en del långresor i sydostasien och det är fantastiskt. Indonesien och delar av malaysia har regnperiod under vintern dock så det bör ni tänka på om ni planerar det. Personligen var filippinerna en favorit för oss, fantastiska stränder, natur och människor. Palawan vill jag också slå ett extra slag för, super verkligen, El nido och dess arkipelag.

Jag kan varmt rekommendera gibbon experience, en vandring/trekk i norra laos, det var helt magiskt! Har skrivit mer om det här: http://lyckligochlevande.nu/blog/en-tillbakablick-till-landet-med-the-most-layback-capital-in-the-world

Har skrivit inlägg om tips för backpacking om det är av intresse. för er. Vad man ska tänka på med vaccinationer, boende, budget, visa mm. http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-1
http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-2

Lycka till och har av dig om du har frågor!
28 nov. 2016 21:35
Tack så mycket för dina tips! Gibbon experience låter verkligen spännande. Och verkligen bra inlägg du skrivit. En frågan ang boende, vad kan vara rimliga pris/natt? förstår att det beror på standarden, läge osv. Men för att få ett hum om vad enkel standard (vilket vi tänkt oss) bör ligga mellan 40-60 kr ler snarare 70-90 kr/natten.
1 dec. 2016 11:44
Bild:
https://minfil.org/sa90qbbfb3/IMG_1958.JPG

Ryggsäck 399 kr cirka. 65 liter. Perfekt att ha med när man reser runt och inte vill släpa på en vanlig resväska då marken är ojämn och de slänger bagaget hej vilt där nere på båtar och bussar mm.

Annars används sunt förnuft så ni inte blir lurade och håll ihop, ta mycket bilder och ha skoj =)