Backpacka norra thailand

Av Majah
19 jan. 2017 04:16
Visningar: 426
Heej,
Vi är två kompisar som backpackar Asien och har några dagar över innan nästa stop så vi tänkte dra till Thailand igen. (Ca 10 dagar) Vi är sugna på norra Thailand och tänkte se om någon har tips på vad man borde åka och göra. Sköna hostel och roliga aktiviteter är det som lockar.

Chang mai verkar ju givet, är det direktflyg dit och sen utgå därifrån som är det bästa?
Av Pakkhat
22 jan. 2017 19:39
Ett tag sen jag var där, direkt flyg är från båda flygplatser i Bangkok, phuket och Udon Thani. Kanske fler. Finns en stor o fin blomster park, gamla stan, elefantridning, forspaddling, besöka Tribe village med olika minoriteter. Vissa av dessa träffar man på i sina vackra kläder. Zoo med panda. Har man tur är det nån festival på gång. Inte så långt till Doi Inaton, Thailands högsta berg. Ja, en massa tempel också, regel: Långbyxor/kjol, inga bara axlar, inte röra. Googla.
Av Perki90
22 jan. 2017 19:51
Ni får inte missa Pai, det ligger norr om Chang mai närmare bestämt 762 kurvor norr om Chang mai, underbar liten by. Lägg några nätter här & utforska naturen & kulturen, bl.a Pai Canyon & en bro från 2:a världskriget. Vi hyrde cyklar och såg oss omkring!

Matlagningskurs i Chang mai om det är av intresse också, finns endagskurser som tar med en ut på landet för att laga thaimat.