Backpacking ryggsäck.

14 jan. 2014 16:30
Visningar: 9610
Tjena, har suttit i ett antal timmar nu i diverse forum och hemsidor men blir då fan inte klokare.

Jag åker den 25e till Thailand, sedan vidare till Kambodja för att sist avsluta sista dagarna i Vietnam (hemresa är 25e februari). Och jag har problem men att hitta en lämplig ryggsäck. Jag har en gammal Lundhag V8 på 70L men jag känner att den är extremt stor och otymplig, framför allt eftersom jag inte kommer att shoppa speciellt mycket.

Så nu behöver jag er hjälp. De två väskor som är mest intressanta just nu (men kom gärna med invändningar) är dessa två:

Haglöfs Matrix 50
http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=HAGLOFSMATRIX5

Osprey Talon 44
http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=OSPREYTALON44_S11

Andra tips?

Mvh
Fredrik
14 jan. 2014 16:51
Jag köpte mig en Talon 44 i höstas inför min Indien tripp då jag inte ville släpa runt på min gamla 70l.

Är väldigt nöjd med den när man packar den under 10kg. Över det tycker jag det är svårt att få den sitta skönt.
Den är väldigt sval också då det är ventilation i rygg, axelremmar och även i höftbältet!
14 jan. 2014 17:01
Citerat från Sunstrooom:
Jag köpte mig en Talon 44 i höstas inför min Indien tripp då jag inte ville släpa runt på min gamla 70l.

Är väldigt nöjd med den när man packar den under 10kg. Över det tycker jag det är svårt att få den sitta skönt.
Den är väldigt sval också då det är ventilation i rygg, axelremmar och även i höftbältet!
Tack för det snabba svaret!
Okej. Dock är det ruggigt tveksamt att jag kommer gå över 10kg, kommer att åka dit i det jag har på mig + ett par badbyxor. Det jag köper där kommer jag att slänga om jag känner att det inte behövs längre.
14 jan. 2014 17:09
Då skulle jag köra på den. Jag använder den som handbagage så jag slipper chacka in något bagage
14 jan. 2014 17:11
Citerat från Sunstrooom:
Då skulle jag köra på den. Jag använder den som handbagage så jag slipper chacka in något bagage
Okej soft, aldrig varit några problem med att ha den som handbaggage?
14 jan. 2014 17:19
Beror ju lite på vilket bolag du flyger med. Den är 56cm hög om den inte är fullpackad. Sen får det ju alltid att pressa ihop lite till om man vill. Men jag hade inga problem varken till, från eller i Indien att ha den som handbagage :)
Av Hille2
14 jan. 2014 17:22
Har en Matrix 30 liter. Väldigt skön att bära och fullt tillräcklig för en resa på ett par månader (för mig iallafall). Enda nackdelen är att den inte går att öppna i sidan, vilket skulle vara perfekt då man ju slipper riva upp allt för att få tag på det som man har i botten. Går även som handbagage, passar perfekt i mallen när den är fullpackad.
14 jan. 2014 17:24
Citerat från Sunstrooom:
Beror ju lite på vilket bolag du flyger med. Den är 56cm hög om den inte är fullpackad. Sen får det ju alltid att pressa ihop lite till om man vill. Men jag hade inga problem varken till, från eller i Indien att ha den som handbagage :)
Ja det är sant! Får kolla upp det där. Men då blir det den då, har inte läst så mycket negativt om den och det du sagt har fått mig att bestämma mig :) Tack så mycket för hjälpen!
14 jan. 2014 17:26
Underbart! Tror du kommer bli nöjd! Lycka till på resan ! :)
15 jan. 2014 11:25
Jag har använt mig utav en 40L rygga när jag rest runt, det räcker gott och väl för 1-2 månader. Men det beror kanske lite på hur man reser också, men jag reser ofta väldigt lätt ifrån Sverige och köper de kläder jag behöver på plats. Oftast. De viktigaste plaggen har jag med mig ifrån Sverige som en tunn regnjacka. :)
16 sep. 2018 17:39
Enligt min erfarenhet räcker 40 - 75 liter för de allra flesta. Den här guiden visar flera bra alternativ för olika syften. Jag har själv en Farpoint 55 som jag använt genom Sydamerika och jag kunde inte vara nöjdare.

https://travelhacker.se/reseprodukter/att-valja-backpacker-ryggsack-2018-den-ultimata-guiden/
Backpacka , ryggsäck?
Thailand Sundsvallsresenaren, 21 nov. 2015
Updaterad av Lionking123 för 45 veckor sedan
6
Hej, vi är två som ska backpacka i Thailand en månad. Men hur stor ryggsäck ska man egentligen ha? Är det bättre och ta en ganska stor ryggsäck och låta den vara ganska tom ändå och kunna köpa grejer och fylla upp den under resan? Vi kommer inte att släpa runt på väskan allt för mycket är det ...
DITT BÄSTA TIPS! VAD FÅR JAG INTE MISSA NÄR JAG BACKPACKAR I THAILAND?
Thailand Jennieea, 9 nov. 2016
Updaterad av Lyckligochlevande för 2 år sedan
15
Hej! :D Den 10 januari är ryggsäcken packad och jag sitter på planet påväg till Asien där jag ska spendera de 3 kommande månaderna tillsammans med min bästa tjejkompis. Du som tidigare har backapackat, dela med dig av dina erfarenheter och ge oss dina bästa tips & tricks, värdefulla ...
Backpacka i sydost Asien i 6 månader, tips & råd. (Thailand, indonesien, Malaysia, Kambodja, Vietnam, Laos
Thailand Mimminilssons, 19 nov. 2015
Updaterad av Vidrar för 2 år sedan
11
Hej kära vänner! Det är så att jag och min pojkvän ska ta sex månaders semester och backpacka runt i Asien. Det är första gången i Asien för oss båda. Vi planerar att åka från Sverige till Bangkok 16 februari och bokar även då en hemresa 8 augusti. Planen är att vi stannar i Bangkok i tre ...
Backpacka asien
Thailand Saralovisa, 26 aug. 2015
Updaterad av Hille2 för 3 år sedan
7
Hej vi är två tjejer som planerar att backpacka i Asien i början av nästa år. Vi har tänkt oss rutten Thailand-Malaysia-Bali-Kambodja-Vietnam. Vi hade tänkt vara borta 1,5-2 månader. Vi har några frågor som vi hoppas kunna få besvarade här Vi är osäkra angående om man måste ha en bokad ...
Backpacka i Asien - HJÄLP!
Thailand Tittikristof, 9 jan. 2014
Updaterad av Fredrik26021 för 5 år sedan
5
Ska ut och backpaka för första gången i mitten på februari :) Då jag är helt ny på det här tar jag tacksamt emot hjälp, tips och råd om det mesta!! Hade tänkt en eventuell resrutt som ser ut såhär: Thailand (flyg till BKK för att sedan ta sig söderut) - Malaysia - Indonesien (Bali) - Vietnam - ...
Hur många liter behöver en ryggsäck vara på??
Thailand Lilltant, 2 feb. 2008
Updaterad av Yoppe för 42 veckor sedan
12
Hej! Jag undrar vad man behöver för ryggsäck 45L, 50L, 60L?? Ska resa till Tahiland 2v för första gången. Och jag vill inte lägga en massa pengar på en ryggsäck eftersom jag inte är den som reser så mycket eller ofta.. Någon som har tips på var man kan hitta den billigast? Tackar för tips! ...

Om Thailand Asien

Stora delar av Thailand är rena paradiset för oss svenskar. Här finns underbar mat, sol och tusentals vita sandstränder omgivna av palmer.

De stora badorterna ligger i södra delen av landet, här finns bland annat Phuket, Krabi, Khao Lak och Phi Phi-öarna. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller.

Många väljer att kombinera sin solsemester med några dagar i huvudstaden Bangkok. Det här är en av världens mest myllrande storstäder med sevärda byggnader, tusentals restauranger och shopping i världsklass.

Vart du än åker i Thailand så finns det ett boende som passar dig, här finns allt från superbilliga hyddor direkt vid stranden till femstjärniga lyxhotell där du kan bli bortskämd.

Det finns tusentals museer runt om i Thailand om både historia, arkeologi, krig och konst. Men det märkligaste av alla ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Här finns fler än 300 flaskor fyllda med små skepp, palats, tempel och andra fantastiska skapelser.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26