Hjälp med resväg och erfarenhet om hotell, flyg och besöksmål.

15 aug. 2010 19:19
Visningar: 1003
Hejsan!

Vi är ett yngre par i 25 års åldern, vi ska till thailand över nyår, 27/12-14/1-2011.

Vi har tidigare ingen erfarenhet av Thailand och skulle behöva lite hjälp.

Vi har hittills bokat flygstolar till bangkok med Aerosvit. Hade tänkt stanna en natt i staden på hotell The Ecotel Bangkok, http://www.agoda.com/asia/thailand/bangkok/the_ecotel_bangkok_hotel.html vi har dock inte bokat detta ännu utan är lite nyfikna på om ngn har erfarenhet av hotellet?

Vi har sedan bokat flyg (via AirAsia) från BKK till Krabi, väl där hade vi tänk att bo 2 nätter på Ao Nang Cliff View Resort http://www.agoda.com/asia/thailand/krabi/ao_nang_cliff_view_resort.html. Är det ngn som har bott på detta hotell, har ni tips på utflykter från Ao Nang som är sevärda?
Har ngn varit i naturreservatet Khao Phanom Bencha National Park http://web2.dnp.go.th/parkreserve/asp/style2/default.asp?npid=201&lg=2? Vi är lite sugna på att ta oss dit för att vandra och titta på vattenfall m.m. Rekommenderas?
Vi har också tittat på nationalparken Khao Sok NP http://web2.dnp.go.th/parkreserve/asp/style1/default.asp?npid=200&lg=2, hur verkar den? Bättre än Khao Panom NP?

Efter Ao Nang, så ska vi ta oss vidare, troligen via båt ner till Koh Lanta, till hotellet Lanta Mermaid Boutique House Hotell http://www.agoda.com/asia/thailand/koh_lanta_krabi/lanta_mermaid_boutique_house_hotel.html där vi har bokat 4 nätter, bl.a. över nyårsafton. Någon som har bra tips på resturanger och sevärdheter/marknader runtomkring?

Efter detta boende har vi inga planer ännu på vart vi ska ta oss, det är här som vi nog behöver er hjälp mest av allt.

Ska vi boka alla hotell hemifrån innan vi åker? Eftersom det är högsäsong så känns det som att det kanske kan vara svårt att hitta boende och man vill inte lägga för mkt tid på att leta efter ett bra boende (vi har inga jättekrav på hotellen ska tilläggas, men gärna rena rum och inte för många småkryp att dela rummen med). Kostar hotellen ungefär lika mkt att boka på plats som över internet hemifrån kanske det vore bäst att ha bokat allt i förväg eller vad tror ni?

Vår färdväg efter Koh Lanta har vi funderat på, antingen söderöver mot Koh Lipe hållet men kanske ännu mer troligt över mot Phuket och upp mot Koh Lak. Isåfall tänker vi ta flyget från Phuket tillbaka till Bangkok för boende innan hemfärd till Sverige. Vilket resmål rekommenderar ni mest av dessa två, Koh Lipe eller Khao Lak?

Vi är inte ute efter att festa men att ha en lugn och skön semester med lite aktiviteter såsom vandring, snorkling, marknader och trevlig god mat.
Rekommenderar ni ngt bra hotell nära floden i Bangkok innan hemresan? Vad vi läst oss till verkar det trevligt runt floden men har ni några andra tips så kom gärna med dessa!

Tusen tack för alla tips vi kan tänkas få!

Med vänlig hälsning.
Malin och Mattias
15 aug. 2010 20:44
Spontant tycker jag har ni har planerat in på tok för mycket för en lugn och avkopplande semester - ni skall vara i Thailand i 18 dagar så det räcker med tre - max fyra ställen (inklusive tre avslutade dagar i Bangkok). Man är rätt så mör i kroppen efter flygresan så vi drar alltid direkt ner från Bangkok till Krabi och stannar i Ao Nang i ungefär en vecka. Runt Ao Nang finns det mycket att se och göra bl a otroligt fina öar för snorkling och bad. Läs mer på www.aonang.se Det finns även flera här på sajten som har skrivit fina reseberättelser från Ao Nang som ni måste läsa!

På Koh Lanta kan man gott stanna i en vecka och där är det LUGNT utan några större sevärdheter på själva ön - däremot finns det öar en bit ifrån som man måste besöka ex Kok Rok (går inte att sova över), Koh Muuk, Koh Ngai m fl. Räkna med att tar ca 4 timmar med speedboat från Koh Lanta till Koh Lipe. VI har inte själva besökt Koh Lipe men goda vänner har det och de gillade ön - även många andra här på reseguiden verkar ha ön som favorit.

Om ni skall boka hemifrån eller chansa på plats - tja, det beror på om ni orkar leta rum i +35C värme eller ej... iallafall några nätter är vettigt att förboka. Skall ni besöka ex Koh Muuk med begränsat antal resortsl, måste ni förboka rum hemifrån. Här är en bra sajt om ni vill ö-luffa eller få en uppfattning om vilka öar som har boende:

http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm Kartan är klickbar!

Kolla även priserna på www.sawadee.com - jag har märkt att man blir lite "lurad" av priserna på agoda då de lägger på skatten först i slutet av bokningen. På sawadee ser man direkt vad totalpriset blir.

När det gäller Bangkok skall ni ladda ner och läsa Vagabonds reseguide. Ni bör iallafall bo i närheten av en Sky Train station för att enkelt och snabbt kunna ta er runt i Bangkoks avgaser & hetta.
Av Macho
16 aug. 2010 18:13
Hej.
När ni är i Ao nang så tycker jag att ni skall ta en tur till Tiger temple.
Vi gjorde det i vintras och då besökte vi även Emerald pool, samt ett ställe där man badade i 38 gradigt vatten som kom upp ur marken.(Kommer inte ihåg namnet på detta ställe).

Vi bodde sen på Koh Muuk i 2 nätter. Där finns Emerald cave, väl värt ett besök.
Sen var vi i 10 nätter på Koh Lipe kan varmt rekommendera den ön.

I Bangkok bodde vi på ett ställe som hette Bosotel det ligger nere vid floden.
Det är cirka 6-7 minuters gångväg till Sky trainstation.
Om ni är i Bangkok över en helg så får ni inte missa helgmarknaden chatuchak.(helt galet och fantastiskt).
Det går bra att åka sky train till marknaden då det ligger en hållplats precis där.

MVH Macho
Av Viiicky
17 aug. 2010 23:50
Var i thailand i feb/mars tidigare i år och gjorde ungefär den trippen ni funderar på att göra. Först bangkok sen Ao nang vidare till Koh lanta och till sist Koh lipe innan det var dax att återvända till bangkok och sverige. Har en reseblogg där jag skrivit väldigt mycket om de olika ställena vi besökte. Kika in där och klicka på kategorin "Thailand 2010" i den högra spalten vet ja! :)

http://vickysresedagbok.blogg.se/index.html

/Vicky
Av Marilcj
21 aug. 2010 19:52
Håller nog med om att det verkar vara ett lite väl aktivt semesterschema för att få en avkopplad semester!

Själva tittade vi på Aerosvit & deras flygningar till Thailand men efter att ha kollat upp dom lite både här och via resebyråer så var ett självklart val att inte flyga med dom!
Vill man säkert komma till & från semestern i tid ska man ej välja dom, de ställer in rätt friskt & det kan ta dagar innan ersättningsflyg kommer fram, många som blivit bestulna på saker i de incheckade väskorna o ersättningar som uteblivit!

Vi bokade resa i Onsdags med klart bättre bolag o till bättre pris oxå än Aerosvit, flyger ner innan jul & är nere en månad!

Lycka till med er planering men ni ska nog börja tänka om lite med er planering om ni vill ha en lugn semester!
Av Timon52
26 aug. 2010 09:51
Hej Malin & Mattias
Maila när ni är i Bangkok så kanske jag kan hjälpa er med en del utflykter med hjälp av ( Phen ) som bor i Bangkok, kommer att flyga från Arlanda - Bangkok 2/11-2010 och hem den 1/2-2011
Turen på floden ska man göra och är man shopping sugen så finns det hel del..
Hälsn. Timo
(Logga in för att se e-postadress)