Hjälp med resplan??

29 aug. 2012 17:34
Visningar: 973
Jag och pojkvännen landar kl 13,00 i Phuket den 28/12 och tanken är att ta oss till Koh Lipe men som vi förstår det så går sista båten från rasada pier kl 13 så det blir förmodligen en natt i phuket och sen ta första båten kl 08,00 om det inte finns något annat alternativ? Vill helst inte stanna i Phuket. Om vi nu måste det har ni något tips på vilken "ort" som ligger närmast Rasada Pier där man kan bo.

Efter Koh Lipe har vi tänkt att ev ta båt till Kho Mook och sen vidare upp mot Koh Samui och Koh Tao. Men hur tar vi oss enklast till Koh Samui? är det med båt till Lanta och Krabi och därifrån flyg till Koh Samui?

Så resrutten ser alltså ut så här: Phuket en natt-Koh Lipe-Ev Koh Mook- Koh Tao- Bangkok där flyget hem går ifrån
Vad tycker ni om det? Har ni något annat förslag?

Tips mottages mer än gärna
Tack på förhand
Av Sierra
29 aug. 2012 21:51
Det finns tre möjligheter att ta sig från Phuket till Lipe när ni landar så sent som 13.00.

1. Tigerline ferry från Chalong pier söder om Phuket Town. Avgång 08.00 och ankomst 15.00. Färjan brukar vara sen så räkna inte med före 16.00.

2. SP speedboat från Rassada pier i Phuket Town. Avgång 09.00 till Saladan pier på Lanta med ankomst 10.30. Från Lanta 11.30 med ankomst Lipe 14.30.
Det går även att åka från Saladan med Bundhaya´s speedboat 13.00 med ankomst Lipe 16.00.
Åker man 13.00 finns gott om tid till lunch i Saladan.

Ni måste alltså i dessa två fall stanna i Phuket över natten och varför inte göra det på Kata Beach (45 min från flygplatsen). Därifrån är det 15 min till Chalong och 30 min till Rassada.

3. Taxi från flygplatsen till Pak Barra pier i Satun province. Det tar 6 tim 30 min och kostar ca 6000 THB. Eftersom ni landar 13.00 måste ni övernatta i Pak Barra och ta första speedboat transfer 11.00 nästa dag. Ankomst Lipe 12.30, pris 650 THB. Detta alternativ inbillar jag mig att ni inte tänder på då knappt 7 tim i bil direkt efter landning inte kan vara så kul.........

Mook - Samui, 2 alternativ:

1. Från Mook är det enklast och snabbast att hyra en båt för 500 THB som tar er den 30 min korta färden in till Kuan Thung Ku pier i Trang province. Från piren åker ni taxi till Don Sak pier i Surat Thani province. Taxiresan tar ca 4 tim 45 min och kostar knappt 5000 THB. Raja ferry har avgångar till Samui varje tim mellan 05.00 och 19.00 och överfarten till Lipa Noi på Samui tar 1 tim 30 min, pris 150 THB/pers.

2. Ni kan även flyga med Bangkok Airways från Krabi direkt Samui. En daglig dep 13.45 med arr Samui 14.35 (2800 THB/pers). Det tar 2 tim med taxi från Kuan Thung Ku pier till flygplatsen. Pris 2000 THB.
30 aug. 2012 06:50
Tusen tack för dina svar!
Om vi hoppar över Koh Mook och vill ta oss direkt ifrån Koh Lipe till Samui så gissar jag att alternativen ändå är de samma?

Vi ska vara borta i 3 veckor och har räknat med en budget på ca 1000 sek per pers/ per dag med boende, mat och nöjen + transport mellan platserna. Tror du det är rimligt med den resplanen vi har?

MVH
Lina
Av Sierra
30 aug. 2012 09:35
Om ni hoppar över Mook skall ni ta speedboaten från Lipe till Pak Barra pier. Första båt avgår 09.30 och det bokar ni i en travelshop när ni är på Lipe. Den ankommer piren 11.00 och kostar 650 THB/pers.

Ni hinner inte till Krabi Airport för flighten till Samui, (det tar ca 3,5 tim dit) utan ni får åka taxi till Don Sak och färjan.

Taxi från Pak Barra till Don Sak tar nästan 6 tim (6000 THB) så ni bör vara där ett par tim före sista avgång till Samui.

Er budget håller om ni inte bor för dyrt.
31 aug. 2012 16:54
En helt annan fråga :)
Vi har inte bokat något hotell innan vi åker, första natten i Phuket är ju inga problem att lösa men sen har vi tänkt att vara på Koh Lipe över nyår och det är ju en liten ö så det kanske blir problem med att hitta ett bra boende? Vågar man chansa eller ska vi boka in en natt hemifrån och isf kan ni ge tips på bra och pålitliga sidor där man kan boka utan att riskera att bli blåst på både pengar och boende?

Jag har försökt maila vissa hotell exempelvis mountain resort och sita beach som ser fint ut men de tar inte bokningar direkt via mail utan då var jag tvungen att gå via Agoda men de hade inget ledigt de datumen.

Annars får vi kanske avvakta och se om vi kan få hjälp i Phuket att boka hotell på Lipe.

MVh
Lina
Av Sierra
31 aug. 2012 17:54
Det är i princip ett måste att boka över jul och nyår då trycket är stort på Lipe då. Det går alltid att hitta något enkelt tak över huvudet men det kan vara tungt att knalla omkring i sanden och leta när det kanske är fullt överallt. http://kohlipethailand.com/accommodation.php
31 aug. 2012 20:56
Håller med! Runt nyår turistar ju inte bara utländska turister i landet utan även thailändarna själva.
4 sep. 2012 07:14
Hmm ja det verkar som om ni har rätt :/ verkar inte finnas mycket kvar att boka över nyår om man ska gå efter ex agoda. Vi får överväga om vi ska stanna på Koh Lanta några nätter innan vi åker vidare mot Koh Lipe. Finns ett hotell som heter Z-Touch Lipe Island Resort som jag har kollat lite på och som fortfarande finns kvar men det ser väldigt enkelt ut och vi var väl kanske ute efter något lite mysigare/finare just över nyår. Någon som vet /hört något om det hotellet?

/Lina
Av Sierra
4 sep. 2012 07:37
Z-Touch är ett trevligt ställe som ligger bra till mot den lugnare delen av Pattaya Beach. Det är en av fyra resorter på ön som har pool...om man nu vill ha det. Personalen är mycket serviceminded.
4 sep. 2012 08:53
På koh lipe thailand. com hittade jag även ett standard aircon room på Bundhaya resort ledigt trots att hotellet svarade att de inte hade rum lediga under önskad period när jag mailade.

Så nu är frågan ett aircon room på Bundhaya eller delux villa eller garden villa på Z-touch. Vilket hotell rekomenderar ni som är fräschast och har bäst läge?

När man kollar på hotell på Koh Lanta över nyår så måste man alltid köpa till nyårs supe som är riktigt dyr men det verkar inte behövas på Koh Lipe och det kan ju vara skönt att slippa, då kan vi ju själva bestämma vart vi vill äta på nyårsafton.

Mycket frågor blir det :) men det är bäst att passa på när man får svar av Thailand experter!
4 sep. 2012 09:53
Det ser ju jättefint ut Mali Resort, har jag aldrig sett förut! Frågan är hur man lättast bokar det verkar inte vara någon bokningskanal som har hotellet förutom booking.com men de hade inga kvar. Har gjort en förfrågan till hotellet och håller tummarna :)

Tack för tipset
Av Sierra
4 sep. 2012 19:18
Booking.com får endast ett antal rum så chansen att du får ett positivt svar från Mali Resort är stor :-)
Du kan ju även göra en direkt reservation via deras sida.
4 sep. 2012 19:59
Vi har nu gjort en bokningsförfrågan på Mali och det ser lovande ut :)
Tack för tipset, ser jättefint ut, vet du om de har pool? Visserligen spelar det ingen större roll när man har havet precis intill.
Av Sierra
4 sep. 2012 20:17
Ingen pool men det behöver ni inte på Lipe om ni inte har småbarn.....vilket jag tror att ni inte har.
9 sep. 2012 10:47
Nu fick jag lite lätt panik
Vi har bokat boende på Koh Lipe från den 29/12, vi landar i Phuket mitt på dagen den 28/12 så missar sista båten. Vi har tänkt ta första morgon färjan den 29/12 direkt till Koh Lipe men så var vi inne på någon sida där det stod att det inte går några båtar på en dag till koh lipe från phuket utan att vi då måste stanna en natt på ex Koh Lanta men det stämmer väl inte?? Tigerline kör väl i ett sträck med av och påstigning på fler öar? Annars missar vi en natt på koh lipe och vi har redan betalat hotellet.

Hur är det på tigerline finns det möjlighet till lunch ombord eller ska man ta med sig? Det är ju en rätt så lång resa. Kan man sitta ute och njuta av solen på vägen?

Det finns ju flera exempel på hur man kan ta sig med båt till koh lipe både färja och speedboat vilket är bäst?

MVH
Lina
9 sep. 2012 14:58
Hejsan vi är ett gäng som också ska till Lipe över nyår. Förra gången vi var där tog vi nattbussen norrut och sedan färjan till Koh Pangnag (samma som till Koh Samui) lite mer äventyr än taxi och billigare. Vi beställde allt på Koh Lipe(resebyrån på stora vägen ; ) det funkade perfekt. Vi bor på Varin vill ni ha lite mer tips fråga efter oss där. Har varit runt på dom flesta ställen ni tänker besöka.
10 sep. 2012 10:39
Tack för alla tips vi får :)
Vi har endast bokat boende de tre första nätterna på Koh Lipe 29/12-1/1 sen har vi tänkt att leta på plats, är det dumt under den perioden? Kanske är bäst att boka fler nätter för att vara på säkra sidan det är ju bara det att de är så mycket dyrare att boka hemifrån + att vi gärna vill titta runt på plats för det är så svårt att gå efter det som står på bokningssidorna.

MVH
Lina
Av Sierra
10 sep. 2012 14:37
Ni är på Lipe under peak season vilket innebär att det är fullbokat på de flesta ställen. Dock hittar man alltid någonstans att ta vägen även om det då kanske inte blir vad man söker.
4 nov. 2012 09:30
Nu har vi läst lite om Khanom som ligger på Tahilands östkust och funderar på att stanna till där på vår väg mot Koh Tao från Koh Lipe. Är det någon som varit där? Är det värt ett besök eller ska vi ta oss direkt till Koh Tao? Om vi ska stanna till där hur tar vi oss lättast dit från Koh lipe?

Tacksam för svar :)