Resrutt familj södra Thailand - Koh Jum?

29 okt. 2016 12:03
Visningar: 1162
Vi är en familj med fyra barn ålder 1,6,8,10 som åker till södra Thailand dec-jan. Vi flyger till och från Phuket och har inledningsvis bokat fem nätter på Relax Bay Koh Lanta. Vi har alltid tänkt oss Koh Lipe och Koh Bulone men det har alltid varit fullt dit vi velat på Koh Lipe så funderar nu på att skippa denna ö helt. Koh Jum verkar vara en mysig ö som vi kommer vara på, frågan är hur länge.

Frågorna vi har nu är: Vad tror ni om att skippa Koh Lipe och Bulone helt och istället stanna länge på Koh Jum och kanske besöka Koh Kradan också? Fördelen är att slippa långa resdagar samt att resorna kostar en hel del för sex personer, plus att boende blir dyrt på Lipe. Nackdelen som jag ser är att vi vill uppleva fin snorkling och jag har förstått att det är bättre på Koh Lipe och Bulone?

Vi har boenden på Bulone Resort och Luboa Hut på Koh Jum reserverade. Tacksam för alla synpunkter!
Av Lucifus
29 okt. 2016 12:25
När vi var på Koh Jum för 8 år sen så fanns det inte jättemycket att göra på ön, det fanns inga affärer och strömmen cyklades fram,
Jag skulle rekommendera 1-2 nätter Max om ni ska dit.
29 okt. 2016 13:52
Tack för ditt svar Lucifus! Vi söker lite det enkla med fokus på bad, strandliv, god mat, hängmatta. Barnen leker gärna med varandra. Så jag tror vi har det bra betydligt mer än två nätter men nånstans går ju även vår gräns. Har du andra tips från området?
Av Lucifus
31 okt. 2016 21:58
Menar du krabi området eller generellt i Thailand?

Jag gillar Kanchanaburi (Billigt och man man besöka Erawanfallen och se bron över floden Kwai) skulle rekommendera 2-3 dagar där (finns inga stränder dock) 2hr från bangkok typ

Koh Phangan är också en favorit, Kan nog få fram stället vi bodde på. Var väldigt billigt, fint och lugnt. Det ligger precis vid stranden och kostar runt 100kr/natten

Gillar även Koh Chang och vi har ett ställe vi besöker varje gång vi är där på whitesand beach. Kostar runt 100kr per natt och är precis vid stranden. Kan nog få fram namn på stället där också.
Av Lucifus
9 nov. 2016 15:06
På Koh Phangan heter stället vi bodde på: Cabana Resort Koh Phangan iallafall.

Om du åker till White Sand beach och går längs med stranden så kan du nog hitta ett bra erbjudande för ett ställe att sova på.
23 okt. 2017 19:47
Hej, vet inte alls om du ser detta jenny *hoppas* hamnade ni på koh jum, och isåfall va det bra? Åker med familjen (1,5,10år) i februari 2018 och har bokat koh jum 4 nätter.
23 okt. 2017 20:00
Hej! Jo, vi var där! Hela åtta nätter om jag inte minns fel! Fyra låter mer lagom. Vi bodde oftast 4-5 nätter på samma ställe och tyckte det var lagom. Det är en mysig ö men vi var bortskämda med finare stränder och bättre snorkling. Om du kan se min reseberättelse så står det lite mer där tror jag. Något särskilt du undrar?
23 okt. 2017 21:14
Åh tack för svar, då får bokningen vara kvar då mina barn va i samma som era vid tiden för resan :)
Av Atjima
20 nov. 2017 17:46
Citerat från Jennypennii:
Hej! Jo, vi var där! Hela åtta nätter om jag inte minns fel! Fyra låter mer lagom. Vi bodde oftast 4-5 nätter på samma ställe och tyckte det var lagom. Det är en mysig ö men vi var bortskämda med finare stränder och bättre snorkling. Om du kan se min reseberättelse så står det lite mer där tror jag. Något särskilt du undrar?
Har läst om att man måste tänka på hur man klär sig på stranden med tanke på de muslimska thailändarna som bor på ön. Märkte ni av något sånt och vilken strand på Koh Jum rekommenderas att bo på? Kan man åka från Phuket direkt dit eller kan man mellanlanda på Phi phi?
20 nov. 2017 18:30 (redigerad)
Hej! Dålig koll på båtrutten, vi kom dit från Lanta med båt och åkte därifrån via Krabi. Vi tyckte det var mycket smidigare att åka landvägen Krabi-Phuket istället för en lång båtresa. Ang klädsel på stränderna så hade alla västerlänningar vi såg badkläder men det behöver förstås inte säga något om hur detta upplevdes av lokalbefolkningen. Vi bodde på Koh Jum resort. En fördel att det låg nära vägen för att kunna röra sig runt och välja olika restauranger och så. Samtidigt verkade det mysigt att bo vid mindre strand t ex längst i söder eller norr. Kan inte rekommendera nåt ställe. Tänk på transporten också för ett par dagar vet jag att det inte gick att ta sig till eller från vissa isolerade ställen. Kan ju vara otryggt om man har barn (eller ett flyg att passa).