Hawaii: Kauai eller Maui

26 jan. 2014 21:21
Visningar: 1061
Hej! Vår familj med 2 tonårsdöttrar (16 o 17)kommer åka till Hawaii knappt 3 veckor i sommar. Vi tänkte tillbringa 3 dgr i Oahu, 9 dgr på Big Island och 5 dagar på Maui eller Kauai. När man läser era inlägg verkar det som Kauai är populärast. Annars är det Maui som verkar blivit mest populärt bland turister i allmänhet de senaste åren. Ni som varit där, ärligt talat, vad ska vi välja? Resebyrån rekommenderade iallafall Maui. Tacksam för inlägg=)
Av Hawaii
27 jan. 2014 03:51
Hejsan,
Har besvarat ditt PM men för andra som kan undra samma sak: Maui är mera för mass-turismen med stora hotell, bad och sol etc. Vill man uppleva fantastisk natur (som ju givetvis finns på alla öarna) och ha en mer unik upplevelse tycker jag att Kauai har mycket mera att erbjuda än Maui, som har blivit lite av en Waikiki kopia.
25 mars 2014 11:42
Jag håller med "Hawaii" i hans kommentar. Kauai är en helt fantastisk ö, där lugnet och naturen är i fokus. Gillar man snorkling/dykning och liknande så är möjligheterna oändliga.
Ofta har man stora delar av stranden och reven för sig själv och det är inte riktigt lika vanligt på Oahu eller Maui.

Har man däremot 2 tonnårsdöttrar så gillar de säkert vissa saker bättre med Maui - stora hotellkomplex, mycket mer ungdomar som festar, bättre shopping med mera, men å andra sidan så får det ju mycket av det i Honolulu.

Här finns mer bilder och information om mina upplevelser på Kauai - det finns flera bilder sist i inlägget som visar på hur vackert det är: http://runtklotet.com/2014/03/25/hawaii-kauai-den-grona-skona-on/
15 juni 2014 14:26
Hej och TACK för dina fina tips!! Jag sparar ner all info o tar med på resan som börjar närma sej....Ha det bra.