Hawaii boka boende eller ej?

Av Viiva
27 sep. 2012 18:40
Visningar: 630
Hej!
Jag ska i november åka till The big island of Hawaii och undrar nu om jag måste boka boende före eller om det är lätt att hitta ett hostel/hotell när jag kommer dit? Samma med hyrbil, gör det stor skillnad i pris på att boka hemifrån eller där?
Har också läst att det kommer ganska mycket regn i Hilo eller runt där och undrar om det är dumt att bosätta sig där?

Tacksam för svar

Viktoria
Av Hawaii
27 sep. 2012 18:55
Tror nog att det är bäst att ha det avklarat innan du lämnar Sverige. Det finns bara ett begränsat antal hyrbilar här och ibland tar de helt enkelt slut! Speciellt vid helger. Thanksgiving t.ex. som ju är i november. Samma med hostel och hotell. Även om november inte är högsäsong vet man aldrig och antalet rum/sängar i de få hostel som finns här är ju också ganska begränsat.

Stämmer att Hilo har mycket regn, men det mesta kommer på natten även om här som på andra platser inträffar det ju att det kan vara ett par regniga dagar. De flesta dagarna är mycket behagliga. Jag bor själv ett par svenska mil söder om Hilo.
Av Annl
27 sep. 2012 19:20
Varför slösa tid under semestern på att leta boende? Tänk på hur lång tid det tar hemma när man kollar efter boende och den tiden vill i alla fall jag ha för att upptäcka landet när jag är på plats.

Dessutom kan du kanske ramla över ett eller annat erbjudande och kan komma lite billigare undan och dollarkursen är ju bra nu också.
28 sep. 2012 09:44
Vad är anledningen till att du INTE skulle boka det hemifrån? Tänker du resa runt och inte vill planera exakta datum?

Annl har en poäng i att det är tidsslöseri att ta det på plats.