Gran Canaria 14 januari, klimat, mat och annat?

Av Kikkino
27 dec. 2011 10:32
Visningar: 4265
Hej!
Jag och maken åker en vecka till Gran Canaria, Playa del Ingles den 14 januari. Hur är klimatet där då? Kallt om kvällen? Vet att vädret kan vara lite si och så men överlag? Ska man packa ner en tjock tröja eller en tunnar variant?

Jag tar också tacksamt emot tips på bra matupplevelser och då gärna traktens speciella maträtter. Vad ska man absolut äta? Eller inte äta?

Vi bor rätt centralt nära ett köpcentra som heter Yumbo. Är det bra shopping där?

Vore kul om någon svarade och gav lite tips. Allt tas tacksamt emot.

Kikkino
31 dec. 2011 17:01
Hej!
Jag kom hem nu den 29:e december från Playa del Inglés. Vädret var toppen hela tiden, mellan 22 - 25 grader med knallblå himmel varje dag. Kvällarna är sköna men det krävs en tröja tröja när det blir lite senare på kvällskvisten. Havet där emot är inte skönt, tror det låg på ca. 15-16 grader i vattnet. Även på stranden måste man söka lä, kalla vindar från havet.
Vad det gäller maten så måste man bort från turistområdena för att finna genuina restauranger där lokalbefolkningen äter. I Playa del Inglés är allt uppbyggt för turismen och alla menyer är på många språk inkl. Svenska. Jag åt bäst mat när jag var inne i landet på mina utflykter till div. småbyar. Hyrde bil hela tiden så jag kunde ta mig runt.
Yumbo Centrum är ett stort shoppingkomplex i 4 våningar med många butiker, barer o restauranger. Mycket kopior säljs där från kända designers. Det finns två liknade centrum i stan, Cita och Kasbah. Ljudnivån är mycket hög från Yumbo då det är party långt fram på morgonkvisten.

Det var lite info och är det något så skriv bara tillbaka.

Gott Nytt År önskar Raine
Av Kikkino
1 jan. 2012 11:52
Hej och välkommen hem då. Och gott nytt år.

Tack för bra information. Bra att veta att man behöver tröja på kvällen. Vi kommer nog inte att göra så mycket utflykter utan mest ta det lugnt, hålla oss runt där vi bor tror jag.
Låter kyligt i havet så det får nog bli den uppvärmad poolen vid hotellet istället.

Tacka för ditt svar.

Ha det gott, Kikkino
1 jan. 2012 12:25
Tack och ha nu själva en trevlig vistelse på Gran Canaria.

Raine