Flytta till Gran Canaria/ Vädret på Gran Canaria!

17 okt. 2012 21:56
Visningar: 1968
Hejsan!

Är sugen på att plugga och flytta till Gran Canaria (Las Palmas), och sedan flytta vidare till Panama när jag studerat klart. (Univeristet).

Min fråga är lite om vädret på Gran Canaria! Jag är extremt kylkänslig, allafall jag gillar inte kyla. När man kollar medeltemperaturen så är det bara sommar ungefär från Juni-Oktober då medeltemperaturen är över 25+! Då jag bor i Madrid, så är en riktig sommar för mig 30+. Så jag undrar, hur skön är sommaren på Kanarieöarna? Är det skön varme, så att man kan njuta med varma dagar och varma kvällar?
Vintern ser ju ut att vara ganska skön med 21~ på dagarna.

Kommer jag tycka om klimatet och slippa jacka under dagarna (året runt) Eller tror ni att jag kommer frysa lite?

Mvh Mig!
22 okt. 2012 18:56
Nog tycker jag att klimatet är klart acceptabelt på gran canaria vintertid även om det är litet mer som svensk sommar typ 20-22 grader i skuggan och litet mer molnigt men solen är ju varm o skön, sommaren däremot är ju varm o go med 25-30 grader eller mer dagtid o varma goa kvällar.

Personligen kan jag nog påstå att jag gott klarar mig med en tunnare skjorta även vintertid men är man känslig behövs nog en tunnare jacka sämre dagar de kallaste månaderna.
25 okt. 2012 09:37
Hej! Då "vintern" är kort, och typ som en svensk sommar, fast stabilare väder. Så låter det ju väldigt bra, somrarna är ju långa med tropisk värme.
Så klimatet är ju skönt, har jag insätt. Om jag tycker det är för kallt kan jag ju bara flytta till något annat ställe!:)