Görbar resrutt? Filippinerna

24 dec. 2017 21:58
Visningar: 571
Hej,
jag tänkte åka till Filippinerna via Hongkong, landar 21 januari i HKG och flyger tillbaks till Stockholm 9feb (17 dagar typ om jag räknar bort 2 dagar som går bort från resanfrån HKG) . Jag försöker planera flygen från HKG till Filippinerna men vet inte riktigt hur jag ska planera rutten.
Vad tror ni om Bohol, Malapascua och sen Palawan?
Så tänkte om jag flyger till Bohol och sen flyger hem från Pouerto princesa➡️Minela➡️Hongkong.
Är det en rimlig plan är den görbar? ☺️
Sen undrar jag om flyget landar 07.10 I HKG kan man hinna med en flyg som går 09.45 till TAG eller är det vansinnigt? 😅
Av Mregon
2 jan. 2018 11:01
Har rest en del i Fili själv och tycker din rutt verkar helt ok! Malapascua har jag inte varit på själv då jag inte dyker och har fått för mig att det är mest för dykare!

Bohol är bra och Palawan är fantastiskt! Tänk på vid dina flyg i Fili att de enligt min upplevelse ALLTID är försenade upp till nån timma, så ha lite extra tid vid anslutande flyg! Det ska absolut inte vara några konstigheter att hinna med flyget till TAG! Har du andra frågor om Fili så svarar jag gärna!

Mvh Erik
2 jan. 2018 21:45
Tack för ditt svar Erik.
Hur länge tycker ska man va på varje ö? funderar på hur jag ska fördela dagarna. Är det bäst att ta flyget direkt till el Nido? Vad är bäst att börja med?
Av Mregon
2 jan. 2018 23:06
Det beror väl lite på vad du vill göra o sådär. Men Bohol en vecka iaf. Palawan typ samma eller något kortare om du "bara" vill till El Nido, och Malapascua kan jag inte uttala mig om. Jag körde Mc på Palawan och Utgick från PP och tog mig upp till El Nido och sen ännu mer norrut. Jag har för mig att det är rätt dyrt att flyga till El Nido och det går minibussar i skytteltrafik mella PP och El Nido dock så är det ju klart bra mycket trevligare att flyga än åka bil...

Jag tänker att det kvittar i vilken ordning, man får väl flyga till Manila ändå och utgå därifrån både när du ska till TAG och PP och viseversa
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret