Tips på resrutt Palawan

Av C83
2 jan. 2012 14:28
Visningar: 5160
På fredag bär det av - 3 veckor ska spenderas i filippinerna! Flyger med Qatar, kostade strax över 7000kr/pers. Mellanlandning och byte av plan i Doha, 2 timmar. Grymt bra!

Första veckan kommer spenderas på Malapascua. Där ska vi dyka och ladda batterierna.

Sen flyger vi från Cebu till Puerto Princesa. Men frågan är hur vi ska lägga upp rutten där. Vi vill till El Nido och Port Barton. Men vart ska vi börja? Ska vi åka upp till El Nido först och sen ta oss ner mot Port Barton, eller ska vi resa åt andra hållet? Tips på bra boende och saker vi inte får missa? Vi kommer vara på Palawan 15-26 Jan, gott om tid alltså.
5 jan. 2012 06:21
hejsvejs,, vi kommer va där samtidigt* vi stannar på palawan 12 dagar,
vår rutt blir puerto princesa 1 natt, 5 sabang kolla in underground river som man värkar måste se:) sen tar vi båt eller buss upp till el nido
(5 nätter) tbx till puerto princesa 1 natt,, nåt åt det hållet blev bäst för vår smak,, ha d så kuligt
Av C83
5 jan. 2012 12:14
Kul! Vi har oxå Sabang i tankarna, får se hur det blir. Hoppas ni får en bra trip!
Av Rosresa
7 jan. 2012 21:20
Hej! Vi åker till Manila 28 januari och sedan till Palawan 30:e och det skulle vara kul att höra hur ni har/eller haft det. Vet inte om ni kommer att kunna skriva något under tiden ni är där... Vi kommer att landa i El Nido, ta oss direkt ner till Sabang på något sätt, vet inte hur ännu, stanna där ett par nätter för att sen ta oss upp igen till El Nido. Sen stannar vi där ett par nätter innan resan hem. Om ni har några tips så hör av er!! :-)

Ha det bra
Av Lasse79
12 jan. 2012 23:38
Två dagar på Sabang räcker enligt mig.
13 jan. 2012 07:03
a kommit på det:) fanns visst en sabang beach i Puerto Galera också* lätt att ta miste på dom, kortar ner sabang tar båt upp från sabang till port barton (ca 3 timmar) stannar nån/några nätter, sen båt upp till el nido (ca 4 timmar) tror jag att jag läste någon stans,, 4 dagar kvar zzzz mmm ååå jaa
Av Lasse79
13 jan. 2012 20:22
Låter klokt. Hade jag haft 12 dagar hade jag tagit båt till Coron ist för buss ner till PP, spenderat ett par dagar där och sedan flygit hem därifrån ist om du inte redan bokat flygbiljetter.
13 jan. 2012 23:50
tack för lite tipps, men har bokat tur o retur manila-pp tycker du man ska kolla in pp lite också kanske? och finns det inga speed boats till coron? (kan googlas men roligare o diskuter:) kanske kan hoppa över port barton? va tycks? taxi mkt
Av Lasse79
14 jan. 2012 14:12
Där finns en marknad i PP som man kan handla billigt annars såg inte jag mycket där av intresse. Hade jag varit er så hade jag tagit första möjliga Van till Sabang från PP. Dagen efter åker du ut tidigt med båt till undervattensgrottan. Jag och min kompis gick hem från undervattensgrottan ca 5 km, de var en riktigt trevlig promenad om än lite småjobbig, men de behövdes då.) Jag hade sedan tagit mig till Port Barton ganska omgående. Stranden på Sabang tilltalade inte mig och vågorna var höga när vi var där. De går båtar till Port Barton. Jag var väldigt sugen på att åka dit men vi hade inte tid tillräckligt. Jag var där bara 9 dagar och var i Coron, Elnido, PP och Sabang. Här är en länk till ett ställe, tror de är en ö strax utanför Port Barton som verkar hur skönt som helst. http://coconutgarden.palawan.net/cont.html

Elnido är riktigt fint. Resan Elnido-PP med Van är ok men lite seg och vägarna är inte bra men bättre sista delen på väg mot PP. Ha en trevlig resa, skriv gärna en kommentar här efteråt hur de var.
Av Rosresa
18 jan. 2012 20:41
Hej Lasse79, Har du något tips på hur man tar sig från El Nido till Sabang på bästa sätt? Kan man ta en buss/van el liknande? Vad skulle det då ta i tid? Tydligen går det båtar också? Går det fortare?
Av Lasse79
18 jan. 2012 21:14
Hej! Tror de bästa är att ta en Van. Ni går av vid en station några mil innan PP. Där kan ni ta trycycle som tar ca en timme som vi gjorde eller så går där nog bussar eller Van också men då kan man få vänta lite. Men kolla upp båttider och hur lång tid de tar när ni är i Elnido. Kan också vara ett vettigt alternat
Av Rosresa
19 jan. 2012 20:13
ok, tack för svaret. Ska kolla runt lite på nätet och se vad jag hittar.
Av C83
29 jan. 2012 09:52
Hemkommen igår efter en riktigt bra resa!
Vi ändrade om lite i vår planering och fick till en bra resrutt. Hade egentlugen flyg Cebu-PP och sen PP-Manila när det var dags att åka hem igen. Men ingen av oss var särskilt sugna att åka upp och ner genom Palawan mer än nödvändigt, då det verkade rätt tidsödande och krångligt. Vi lyckades ändra vårt flyg så vi flögcebu-busuanga istället, så vi fick även se Coron! Helt fantastiskt. Bodde på SeaDive resort i aircon rum (hade räckt m fan, men de hade inga) för 1100p/natt, som jag kan rekommendera. Åkte sedan båt ner till El nido - tog 8 timmar och vi hade en behaglig resa ner. Har förstått att det kan vara lite si och så när vädret inte är det bästa. I El nido bodde vi på Golden Monkey - rent, fräscht och väldigt bra boende! Gjorde lite island hopping och spenderade ngn dag på 7 commando stranden.
Sen blev det båt ner till port barton. En tripp jag verkligen inte skulle göra om det var dåligt väder! Båten var mindre än den vi hade vid island hoppingen! vi var 5 t Det urister, massa packning och två båtkillar. Alla var dyngsura vid ankomst. Det tog 4 timmar och gick hyffsat bra ändå, men vi hade bra väder!
Stannade en natt på Greenview resort, och tog oss sedan ut till Cacnipa island (det bästa på hela resan) där vi var de sista dagarna tills det var dags att ta jeepney ner till PP och flyget mot Manila. På detta sätt fick vi se mer av Palawan och vi behövde inte åka samma väg flera ggr :-)
Av Lasse79
14 feb. 2012 09:40
Det låter härligt C83. Tack för sammanfattningen. Liknande resa som jag gjorde fast jag var i Sabang och undervattensgrottan ist för Port Barton och Cacnipa Island. Hade väldigt gärna besökt Cacnipa Island men tiden räckte inte till. Vad var de som var så bra med den ön? Hur var snorklingen där?