Tips om resrutt

31 dec. 2014 16:58
Visningar: 576
Vi landar i Cebu om några veckor och hoppas att någon kan ge tips om bästa resrutt till följande öar som vi tänker besöka : Bohol , Boracay , Malapascua.
Båt, flyg, bil ? Finns det någon ö som vi absolut måste besöka som ligger i närheten som jag inte har skrivit här ?
Jättetacksam för svar :-)
Av Joakimn
1 jan. 2015 21:06
Hej
Jag reser 7 feb till Cebu/ Malapascua/ cebu/Siguijor/Apo/Cebu o sen hem. 7/1 - 28/2
kommer att resa med lokala bussar/ samt den båttrafik som finns till de öar som jag skall besöka.
Kommer att ha en grudlläggande plan men förövrigt bara fånga dagen.det är väl det som är att resa..
2 jan. 2015 17:26
Den resrutt Jokimn beger sig ut på har vi själva gjort två gånger. Klart rekommendabel. Turordningen mellan öarna går att variera. Ett sätt att göra det på är att börja med Bohol/Panglao/Alona,, Sedan Siquijor, därefter Malapascua
Färja Cebu till Taclobaran på Bohol. Antingen färja från Taclobaran via Dumuagete till Siquijor eller Bankabåt från Alona. Från Siquijor; färja till Dumuagete, därefter buss till Cebu. Från Cebu till Maya, sista utposten på Cebu för överfarten till Malapacua, antingen med lokalbuss eller taxi, Bussen tar ca fyra rill fem timmar. Taxiresan ca en timma kortare.

Den här rutten klarar man på tre veckor. En ytterligare ö tarvar helst en vecka till. Siquijor kan naturligtvis bytas mot Borocay som har en mycket mer turistisk prägel.
Trevlig resa till och i det underbara Filippinerna!
Av Wael
5 jan. 2015 00:03
Kommer ner till Filippinerna den 11/1 2015 . Är en äventyrare. Skulle uppskatta sällskap om någon är där samtidigt
5 jan. 2015 09:32
Tack för era svar :-) Ska kolla upp ön ni pratar om :-)
Vi reser endast med en grundplan om vilka öar som vi ska besöka. Inget boende bokat och det är precis som du skriver Joakimn, det är charmen med det hela :-)

Men när vi landar i Cebu, är det nog lämpligt att ha bokat en eller två nätter ? ( mest för avkoppling o bad innan vi beger oss vidare ) Eller vad kan ni rekomendera ?
Har ni något bra tips på boende ? ( absolut inget lyxigt, bara budget med charm) :-)
5 jan. 2015 11:15
Hej igen;
Först bara en liten stavningskorrigering i mitt förra svar;
Hamnstaden på Bohol heter Tagbilaran och ingenting annat...En ursäkt för att jag snubblade på tangentbordet...:-)

Själva har vi alltid direkt efter landning i Cebu tagit oss vidare direkt efter landning till vår första destination. Beror naturligtvis på när på dagen/dygnet ni landar. Väljer ni att tillbringa en natt eller två i Cebu City kan Metro Park Hotel vara ett bra budgetalternativ med centralt och bra läge. Vi har inte bott där själva men hört talas om det som ett mycket bra alternativ. Kolla in på tripadvisor. Hyfsat bra recensioner.
19 jan. 2015 17:15
tack för all info Guntebrunte :-) Vi landar tidig eftermiddag, men var överens att ta en natt i Cebu för att vila upp oss. Så vi tog en natt på hotellet du föreslog

Fick info att det vid nyår har varit en översvämning på Bohol i Loboc. Själva Bohol är ju en ganska stor ö, men det är ju ändå i krokarna där vi hade tänkt vara. Är det någon som vet något om denna översvämning o om det går att åka till bl Panglao / Tagbilaran ?
20 jan. 2015 08:52
Det är lugnt! Inga som helst problem att ta sig mellan Panglao och Bohol.
Ha det bäst!