Genuina Thailand, tips

10 mars 2018 12:56
Visningar: 492
Hej, vi planerar en resa till Thailand under ca 2 veckor under perioden jul/nyår 18/19. Jag har tidigare rest till Thailand (back-packat) och besökt Ko Samui, Ko Pha Ngan, Ko Thao, Krabi, Phi-phi, Kao Lak. Denna gången reser jag med min familj; man och tre barn på 6, 9 och 11 år. Det är den första resan vi gör som familj till Thailand och jag behöver era tips vart vi ska åka. Jag vill gärna att vi ska uppleva det genuina Thailand (om det finns kvar?) och vi tänker oss lite back-pack stuk med barnen. Turistigt kommer vi nog inte bort ifrån eftersom vi reser den perioden men helst inte för mkt "charter-tema".

Jag har fått tips om Ko Chang eller Ko Lanta. Jag har ingen aning om det är schyssta ställen. Jag kan också tänka mig att åka tillbaka till de ställen jag var på förr. Vad har ni för tips och råd?
10 mars 2018 23:09
Tackar. Det låter ju lovande då att åka till Koh Chang. Bra tips på boende för 5 också :) Rekommenderar du flyg eller bil från BKK till Koh Chang?
11 mars 2018 08:48
Taxi innebär ju ingen väntetid och mkt billigare än flyg särskilt som ni är 5 personer. Oftast innebär flyg ett par timmars väntan på inrikesflyget och sedan transport från flygplatsen i Trat till KC, det går kanske lite fortare totalt sett men kanske inte värt merkostnaden när man är så pass många som ska resa. Det kan dock vara en ganska så dryg resa till KC med bil och även ibland lång väntan vid färjeläget för att komma på färjan. Ett alternativ är ju att bara åka till färjeläget och gå ombord till fots och resa med lokaltrafik till hotellet. Har själv blivit sittandes i färjekö i över 2 timmar vid resa i februari 2016.

https://iamkohchang.com/getting-here/car-minibus-transfers.html
12 mars 2018 15:08
Hej. Låter bra. En fråga till, finns det något fint ställe på vägen mellan typ BKK och Koh Chang som rekommenderas? Mer för mellanlandning några nätter.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Winx
13 mars 2018 18:08
Jag röstar på Koh Jum, Koh Bulon och resterande på södra Koh Lanta. Koh chang är ingen personlig favorit men öarna utanför rekommenderas varmt (tex koh kood, koh maak). Lycka till!
14 mars 2018 11:00
Hej Winx, så fina öar Koh Jum och Koh Bulon. Ska jämföra :) Tackar.