Funderingar på att studera VT-15?

12 maj 2014 20:11
Visningar: 309
Hej!
Har länge velat åka till USA & studera, 1 -2 terminer. Tänkte nu försöka åka iväg till våren 2015. Någon annan som anmält eller ska åka? :)
26 maj 2014 09:51
Hej!
Jag har också länge velat studera i USA och är sugen på att läsa en termin fristående kurser. Helst i San Diego och funderar på att söka in till våren 2015. Vart har du tänkt att söka in i så fall? :-)
26 maj 2014 13:24
Vad roligt!! :-) Jag har precis börjat kollat runt lite och har fastnat lite för Santa Barbara. Men kikar fortfarande runt vad som skulle kunna tänkas. Har du tänkt gå genom en förmedling eller tänker du söka helt själv direkt till skolan? & vet du på ett ungefär vad du vill läsa? :)
26 maj 2014 14:16
Jag har också typ precis börjar kolla. Har funderat länge men först nu under våren som jag börjat ta det mer på allvar :p. Känns som det är liksom nu eller aldrig om man ska göra det :P. Jag kollade lite på Santa Barbara tidigare också men sen har jag hört så himla mycket gott om San Diego så det känns väldigt lockande :).

Jag vill i så fall söka genom en förmedling. Känns lättast så. Har mailat en hel del med studin.se och dem känns väldigt bra faktiskt :). Har du kollat upp nån?

Jag har hört att om man ska läsa fristående kurser så väljer man dem på plats. Att man typ går på massa olika kurser den första veckan och så får man bygga upp sitt eget schema sen efter det :). Jag vill inte läsa nåt allt för avancerat för jag vill kunna njuta lite av att vara där också och inte plugga ihjäl mig, haha ;). Vet du vad du vill läsa?

Mitt enda bekymmer är väl att jag måste hyra ut lägenhet och spara ihop pengar. Frågan är ju om man klarar sig på studielånet. Har hört talas om folk som gör det så det borde ju inte vara några problem.
26 maj 2014 14:51
Okej, har du några du känner som har studerat i San Diego? :) Ja, de ja hört om Santa Barbara är att det är många svenskar som åker dit och att det är relativt bra terminspriser.
Ja, jag har haft lite kontakt med Blueberry och det känns som sagt lättast att få lite hjälp!

Ja, då känner vi ungefär samma. Vill ha kul, lära mig engelska bättre och studera inte allt för avancerade kurser, men ändå något som kan ha användning av i framtiden.

hm, jag tror man klarar sig på studielånet men det är ju alltid bra och kul att kunna ha lite extra. Beror ju helt på vad man vill göra och hur man vill leva där. Boende verkar ju kosta lite!
29 maj 2014 03:05
Nää men har mailat med en hel del som läser där och det låter verkligen som ett härligt ställe :-). Verkar vara en hel del svenskar där också. Det är detta jag kollat på http://www.blueberrysprak.nu/college/sdsu/ . Ska kolla in blueberry lite mer också :-). Vilken skola i SB har du kikat på?

Kommer du att ha extrapengar med dig eller du kör på bara studielånet? Har du lägenhet eller bor du fortfarande hemma? Perfekt att spara pengar i så fall. Man skulle åkt under tiden man bodde hemma. :p Men ja boendet är väl det dyraste i så fall. Så hade man kunnat dela med nån hade det ju klart underlättat :). Våren känns som en bra tid att åka också. Slipper man de tråkiga månaderna jan-april och kommer hem lagom till sommaren ;p.
30 maj 2014 22:06
Okej, :-) Jag hade tänkt att ha sparat ihop lite extrapengar utöver studielånet. Kommer nog bli lite lättare och roligare troligtvis! Ja precis, nä jag har också lägenhet och som du säger borde man kanske tänkt på att åka lite tidigare hehe.. Har du mejl så kanske vi kan mejla lite istället för att skriva allt här?!
31 maj 2014 00:18
Haha tänkte precis skicka min mejl till dig här och såg nu att du svarat ;). Min mejl är (Logga in för att se e-postadress)
så släng iväg ett mail där så kan vi fortsätta snacka där istället :)
1 juli 2014 19:35
Har faktiskt ansökt till flera CC's på östkusten i NYC. Så det är ju helt och hållet på andra sidan av landet... :-)