Från Koh Mak till Koh Lipe?

Av Piam
19 aug. 2013 23:08
Visningar: 411
Är det någon som har ett tips om hur vi tar oss från Koh Mak till Koh Lipe? Hur lång tid tar det och är det speedboat som gäller?

Vi landar i Trat och har varit på Koh Chang.
Kanske roligare att se en annan ö nu?
Vi har också varit på Koh Wai, Koh Mak och Koh Kood förr.

Skall vi rikta in oss på något helt annat när vi väl har landat på flygplatsen i Trat?

Vad har ni för tips?
Av Sierra
20 aug. 2013 00:03
Det är inte gjort i en handvändning att ta sig till Lipe från Trat då Lipe ligger långt nere i södra delen av Andaman Sea och öarna i Trat ligger i Siambukten.

Först måste ni tillbaka till Bangkok för att ta ett flyg till Trang Airport eller Hat Yai Airport. Därefter taxi ca 2 tim till Pak Barra Pier där sista 1,5 tim speedboat transfer avgår 15.00 under high season. Under low season avgår den sista 12.30.

Om ni inte redan har bokat flyg till Trat kan det vara lämpligt att välja Trang eller Hat Yai i stället om ni vill till Lipe.
Av Piam
20 aug. 2013 08:47
Tack, Sierra, för snabbt svar! Tyvärr har vi redan bokat flyget från Bangkok - Trat. Kanske du har några tips om andra öar runt omkring Koh Chang vi ska se istället? Vi har gjort några öar, men skulle vilja se andra nu. Koh Muk/Mak tyckte jag iof om, men vi gjorde inga utflykter. Kanske man ska göra det denna gång?
Av Sierra
20 aug. 2013 09:02
Jag har inte varit i området vid Chang så jag har tyvärr ingen info att ge dig men det kommer säkert något svar från någon med erfarenhet.

Ni får väl sikta mot Lipe och öarna i Andaman Sea nästa gång :-)