Tips på något som liknar koh lipe?

Av Eedma
8 nov. 2013 22:12
Visningar: 1204
För några år sedan reste vi (lite) fördomsfulla för första gången till Thailand och vi hamnade efter en massa tips från er- på koh lipe. Vi var där i 10 dagar och hade en fantastisk resa!
Nu behöver jag er hjälp igen!
I mitten på januari landar vi i Bangkok men har inte resa klart för oss på något vis! Vi har ca 14 dagar att semestra och det vi tänkt planera in är 2 dagar i Bangkok på vägen hem men innan det vill vi bada i kristallklart vatten (helst barnfritt), bo nära stranden, äta gott och ha det lugnt och skönt!
Vi älskade koh lipe men vill testa något nytt denna gång!
Har varit inne på koh maak och koh kham(eller var det mook?) men såg någon om strandloppor som inte lät så kul? Sedan har vi funderat på koh kood(men maken har tvivel) han är inne på koh chang- finns det bra stränder där? Har googlat men får uppfattningen om att det inte är så fint- har jag fel?

Ni som rest i Thailand - vad är era bästa tips på finaste lugnare godaste Thailand??
Behöver verkligen hjälp!!
9 nov. 2013 08:24
Hej! Min favorit, men det var för 5 års sen är koh bulon. Men vi ska testa denna pärla i år igen och hoppas på det bästa
Av Dalkula
9 nov. 2013 09:26
Jag och min familj var på koh racha yai 2009. Då var det inte mycket folk på denna ö. Helt fantastiskt .Fina beacher och bara att snorkla från dom.Förra året var vi på phi phi på Long beach. Magiskt och Lungt. Fin beach och klart vatten.Man ska inte bo inne i byn.Ingen fin beach.Om ni dyker är det bra på båda platserna.Vi ska själv till koh Lipe i år och eventuellt Koh Mook eller Kradan. :)
Av Walle
10 nov. 2013 00:21
Hej
Det låter som ni skulle bli förtjusta i om ni åkte först till Bulon och Pansand Resort (fin strand fast inte direkt vid boendet, klarblått vatten och väldigt lugnt) tar er vidare till Koh Muk och bo på Sivalai Beach Resort (hur fint som helst och klarblått vatten och väldigt lugnt) sen avslutar på Koh Kradan (fin strand och vatten och väldigt lugnt)
Vi själva ska besöka och bo på de två första alternativen i februari.
Från Bangkok flyger ni ner till Hat Yai för att ta en båt över till Bulon från Pak Bara sen hemresan flyger ni från Krabi upp till Bangkok och vidare till Sthlm.

Vill ni ha mer tips är det bara att höra av er....

/Walle (Eva)
11 nov. 2013 14:13
Jag skulle rekomendera Kho Kood!!
Den mest fantastiska ö jag besökt under mina runtresor i Thailand.
Kristallklart vatten, kritvit strand och nästan INGA hotell. Du är mer eller mindre ensam på stranden.
Det finns el dygnet runt, men det är verkligen en del som inte är så turistigt.
Vill du ha lite mer Koh lanta ska du passa på att även resa till Koh Chang
11 nov. 2013 15:50
Hej!
Det finns många pärlor att välja på i Thailand. Min absoluta favorit är Koh Kradan. Vackrare vy än vattnet utanför vid högvatten finns nog inte! Bra snorkling precis utanför stranden. Om du väljer den östra sidan är Koh Kood en ö som ligger två på min lista. Så långt ifrån stora turistströmmar man kan komma. Min pärla där är Siam Beach Resort. Viken utanför är nästan lika vacker som på Kradan! Kommer att återvända dit till vintern. Visst finns det härliga stränder på Koh Chang. Vi valde att bo på Lonley Beach, som ligger långt söderut på ön. Härlig sandstrand med mestadels lite äldre och ungdomar och väldigt lite småbarn. White Sand, som är den första stranden man kommer till från färjan är också helt ok. Men där är det mängder med hotell, shopping och turister. Om du väljer det "östra spåret" är en kombo med Chang o Kood ett bra alternativ.
Lycka till!
Seastone
Av Eedma
11 nov. 2013 19:41
Tack så jätte jätte mycket för alla fantastiska tips!!

Det blir nog så att vi tar en tur till koh chang och därifrån tar några dagsturer till öarna runt omkring. Ni som varit där; vid vilket område är bäst att bo för att ha närhet till båtutflykter?

Efter koh chang drar vi vidare till koh kood (tack för tipsen!!) och stannar där ett tag innan det blir dags för Bangkok!

Någon som har erfarenhet och vet hur man bäst reser från koh kood till Bangkok?
11 nov. 2013 20:57
Hej igen!
Om du vill ha närhet till hamnen var ifrån alla båtturer utgår från, Bang Bao, så skall du bo så långt söderut du kan. Bang Bao ligger längst söderut på Chang. Vi bodde förra vintern på Lonley Beach och trivdes fantastiskt bra. Skön atmosfär, bra bad och underbar mat till en hygglig peng. Kommande vinter har vi valt att bo vid Bailan Bay som ligger ytterligare lite söderut.Vi har valt Bailan Bay Resort. Bra boende men inte den bästa beachen. Vi kommer att tillbringa dagarna vid Lonley. En härlig ö att åka över dan till är Koh Wei. Vi tog en taxibåt dit. Där finns två stränder där, men välj den högra stranden, sett från havet. På den andra landar många utflyktsbåtar och med dom mängder av turister. Nere vid Bang Bao finns det många underbara fiskrestauranger att besöka på kvällen. Där ligger även en del butiker utefter piren för lite shopping. Har ingen riktig koll på transporter från Kood till fastlandet. Vi kommer att börja o sluta vår resa på Chang. Men den resort ni väljer, kan säkert hjälpa till. En bra sida att kolla in Chang med omgivande öar är www.kohchangportalen.se
Lycka till!
Seastone
12 nov. 2013 06:45
Jag kan bara berätta hur vi gjorde:)

Vi började med att landa i Bangkok där vi sedan flög vidare till Trat (Ligger på fastlandet vid Koh Chang) Därefrån tar det ca 10 min till färgan med bil (Dom kör från "flygplatsen" till ditt hotell på koh chang) Vi var där i 5 nätter sedan åkte vi stor färga till Koh Mak och vidare därefrån med speed boat till Koh Kood.
Stanna där i 7 nätter. Sedan åkte vi Speed Boat till fastlandet och därefrån buss upp till Koh samet. Efter det vidare till Bangkok de två sista nätterna.
Perfekt resa tyckte vi, som nästan alla var förstagångsresande till Thailand.
Den sidan av Thailand är inte lika stor turism i, vilket betyder att du får se Thailand som det var när folk började resa dit:)