Första resan till Berlin

21 jan. 2014 16:33
Visningar: 2527
I april ska jag och två tjejkompisar till Berlin för första gången, vilket vi ser mycket fram emot. Är det någon Berlinexpert som har lite användbara tips på bra shopping, någon grym nattklubb (inte de som bara är inriktade på typ techno, hellre från pop till hip hop och RnB) samt vilket museum man inte får missa? Och hur tar man sig smidigast från flygplatsen till centrala Berlin? Vad kostar en taxi ungefär?

Tack på förhand :)
Av Peb78
21 jan. 2014 21:40
Flyger du till Tegel så rekommenderar jag dig att ta lokalbussen. Går typ var 10:e minut och kostar typ två EUR. Så får ni pengar över till nattklubbarna som det finns gott om i Berlin. Kommer inte ihåg något namn men enklast är ju att följa strömmen och titta runt:)
4 feb. 2014 14:44
Hej!

Kudamm är en välkända och populär shoppinggata i Berlin och är 3,5 km lång. Den börjar vid Breitscheideplatz och slutar vid Rathenauplatz. Runt Breitscheidplatz finns många olika butiker och shops. Mellan Memorial Church och Adenauerplatz hittar man exklusiva butiker som Lagerfeld och Valentino.
Ni skulle inte missa den välkända KaDeWe (Kaufhaus des Westens) vid Wittenbergplatz.
Men på Kurfürstendamm hittar ni även många trend chain shops som H&M, S. Oliver eller Zara.
Ni kan också besöka ”Potsdamer Platz Arkaden” i New Berlin. Där finns mer än 130 olika shops och butiker.

Om ni flyger till Berlin TXL är det bäst att ta bussen från flygplatsen in i staden. Bussarna går utanför terminalen och det står TXL Express Bus eller Express Bus X9 på dem. De kostar mellan 2,00 och 3,00€

Det beror mycket på vad ni är intresserade i om ni vill se ett museum. Det finns många olika museer i Berlin som DDR Museum eller The Berlin Wall Memorial. Det är bara att ta sig på museumsön och där skulle ni hitta ett bra museum :)

Taxi i Berlin kostar ca. 1,50€ per kilometer + ca. 3,00€ grundpris .

Här hittar du också ganska mycket information om Berlin:
http://www.germany.travel/se/staeder-kultur/staeder/berlin.html
http://www.germany.travel/youth/index/start/

Ha en riktig bra resa!

Mvh
Iris
4 feb. 2014 14:49
Tack båda två för era svar! Nu känns det som jag har lite mer kött på benen :)
17 feb. 2014 08:11
Precis som Peb78 skriver så är lokalbussen billigast och väldigt enkel.

Gilalr du mainstream-shopping (läs: stora kedjor och varuhus) så är Ku'damm den bästa gatan precis som Iris_gntb skriver. Gillar du lite mer udda grejer så som mindre indie-affärer, second hand, design och andra affärer mer åt "hipster/trend"-hållet så skulle jag rekommendera Prenzlauer Berg och Friedrischhain mellan station Ostkreuz och Simon-Dach-Strasse.

för klubbar som inte bara kör techno så tycker jag att Cookies är skoj, även om vakterna kan vara lite väl hårda.

För mer boendetips och restaurangtips i de olika stadsdelarna se den här sidan: http://runtklotet.com/2013/10/08/berlin-bast-i-europa/
Ha en jättebra resa!