Första resa till Thailand - söker restips!

Av Mec
27 jan. 2016 14:43
Visningar: 296
Hej!

Vi åker till Thailand i slutet av mars, landar i Bangkok på morgonen och tanken är att vi ska ta oss vidare till Krabi och där ifrån ut på några av öarna.
Det är första gången vi besöker landet och vi vill ha restips.

Är det möjligt att hinna ut på någon ö samma dag som vi landar i Bangkok (08.00)?
Vilka öar är ett måste? Vi har läst på flera forum och alla säger olika. Vi söker lugna öar då ingen av oss föredrar uteliv. Vi vill bada, sola och snorkla, eventuellt någon guidad tur. I första hand billigt, strandnära boende, helst bungalows.

Vi har 16 dagar på oss att lära känna Thailand och det enda vi har bestämt är att vi ska avsluta resan med en shoppinghelg i Bangkok.

Tacksam för alla svar!
27 jan. 2016 16:51
Hej, hur skall ni ta er ifrån Bangkok på morgonen till Krabi ? Med flyg eller tåg/buss?
Jag antar att ni flyger ner till Krabi för det går ju inte åka dit snabbt och smidigt med buss tex.
Men vill ni inte festa så skall ni inte till Phiphi island mer än högst 2 nätter för att se ön. Satsa istället på koh Lanta söder om Krabi, eller Ao nang som ligger vid Krabi, eller åk ännu längre söderut till Koh Lipe. Mysigt fint och bra. Det går färja ifrån Krabi town till både koh lanta , phiphi och kanske även koh Lipe men jag är osäker. Skulle ni åka till Phuketbo inte i Patong. Det är inget för er skulle jag tro. Lycka till annars
Av Mec
27 jan. 2016 17:16
Vi flyger från Bangkok vid 11-tiden och anländer Krabi 12.30 om allt går som planerat.
Såg nu att man kan ta sig till Lanta under eftermiddagen, så det får bli Ö-starten för att sedan ta sig vidare.
Koh Kradan, är det något som rekommenderas? Tufft att välja öar, verkar vara ett stycke paradis i havet.
27 jan. 2016 17:18
Ni kan som sagt ta er enkelt till Koh Lanta från Krabi flygplats.Behöver inte passa några tider för båtar eftersom det går att åka bil till Lanta. Visserligen kort färjetur, men de går ofta.

Från Lanta kan ni sedan enkelt ta er till ännu lugnare öar med chans till bungalowsboende på stranden. Koh Kradan eller Koh Jum ligger nära Koh Lanta. Lipe är jättefint men lite längre bort och lite dyrare boende än exempelvis på Koh Jum.

Se länk nedan för mer info om Koh Jum.

http://www.kohjumonline.com/beaches.html