Första gången i USA (vill till LA & LV) tips m.m

28 sep. 2010 23:48
Visningar: 641
Hej,
Jag och min sambo funderar på att åka till USA och kolla lite.
Vi funderar på lite av varje, roadtrip i en månad eller kortare resa.
Det vi kommit fram till är att börja med en tripp på kanske två veckor, vi är som mest sugna att se LA & LV.
Någon som har bra tips på när man ska åka, vad man ska se?
Vad bör man budgetera till en resa på två veckor?
Är det bäst att flyga mellan LA & LV eller ska man ta en biltur tro?
Kom gärna med tips och erfarenheter.
När är bästa tiden på året att åka dit? För oss lutar det åt maj-juni.
Läst lite om LA och på de flesta verkar det som bil är ett stort+, men kan man inte åka runt med buss å tunnelbana? Eller är det bökigt/dyrt?

Letat lite hotell.... Är ingen lätt match när man aldrig har vart där, finns ju så många "delar" att välja på, vad är era erfarenheter?

Har tänkt i banorna att stanna 4 nätter "downtown" flyga till LV 4 nätter där och sen 5-7 nätter till i LA, men frågan är vart utmed havet eller?

Har ni några tips och ideer?

/Jonas
30 sep. 2010 09:34
Hej, kom precis hem från en resa, LA, San Diego, Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite, SF, Monterey, LA med bil på 23 dagar. En vecka till hade inte skadat.
Bo INTE i Downtown LA , man ser det på en knapp dag och andra ställen är intressantare och trevligare. Vi bodde i Hollywood först och sen i Culver City (nära Santa Monica). Skulle vi göra om det hade vi nog valt Long Beach, såg trevligt ut.
September var en bra tid att åka, även om denna sommar varit ovanligt dålig och vi tidvis bara hade 16 grader varmt (upp till 38) så var det genomgående lagom, lite svalt när det var mulet men så fort solen visade sig riktigt varmt.
Bil är ett måste i LA, i San Diego skulle det nog gå utan och i San Francisco går det utmärkt med kollektivtrafik.

Kan säja att LV är kul att se men inte mer. LA var inte så imponerande. San Diego var trevligt och San Francisco slåss om förstaplatsen med New York bland alla städer vi besökt. Det som var bäst av allt var ändå den storslagna och skiftande naturen med berg, öknar, kust ,skogar jordbruksmark o.s.v. Allt är personligt så klart och beror på intresse mm.

Vi bodde på enklare motell/hotell som inte fått fär dåligt omdömme på tripadvisor, typ Super8 och Comfort Inn, alla var klart godkända. I vegas blev det en svit på Mandalay bay, ganska fint och gigantiskt och kul att prova men inte så trivsamt som de mindre hotellen, kändes som flera mil att gå från bilen i P-huset genom casinot via receptionen till rummet i slutet av en ändlös korridor på 22a våningen :-)
Av Camen
6 okt. 2010 23:27
Nu ska vi se här vilka tips jag kan ha på lager.

2008 åkte jag och två tjejkompisar till USA på en 2-veckor intensiv resa. Vi bodde hos en vän och hans lägenhet låg i stort sett på Venice Beach, perfekt. Helt galet ställe men måste upplevas, fantastisk strand med alla typer av galna människor, barnfamiljer och filmstjärnor samlat på ett och samma ställe. LA Downtown ska man undvika att bo i, inte säkert för fem öre. Bil är ett måste för att ta sig runt, det är långa avstånd även om det ser kort ut på kartan. Santa Monica är kanonfint och har mysig shopping samt den berömda piren och härlig strand.

Vi tog flyget med Jet Blue från LA till Vegas. Köpte ett paket med både flyg och boende i Vegas 2 nätter för ca 1300kr per person. Vegas är fantastiskt, älskar denna plats!!

Tillbaka i LA hoppade vi glada in i bilen för en roadtrip till San Francisco, enkel tur 10 timmar längst den otroligt vackra strandvägen. Vi övernattade i en stuga i bergen på Big Sur, fantastiskt! SF är en otroligt trevlig stad, stor men ändå mysig. Tillbaka tog bilturen 5 timmar motorväg.

I år valde vi att göra på annat vis, samma tjejgäng. Nu åkte vi först till Vegas, stannade 5 nätter och levde loppan, sol, bad, show, spel, god mat och galet klubbliv, Viva Las Vegas!! Båda gånger bodde vi på Excalibur, de har schyssta priser och läget är perfekt. Därefter åkte vi vidare till andra sidan landet och tog 10 nätter i Miami. Det tog en dag att resa eftersom man måste mellanlanda men det var väl värt det. Jag kan rekommendera Miami tusen gånger varmare än LA. West side är coolt och det är kul att se och uppleva det man har sett på TV, Hollywood, Beverly Hills m.m men det slår inte Miami Beach och själva South Beach. Denna plats har numera ett särskilt rum i mitt hjärta.

Vill bara tillägga det att även om dollarn är låg och man kan göra finfina shoppingklipp så är det ändå inte billigt att leva i dessa områden. Smakar det så kostar det, så enkelt är det. Vi var tre som åkte och brände loss ungefär 22 lappar var.

Hoppas ni kanske kan få lite inspiration genom mitt svar. =)
Lycka till och hör av dig om jag kan stå till tjänst med mer info.

//Camilla