Första gången backpacking i Thailand

7 jan. 2014 20:48
Visningar: 366
Hej, två killar som åker ner till Phuket om några dagar, (första gången) Vi ska vara i Thailand i 3 veckor och behöver lite råd och tips på hur man kan få ut så mycket som möjligt av sin tid där nere..
Vi har ej bestämt några specifika resmål där nere ännu, så alla råd och tips mottages gärna!

Blir eventuellt några dagars festande i Phuket området dom första dagarna och acklimatisera sig lite, sedan ut med båt på öarna..
När det gäller "ö-luffandet" och backpacking-livet har jag fått höra några namn på ställen som folk har rekommenderat- Koh Lipe, Koh lanta och Koh Samui?
Det får gärna vara trevliga dyk/snorkel vatten med bra stränder givetvis, och andra backpackers med roligt uteliv osv.
Vill också gärna ha tips på bra och relativt stora nationalparker med möjlighet till "djungel/regnskogssafari" med boende/övernattning i anslutning till nationalparken, behöver absolut inte vara lyxigt med hög standard, gärna lodge eller bungalow med bra priser osv.

Alla tips mottages tacksamt!
7 jan. 2014 23:54
Jag har inte varit i Thailand ännu men har läst en del nu. Djungeln hittar du i norra thailand, många trekkar när de är i Chian Mai, 3-4-dagars rutten verkar poppis.

Flesta som reser till thailand brukar avsluta resan i Bangkok, fundera på det ni oxå. Kan va skönt ha nära till flygplatsen sista nätterna.

Fest hittar du på Koh Samui, men säkerligen på de flesta större tillhåll. De allra minsta småöarna lugnare.
9 jan. 2014 19:02
Okej, tack för alla svar. Är det någon här med erfarenhet av ö-luffande, vilken "sida" av Thailand är bästa att resa runt på- Koh Lipe-delen eller på den sidan Koh Samui ligger? Vilket väder kan man förvänta sig den här årstiden? Är det bra täckning för mobiler ute på öarna?