Förenklad inresa till USA

Av Bengtar
1 maj 2013 11:06
Visningar: 452
För min del skulle detta passa utmärkt. Att ha immigration till USA avklarat innan avresa och slippa proceduren när man just har anlänt. Köa i New York vid immigration är ju ingen höjdare. http://www.svd.se/resor/del-av-kastrup-kan-bli-amerikansk_8131876.svd
Av Peter_o
1 maj 2013 12:13
Om man utför kontrollen i avgångshallen betyder det antagligen att man får gå på den amerikanska sidan vid inpasseringen på fastlandet. Så lite kö kan det nog bli, men den sidan brukar ju vara avsevärt kortare än den vi står i.
Min gissning är att de inte skulle ha specialkompetens för utfrågning i tveksamma fall, vid avgångshallen utan ändå utföra den vid inpasseringen på fastlandet. Med andra ord skulle man i alla fall riskera att få åka hem med vändande plan.

/PeterO
1 maj 2013 14:29
Ja, det har man ju längtat efter. Vi har t.o.m. funderat på att försöka flyga via Dublin just för att göra denna pre clearence.

Nu när vi kom till Miami stod vi i kö, nästan två timmar, det var t.o.m. en sxtra kö innan man släpptes in i rummet med gränskontrollen.

Jag utgår från att man vid abkomst till USA slipper kontrollen helt, det är själva idèn med det hela. Man behandlas helt enkelt som om man kommer med ett inrikesflyg vilket man också i teorin gör. Personalen är amerikansk eller godkänd och utbildad av dem och säkert minst lika kompetent som alla andra i gränskontrollerna.
Hur Tullen fungerar vet jag dock inte, man kan ju i regel köpa sprit och cigaretter på planet så kanske momentet med passeringen av tull och inlämningen av tulldkelaration finns kvar (detta är ju dessutom sällan tidsödande alls)?

Hoppas verkligen att de lyckas få med Amerikanerna på detta även om de knappt har råd med personal i gränskontrollen hemmavid.
Av Mdivall
3 maj 2013 12:50
Detta låter ju underbart!!! Vi får hoppas detta blir verklighet!