Flytta till USA

27 aug. 2013 18:34
Visningar: 466
Någon mer än jag som har planer på att flytta till USA?
Själv är jag ganska trött på Sverige och känner att jag skulle behöva lite miljöombyte. Jobbar inte för tillfället och trivs inte särskilt bra med min bostad. Har dessutom förlorat mina närmaste anhöriga ganska nyligen så jag har inte så mycket som håller mig kvar här och känner att jag skulle må bra av en nystart och då helst något som "skakar om".
Är mest sugen på LA men även New York lockar. Är nog öppen för det mesta :)
Känner dock att jag är lite för feg för att ta detta ganska stora steg själv och söker därför andra som går i liknande tankar. Kanske har du kontakter och känner någon som redan bor där? Allt blir så mycket lättare om man är två eller fler :)
Är en social, öppen och ärlig kille som har lätt att komma överens med andra. Kanske på grund av min ålder och mina erfarenheter är jag väldigt ödmjuk och anpassar mig lätt till både nya människor, platser och situationer.
Så om du känner att det här vore något för dig så tveka inte att ta kontakt..

Mailadress: (Logga in för att se e-postadress)

Facebook: Henrik Sandberg (från Smålandsstenar)

Hoppas att vi hörs!

Mvh
Henrik
2 sep. 2013 15:50
Att permanent flytta till USA är lättare sagt än gjort om du inte har enormt mycket pengar och kan köpa dig ett uppehållstillstånd (Green Card) eller jobbar för ett företag som kan sponsra ett för dig.

Du kan även vara med i det årliga Green Card Lotteriet som brukar hållas på hösten men det är jättesvårt att vinna. ca 15 milj sökande och 50 tusen som väljs ut. (Jag testade att söka i höstas men lyckades inte, skadar inte att testa iallafall.)

Det finns bara tre sätt att få permanent uppehållstillstånd. Genom att du har släkt i USA, Genom en arbetsgivare eller genom Green Card lotteriet.

Om du vill vara tillfälligt i USA kan du åka ditt på Turistvisa i upp till 90 dagar eller plugga på något av Universiteten med ett studentvisum.

Ambassaden har mer info. http://sweden.usembassy.gov/consulate/noni_visa_index.html