Flytta till London hösten 2014

3 apr. 2014 21:12
Visningar: 901
Hej!
Jag ser att det är många som gjort liknande inlägg, men vill ändå starta en egen tråd! :)
Jag är en tjej som tar studenten nu till våren och funderar på att flytta till London till hösten! Hade tänkt stanna minst 6 månader om allt går som det ska… Dock har jag inte direkt några kompisar som känner likadant…. Är det någon annan som och tänker att man vill åka i höst? Jag tänker runt augusti eller september men jag kan självklart anpassa mig! :)
KRAM
4 apr. 2014 09:59
Hej!
Jag heter Hannah, är 20 år och bor i Stockholm. Planerar att flytta till London med min bästa kompis i höst för att jobba under minst ett halvår (om allt funkar bra osv). Vi skulle vilja åka i början av september, vill bo relativt centralt och letar också efter flatmates för att få ner boendekostnaderna lite! Låter som att vi är inne på ungefär samma spår… Du får gärna höra av dig här eller till min mail, (Logga in för att se e-postadress), om det låter intressant! Hur mycket är du villig att lägga på boende i månaden? Vi tänker oss nog runt 4-5000 per person…

Hoppas vi hörs!
Av Berga_
5 apr. 2014 18:36
Jag är inne på samma spår som er bägge!:) jag är 19, blir 20 i höst, och vill sticka iväg i september eller kanske oktober för att jobba i iaf ett halvår! bara leva lite och ha kul! men ingen av mina vänner är inne på samma spår så det vore jättekul att dra dit med några andra och få ner boendekostnaderna lite och träffa lite nya människor från start såklart:D
6 apr. 2014 17:05
Hej! Ja jag tänker också att det vore väldigt kul om man kände några från start! Tänker att jag vill bo centralt, nödvändigtvis inte zon 1 men max runt 4-5000 kr per person! :) jag är förresten 18 och fyller 19 till hösten!
Av Eriksen
6 apr. 2014 18:43
Hej alla! Är en tjej på 20 år som tänker i precis samma banor som er. Har ni plats för en till månntro? :)
Av Berga_
6 apr. 2014 19:57
ja, jag tycker det vore kul att åka så många som möjligt:)! och jag bor också gärna i någon av dom första zonerna. någon som har hört bra om ett särskilt område?:D
6 apr. 2014 21:23
Jaa ju fler desto bättre! :D Dom områden som jag har hört att andra svenskar har bott och trivts bra i är Camden, Notting Hill, Hackney (kan tydligen vara lite shady men...) och Hammersmith. Kanske kan vara värt att kolla upp nåt av dom!
Av Berga_
6 apr. 2014 21:45
shady på ett lite skitigt och livfullt sätt är bara bra tkr jag men shady på ett.. du kmr bli nedslagen sätt är.. ej lika kul haha:D men ja, notting hill har jag också funderat på! men man kanske ska åka runt och kolla på olika ställen när man väl är där antar jag. eller tänker ni också att ni vill åka ner, ta in på ngt hostel, och gå på visningar direkt väl där?:)
6 apr. 2014 21:57
Haha nej jag håller helt med dig, nedslagen vill man ju inte bli ;) Är nog bra att googla runt lite, för att veta ungefär vilka områden som man ska satsa på att gå på visningar i när man väl är där... Tror att det står lite om olika områden på londonsvenskar.se också, där kan man alltid kolla också :) Vi tänker nog ta in på hostel i början, medan man fixar boende, NI-nummer osv. Vi funderar också på att åka ner några dagar nu i vår, för att utforska lite :D
8 apr. 2014 22:30
Jag känner att bara man trivs i området så passar det för mig! :) Jag kan också tänka mig att kolla lite innan man åker, men att sen ta in på hostel de första dagarna för att leta mer på plats! :)
Av Berga_
9 apr. 2014 17:35
ja man kan ju samla lite tips osv och sen se vad som passar när man är där :) men hur tänker ni som har skrivit här?:) vill ni snacka vidare lite på fb, lära oss lite om varandra kanske? eller iaf diskutera fram mer praktiska detaljer när det väl närmar sig? datum och sånt när det väl är dags typ? ^___^
11 apr. 2014 08:18
Jag har hört att man i alla fall borde ha med sig minst 30 000, men att man självklart bara tjänar på att ha ännu mer än så. Tydligen går ju väldigt mycket pengar åt i början, med deposition för lägenhet, boende på hostel osv. Dessutom känner jag själv att man kanske inte vill börja leta jobb allra första dagen, utan ha lite tid att se sig om, festa och bara njuta! :) Men som sagt, minst 30 000 är det jag har hört andra säga… Sen är det väl jätteolika hur mycket man gör av med…
Av Berga_
11 apr. 2014 10:54
alltså grejen är att man nog behöver minst 30 000 men då måste man ändå sätta igång rätt snabbt med att leta boende och jobb för man kommer att lägga en månadshyra och deposit + kanske någon annan räkning direkt + tunnelbanekort osv. utöver mat och hostel. så vill man ta det så lugnt som möjligt är det bara att spara ihop ännu mer antar jag:) annars tänkte jag nog skaffa bank och ni-nr ca första dagen och sen söka jobb osv:) och så kan man ju festa och ha kul på kvällarna:D
11 apr. 2014 18:16
Precis :D Har hört att NI-nummer inte är något problem men att det kan vara lite svårare med bankkort… Många banker vill ju inte ge ut det om man inte har ett jobb, av någon konstig anledning. Men det löser sig nog!
Av Annapma
11 apr. 2014 21:58
Lloyds brukar vara rätt schysta! Jag fick mitt bankkonto där utan problem, där behöver man inte ens ett "proof of address" (dvs en betald elräkning eller liknande med ditt namn och (london)adress på) som de flesta andra banker kräver, utan det räcker med ett pass. Berätta att ni tänker söka jobb och ha med ett gäng sedlar ifall de vill att ni sätter in något direkt.

Lycka till med flytten! England är ett härligt land att bo i trots kass boendestandard och löner :)
Av Berga_
11 apr. 2014 22:32
åh va bra! jo jag tyckte att jag hade läst att några banker är jäkligt slappa :)
13 apr. 2014 13:40
Jag tycker det låter jätte bra det ni säger! Och det kan nog vara bra att börja leta jobb och så, så fort som möjligt! Man vet ju aldrig hur lång tid det kan ta! :)
14 apr. 2014 12:09
Hej på er! Jag har också funderat jättemycket på att flytta till London i höst, men precis som dig har jag inga kompisar som vill med... Haha. Men om ni har plats för en till eller om det dyker upp något annat är jag jättegärna med i diskussionen! :)
14 apr. 2014 17:40
Jaaag är jätteintresserad! Fortfarande någon som hänger på den här tråden? 18 år, fyller 19 år i sommar och tar då studenten. Vill jättegärna åka till London i höst och jobba och uppleva... Låter perfekt!
14 apr. 2014 18:37
Citerat från Berga_:
ja man kan ju samla lite tips osv och sen se vad som passar när man är där :) men hur tänker ni som har skrivit här?:) vill ni snacka vidare lite på fb, lära oss lite om varandra kanske? eller iaf diskutera fram mer praktiska detaljer när det väl närmar sig? datum och sånt när det väl är dags typ? ^___^
Som du Berga_ nämnde tidigare, hur känner alla som skrivit? För om det nu blir så att man skulle bo tillsammans vore det ju roligt att veta att man ändå passar tillsammans och så! Så hur vill ni fortsätta? :)
14 apr. 2014 18:42
Skapa en grupp på fb kanske vore något? :) Lättare att se vilka alla är och lättare att lägga upp förslag så de syns direkt!
14 apr. 2014 21:34
Hey! Här är en till tjej som har planer på att dra till London i september :)
15 apr. 2014 22:35
Hej!
Jag åker också iväg i slutet av augusti/början av september skulle vart fett att skapa en facebook grupp så kan vi lära känna varann osv!
16 apr. 2014 13:07
Okej, nu har jag fixat en facebook grupp!
Gruppen fick det otroligt kreativa namnet "Hösten 2014" haha, btw eftersom att jag inte vet vad ni heter så får ni lägga till er själva i gruppen! :)
16 apr. 2014 13:20
Super bra! Skulle du dock kunna länka den eller så? Jag har lite svårt att hitta den! :)
Av Berga_
16 apr. 2014 15:58
va kul:)! jag la till mig där nu
18 apr. 2014 22:03
Tjena! Jag heter Vilhelmina och tar också studenten nu i juni. Jag känner också för att dra till London någon gång i höst. Det skulle vara så grymt att åka med några fler än sig själv. Är det okej om jag lägger till mig i facebookgruppen? Kram
18 apr. 2014 22:06
Vad roligt! Gör det du! Desto fler desto bättre! :)
21 apr. 2014 17:25
Hejsan! Jag är också väldigt sugen på att flytta till London till hösten och stanna så länge om allt går som det ska. Jag tar studenten nu i juni och fyller 19 i augusti och skulle vilja flytta till september. Men tyvärr har jag samma problem som er, ingen kompis som vill med haha ;)
Söker en eller flera resekompisar som också är intresserade att bo där ett tag och dela lägenhet med mig, helst så centralt som möjligt! :)
5 maj 2014 07:35
Hej, jag funderar också på att flytta till London, helst i år eller i början av nästa år. Är 21 från skåne, vännerna är upptagna med pojkvänner/barn och annat så de kan inte åka ifrån, hade velat åka med någon som har samma planer. Kommer att åka dit i juni för en mini semester och kanske i september innan jag bestämmer mig, jag vill inte flytta dit själv och bo hos släktingar så det hade varit kul att åka med någon som vill göra samma sak , hör av er om någon av er vill flytta dit med mig =)
5 maj 2014 21:46
Citerat från Beatriice:
Hej, jag funderar också på att flytta till London, helst i år eller i början av nästa år. Är 21 från skåne, vännerna är upptagna med pojkvänner/barn och annat så de kan inte åka ifrån, hade velat åka med någon som har samma planer. Kommer att åka dit i juni för en mini semester och kanske i september innan jag bestämmer mig, jag vill inte flytta dit själv och bo hos släktingar så det hade varit kul att åka med någon som vill göra samma sak , hör av er om någon av er vill flytta dit med mig =)
Tjo! Anslut dig gärna till facebook gruppen :D
20 maj 2014 21:43
hej! jag vill också gärna flytta till london i höst, men har ingen kompis som känner likadant, tar även jag studenten nu i vår. Är det okej att jag går med i facebookgruppen? :)
21 maj 2014 15:59
Hej allihopa! :) Jag är en snart 19-årig tjej som oxå tar studenten i juni. Har precis samma planer som resten av er och letar efter ngn som man kan flytta tillsammans med. Är det försent att gå med i FB-gruppen?? Kram på er // Linnéa
21 maj 2014 16:34
Klart att det är okej att gå med i fb gruppen! :D ni hade inte ens behövt att fråga :)
Av Sfs
22 maj 2014 11:38
Hej! Hittade precis den här tråden o tycker det låter intressant!
Har ni plats för en till? :)
Sofie heter jag o bor Stockholm.
27 maj 2014 12:34
funderar också på samma sak! kan åka närsomhelst efter sommaren! kontakta mig på (Logga in för att se e-postadress)
Av Mmaria
17 juli 2014 14:00
Åh, vad roligt med några som är inne på samma spår! Jag är en 19-årig Stockholmstjej som precis tagit studenten och tycker ett år i London vore otroligt kul att testa på. Vännerna stannar kvar i Sverige pga jobb/förhållanden eller ska åt ett annat håll så det vore jättekul att få dela ett år i London med några andra tjejer med samma tankegångar som jag! Har tänkt mig åka nångång i september om jag hittar några att åka med, och stanna till åtminstone nästa sommar.

Vill dit för att jobba (var där i juni och blev glatt överraskad över hur många som jobbade på caféer/butiker som bröt på ett annat språk), och lediga dagar vill jag gärna spendera med att shoppa, mysa på caféer, sola i Hyde Park och självklart testa på Londons nattliv tillsammans med ett härligt & festsuget gäng! Dela lägenhet med ca 4 andra med inte alltför hög hyra och relativt bra läge vore idealiskt.

Hör av er om intresse finns!
facebook: https://www.facebook.com/mariahallb
mail: (Logga in för att se e-postadress)