Florida och resa runt med 12 åring

Av Tessba
22 juli 2017 18:20
Visningar: 248
Hej
Vår Familj ska till Florida i oktober/november. Landar i Miami int. flygplats. Tar en bil därifrån och funderar att åka genom mitten av "everglades" (krokodilvägen) till den andra kusten därifrån Orlando och sen Miami.Vi är ca 11-12 dagar USA.

Vi vill sola, bada och shoppa som alla andra. Var gör man det bäst?

Vår son är 12 år och mycket intresserad av kläder gärna "märken" men billigt.. Var åker man då?

Vidare undrar vi en eller två dagar på Universal? Vi kommer att åka upp till Orlando. Vad mer kan man göra där är gå på nöjesfält? Behöver man två dagar?

Vad tycker ni att man inte behöver missa och ska man bo på MIami sidan... mer vilken stad/by med bra strand.
Av Birgere
22 juli 2017 19:47
Tycker du ska börja med att läsa igenom en del av dom tusentals inlägg som finns om Florida här på forumet, det absolut mest genomlysta destinationen här på reseguiden.
Men en tanke är att med bara 10 dagar så kanske ni ska begränsa er denna gång och hålla er till Miamitrakten och Orlando. När ni är i Orlando så tar ni även en eller två dagsutflykter till västkusten så får ni känna på det oxå.
3-4 nätter runt Miami o 7-8 i Orlando så får ni en första liten smakbit av vad Florida har att erbjuda.
Alla stränder i Florida håller världsklass så det handlar mer om att välja ort där man kan se o göra saker övriga 20h/dygn då man inte ligger på stranden. SouthBeach har ju mest att erbjuda, Hollywood Beach har en mysig Board Walk som dom kallar Broadwalk, Ft Lauderdale är en turistfabrik osv osv
Du kan även kolla in floridasidan.se, miamitravel.se samt bahamabay.se för tips i Miamitrakten och Orlando.
25 juli 2017 09:29
Självklart kan ni ta omvägen via US 41 på väg till Orlando men avsätt en heldag. (Krokodiler lär ni inte se där, då ska ni ut till kusten och ha väldig tur däremot nästan säkert Alligatorer om ni stannar och tar lite promenader, man kan få se dem längs vägen men ärligt talat är det ovanligt och man hinner inte se mycket när man susar förbi så gör stopp vid t.ex. Shark Valley och Big Cypress.

Antal dagar i Orlando beroende på vad ni vill se där, resten i South Beach är mitt tips utan att veta några detaljer om er.

Det är nästan alltid rea eller kampanj i butikerna så det går att shoppa billigt (jämfört med Sverige) i de flesta märkesbutiker. Annars tycker jag att det allra fyndvänligaste och roligaste är alla outletkedjor som finns med massor av kläder mm. av olika märken. VF Outlet, Burlington Coat Factorey, TJ. Maxx, Ross Dress For Less, Marshal's, har säkert glömt någon.... Vill ni ha massor samlat på ett ställe så åk till större köpcentras som Sawgrass Mills, Dolphin Mall, Premium Outlets o.s.v.

Som Birgere skrev, läs runt i forumet och återkom om några frågor kvarstår :-)