Ensam med 3-åring, Florida

26 aug. 2011 09:39
Visningar: 541
Jag har lite frågor... försökt läsa på massor i redan väldigt bra trådar här på forumet!
Jag tänkte ta med min dotter som kommer vara lite mer än 3,5år til Florida i vår. Egentligen ville jag åka i februari men 3/3 fyller jag 25, den magiska åldern för att slippa extrakostnader när man hyr bil. Jag antar att dom är så pass byråkratiska att innan den dagen måste jag betala extra?
Så då tänkte jag mig 2-17 mars ungefär. Men kom sedan på att det är spring break, är det vanvett att åka då?? Vill gärna få tips från er som varit där under den tiden..
Jag tänkte åka till Orlando och magic kingdom + sea world, jag kan ju alltid börja resan med att åka dit så är det gjort, ju längre in i mars man kommer ju mer folk är lediga antar jag?
Jag har ju inte varit där så jag vet ju inte, men antar att dom större attraktionerna får mer kö än mindre saker som passar min dotter, så det kanske inte blir helt toklånga köer ändå?
En annan tanke som slog mig, eftersom jag är ensam, vart gör jag av vagnen om vi åker någon attraktion?? Kan man lämna den vid ingången till åkgrejen, är den garanterat borta när man kommer tillbaka? Eller finns det kanske vagnar man kan hyra, dom borde folk inte vara lika benägna att ta? Kommer ju ha en plastig sulky inget direkt stöldbegärligt heller.

Allmänna tips när det gäller ensam-resande med barn tas gladerligen emot, jag har aldrig flugit med henne eller rest någon längre bit utan bil. Vi ska dock till grekland nästa vecka så då får jag prova på det lite :)

Sen är jag egentligen rätt stadstrött och inte solsugen i någon större utsträckning, jag vill se småstadsidyller, några tips?
Och andra bra aktiviteter som passar barn?? Bada med delfiner hade ju inte varit fel :)

Jag tänkte på everglades, ser man mycket bara av att köra rakt igenom, förstått att man kan åka båt men funkar det med ett så litet barn?
26 aug. 2011 10:13
Har varit där över Spring Break och märkte inte mycket av det, lite mer ungdomar och lite partystämning på vissa ställen, inget att ta hänsyn till alls.
Den helg som kan påverka är Påsken då det kan vara lite mer folk som är lediga.
Mars är perfekt för en resa till Florida!

Det står hundratals vagnar överallt, kan aldrig tänka mig att någon vågar eller vill sno vagnar i parkerna. Det finns vagnar "trolleys" att hyra/låna i parkerna.

Titta på Discovery Cove, där man får en heldag inklusive allt, bl.a. prova på att simma med delfiner, tror inte så små barn får göra det dock, inte säker men de brukar vara väldigt noga med säkerhetsaspekten i USA.

Everglades kan man köra igenom, går knappast att undvika då hela södra Florida består av Everglades. Det man bör göra är att besöka nationalparken detta kan man göra vid något av de "Visitor Centres" som finns, t.ex. Shark Valley som ligger på Timiami Trail (US41) (rakt västerut från Miami). Man kan också köra fram och tillbaka till sydspetsen av Florida genom Evergldes, man kör då in i parken nere vid Homestead. Vill man åka Airboat gör man det utanför nationalparken, finns många olika företag, det är inga lugna båtturer direkt utan väldigt bullrigt och båtarna åker i sidled o.s.v. ganska fort, kanske kan vara lite skrämmande för små barn.

En mycket trevlig stad är St. Augustine (USAs äldsta oavbrutet bebodda stad (alla ska ju vara värst på något)) på Ostkusten norrut från Orlando, klart värt en dagsutfärd, man kan med fördel stanna till i Daytona Beach och andra samhällen på vägen. En plats som ser väldigt lugn och pitoresk ut med små trähus vid stranden är Anna Maria IslandVästkusten.