Florida med rullstol

27 apr. 2018 22:08
Visningar: 187
Hej! Fick idag veta att jag fått ett stipendium till en kongress i Los Angeles första veckan i december. Funderar nu om jag kan kombinera det med en familjesemester. Kalifornien känns ju lite kyligt/ostadigt i december så jag funderar på om jag ska möta upp familjen i Florida efter kongressens slut. Familjen består av man och barn 19, 17 och 8 år. 17-åringen är rullstolsburen, men kan med sina skenor gå mycket korta sträckor, ta sig upp för några trappsteg osv. Ni som har varit där, hur ser det ut på stränderna? Är några mer rullstolsvänliga än andra? Finns trätrall på några? Hur ser det ut på temaparkerna? Nån bättre än någon annan? Andra aktiviteter som lämpar sig ur rullstolsperspektiv?
27 apr. 2018 23:20
Det går bra att vara på stränderna i Florida. Gå in på sidan Florida State Parks, där finns info om vilka stränder som har handikappsaccess. Många hotell har också hiss ner i vattnet i poolen.

Parkerna är utrustade med ramper och hissar, te x Universals parker och Disney.
Av Birgere
28 apr. 2018 00:14
Jag skulle nog våga säga att USA generellt sätt är bättre rustade för att ta hand om handikappade människor jämfört med Sverige. Kanske hänger det ihop med alla veterans som finns.
Tycker att planen låter helt rätt men det bästa vore ju om ni alla fem kunde bo tillsammans. Jag har sett någonstans hus som är rullstolsanpassade. Är du intresserad kan jag försöka hitta mer info om detta, har för mig det var i Orlandotrakten men finns definitivt på andra ställen också.
Medlemmen har tagit bort svaret
28 apr. 2018 09:40
Upplever också USA som väl anpassat, ramper o.s.v. finns i princip överallt.
Stränder är ju lite speciellt. Det finns plastmattor (ibland finns trätrall) på många stränder, Hollywood Beach var först med dessa så där finns iallafall.
Det finns också speciella strandrullstolar på vissa ställen, t.ex. Miami Beach.

Skulle rekommendera att mejla någon organisation i Florida och lokala turistbyråer där ni funderar på att bo.

Några länkar:
https://www.tripsavvy.com/florida-special-needs-traveler-guide-1513987
http://spintheglobe.net/dir/2016/12/23/wheelchair-accessible-florida-beaches/
http://spintheglobe.net/dir/2017/01/15/florida-accessible-beach-wheelchairs/
http://apd.myflorida.com/
https://www.fdoa.org/
https://www.nathanielshope.org/resources/florida-disability-resources/
29 apr. 2018 10:51
Tusen tack allihopa! Mycket värdefull information att grotta vidare i.
Mvh Eva