Florida i Mars/April 2015

26 mars 2014 13:06
Visningar: 1777
I går satt jag med familjen vid matbordet när min dotter Leia tog upp vår resa till Florida. Efter lite snack om vad alla ( 2 vuxna och 2 barn, 7 och 14 år) ville få ut av resan la vi en preliminär rutt. Vi tar västkusten ner och drar ner lite på parkerna i Orlando. Tanken är nu denna: Orlando 6 nätter - Tampa/Clearwater 2 nätter - typ 2 till 4 stopp på västkusten på mysiga stränder - Miami 2-3 nätter - Key West 2 nätter - och sen hemåt. Hittar vi smultronstället så stannar vi där men kan vara kul att testa nya stränder/städer på vägen. Everglades kommer vi besöka på vägen till Miami. Någon som varit på Sanibel Island? Andra guldklimpar på vägen ner på kusten? Tacksam för tips på boende längst kusten och storstäderna. Vi kommer vara borta ca 16-19 dagar och tar allt i sakta semestertempo. Tar dan lite som den kommer. Enda vi kommer boka hemifrån är hotellnätterna i Orlando. Kom igen nu och tipsa på ni som varit där.
Av Birgere
26 mars 2014 14:25
Lägg lite mindre tid på att packa, packa upp, checka in, checka ut. Stanna antingen i Clearwater eller ta ytterligare bara ett ställe på västkusten. Vilket spelar ingen större roll, alla har sin charm, läs gärna alla trådar om västkusten som finns på forumet. Alla har sina egna favoriter.
Tänk på att resan till Key West stjäl 2 dagar på stranden... den är lååååång och speciellt under den högsäsong ni skall åka.
När det gäller boende och stannar några dagar, satsa gärna på hus eller lägenhet, iaf på västkusten och Orlando. Homeaway.se är en bra startpunkt som jag iaf har väldigt god erfarenhet av.
För Miami så är det Miami Beach eller helst South Beach som gäller. Det finns massor med hotel och även några prisvärda lägenhetshotell, Tradewinds är tex ett sådant.
För Orlando kan jag tex tipsa om ett ställe där vi bodde i höstas, Bahama Bay. Vi hyrde av en svensk familj, bahamabay.se. Vi har bokat det stället igen i början på Juli.
26 mars 2014 15:24
Håller med Birgere. Inte för många stopp på västkusten. Mellan Tampa och Fort Myers tar det kanske 2,5 timmar med bil. Därifrån till Miami ungefär samma tid. Tänk bara på att det brukar vara högsäsong i mars/april vilket kan innebära att det kan vara svårt att hitta det där drömboendet. Provboka lite boende nu i april runt påsk (2014 alltså) så får ni en uppfattning om hur mkt som kan tänkas vara ledigt när ni åker på er resa.
26 mars 2014 16:50
Tjena Esa!

Jag förstår att det är jobbigt att läsa alla gamla rådar - för de börjar bli många där det står att man skall försöka ta så FÅ STOPP som möjligt. Previs som t ex birgere ovan säger.

Om du bor på en resort kan det vara utcheck kl 10 och incheck kl 16 dessutom (vanliga hotell kan ha tidigare ut och incheck), så man måste pussla ihop och i värsta fall förvara bagage i bilen alternatvt åka extra för att man lämnar in den på hotellet "i väntan på".

Och mitt tips är att inte ha ett nattstopp i Tampa - gör det ni skall där och kör sedan vidare för att vara incheckade på stranden när nästa dag kommer. Välj Clearwater Beach före Clearwater - eller som sägs ovan, vilken strand som helst. De är väldigt lika och du kommer förmodligen inte bli besviken vad du än väljer :)
26 mars 2014 18:01
Tack för svar. Tanken var att bo strandnära och bila in till nöjesfältet i Tampa . Clearwater beach runt piren verkar nice. Förvarar nog packningen i bilen och har en övernattningsväska med nödvändigheter. Kläder behöver man förhoppningsvis inte mycket av. Badkläder och shorts-t-shirt hoppas jag. :) Tänkte inte sova över på alla stopp men kan vara kul att stanna till några timmar på ett ställe och bada, sen äta och vidare till nästa för kvällsdopp, incheckning, middag och sömn. Hotellförslag på våra stopp vore kanon för vi kommer inte hyra lägenhet för hotellen är inte så dyra men tack för förslagen.
Av Birgere
26 mars 2014 18:53
Du bad om råd och du har fått ganska entydiga råd:

- Att tro att man bara kan köra runt o stanna till vid någon strand på Floridas västkust under Mars/April är lika smidigt som att göra detsamma på franska rivieran i Juli/Augusti.

- Att lämna bagaget i bilen över dagen är synnerligen olämpligt. Mars/April är rena guldgruvan för bilinbrotts-tjuvar i Florida... och det finns många av dom. Lämna ALDRIG något i bilen.

- Att leva på olika hotellrum i närmare 3 veckor där rummen är på 20m2 och har två Queen sängar är påfrestande både på vuxenlivet såväl som barnens frihet, därför tipset om lägenhet då barnen slipper dela säng och att föräldrarna kan få egen kuppe.
26 mars 2014 23:04
Det finns ju lägenheter i hotellkomplex också :) Så har jag bott varje gång jag varit i Florida.

Kolla t ex Hilton, (Embassies), Marriotts med SUITES så hittar ni många exempel. De flesta om inte alla stora hotellkedjor har dessa alternativ i Orlando. Eller, där hade ni redan bokat?

I Clearwater beach och Longboat Key bodde vi på "vanligt" Hiltonhotell direkt på stranden - kan rekommenderas! Det kostar mer än de flest på RG vill betala, men det smakar också :) I Clearwater Beach tror jag alla strandnära hotell är schyssta, de såg ut att vara det iallfall från utsidan :) Men kolla tripadvisor och yelp.

Tampas park kan ni förslagsvis ta på vägen mellan Orlando och golfkusten, men det är ju det där med att lämna allt bagage i bilen. Jag skulle inte göra det. Jo kanske om jag hade precis allt osynligt i bakluckan, men inte gärna. Kanske överväga att ta det över dagen från Orlando? Jag tror det är närmare därifrån än t ex CWB.

(Tvätta kläder kan man göra i tvättomater som finns lite här och där, bara en kommentar om ni funderar över hur mkt kläder ni måste ta med. Eller så har "sviterna" tvättmaskin)
Av Birgere
26 mars 2014 23:44
Citerat från Nisse2ears:
Det finns ju lägenheter i hotellkomplex också :) Så har jag bott varje gång jag varit i Florida.

(Tvätta kläder kan man göra i tvättomater som finns lite här och där, bara en kommentar om ni funderar över hur mkt kläder ni måste ta med. Eller så har "sviterna" tvättmaskin)
Fördelen med hotell med lägenheter alt sviter jämfört med en bra lägenhet, är ju i första hand att man slipper bädda sängen och bära ut soppåsen och att sannolikheten att dom ligger på beachen är större.
I vilket fall som helst är det ett helt överlägset boende jämfört med ett hotellrum med minibar.

Tvätta kläder...??? Är inte en av anledningarna till att åka till Florida att handla nya kläder.... ;-)
27 mars 2014 10:01
Citerat från Birgere:

Tvätta kläder...??? Är inte en av anledningarna till att åka till Florida att handla nya kläder.... ;-)
Ja när man läser alla trådar kan man tro det, men tro det eller ej, jag är väl en av få som inte åker dit för att shoppa. Jag har märkt att det finns annat att göra i Florida ;)

Skämtåsido, Esa, ta med bara favorikläderna (det är dem ni kan behöva tvätta) och lämna plats för nykomlingar i resväskan. Är ni däremot storväxta (bredd resp höjd) är det inte bara - vilket man skulle kunna tro i ett land med omtalad övervikt - att knalla in och plocka på sig. Det är förvånansvärt små storlekar i många affärer. Eddie Bauer och JC Penney i princip de enda ställena de då har stort utbud på.

Men nu kom jag helt OT med kläder, tvätt och oshopping !
27 mars 2014 21:33
Esa: Här skall du få ett tips på ett lite familjeägt hotell som ligger mitt på Clearwater Beach (har själv bott och drivit hotell där i 10 år). Sea Captain Resort är ett äldre men mycket rent och välskött hotell som ligger vid småbåtshamnen och i stort sett rakt över gatan från stranden. Mao toppenläge uppe vid Pier 60. De flesta rummen har vardagsrum med litet kök och separate sovrum. Här är deras web sida: http://seacaptainresort.com/

De har visserliggen en min åldersgräns men de gör undantag om man berättar att man har barn.

Clearwater Beach är en mycket bra utgångspunkt för sightseeing runt Tampa Bay area. Ni har c:a 1.5 timmar upp till Crystal River med alla deras vilda sjökor (Mannatees), på vägen dit upp passerar ni Dunedin, Tarpon Springs (“Grekisk” stad) och Weiki Wachee med alla sina sjöjungfruar (http://www.weekiwachee.com/). Busch Gardens och Ybor City i Tampa, sunken Gardens and Dali Museet i St. Petersburg, Ringling museet i Sarasota och John’s Pass nere på Maderia Beach. bara för att nämna några få utflycktsmål.

Håller med resten av gänget som sägar att lämna aldrig prylar kvar i bilen. Helt tokigt. Vidare, bli inte avståndsoptimist när ni kör i Florida, det tar tid att komma fram i trafiken, speciellt under turistsäsongen som börjar i Mars. Jag kör ofta och mycket och vad som på kartan verkar ta ett par timmar kan lätt bli det dubbla eller mer.

Beträffande stora storlekar så finns det gott om specialaffärer (för de som söker detta). Det gäller bara att veta hur man hittar dem. Big and Tall, Destination XL, Causal Male XL, Avenue, Macys för att nämna några få.
1 apr. 2014 09:51
Tack för utförliga svar.Mycket bra info som jag skriver ner och tar med mig. Vi bor som sagt 7- 8 nätter i Orlando och kör Magic Kingdom, båda Universal parkerna, Seaworld, Aquatica och Busch Garden i Tampa sen får det vara nog med parker och vi fokuserar på bad och sightseeing. Jag kommer ta in på hotell vid Clearwater och bila in till Busch Garden. Sen bilar vi i väldigt sakta mak ner på västkusten och stannar till vid någon/några fina strand när vi känner för det. Tar en tur till Everglades och Sanibel Island när vi bor i Fort Mayers eller Marco Island. Vill ju åka båt och kolla krokodiler på nära håll. Har ju semester och inte bråttom. :) South Beach stannar vi till på i 2-3 dagar för att ha sett det och jag ska även passa på att spela en golfrunda på Miami Beach golf club. Sen far vi ner till Key West i 3 dagar. Tror och hoppas att det kommer bli kanon.
Av Daytona
1 apr. 2014 11:08
Jag är då kärringen mot strömmen, för jag tycker inte att det är ett problem att åka runt utan att boka boende i förväg utan ta det lite som det kommer. . Det finns alltid nått ställe ledigt, ibland bra ibland mindre bra. Vi tillhör dessutom kategorin som inte ens packar upp..... så för oss har det aldrig varit ett stort problem att byta boende efter en natt. Tvätta kan man alltid göra vid en Laundry, och det är faktiskt rätt charmigt att spendera en timme eller två på en tvättomat man ser i filmerna. ( tvättmaskinerna i USA har väldigt korta program ). Det var min input....
1 apr. 2014 11:39
Tack Daytona. All input är bra input. Jag kommer bara boka mina nätter i Orlando. Sen vet man aldrig vad som händer så jag går in på hotellen som ligger najs och kollar om dom har rum eller bokar via nätet på vägen. Är lite tjusningen med semestern eftersom rutten inte är spikad. Ser man nåt häftigt eller vackert så stannar man. DET är semester. Jag har en basrutt som jag tror är mycket bra men är väldigt flexibel. 😊😊😊:)
Av Birgere
1 apr. 2014 12:34
Att knacka på och hoppas på en bra rate är inget jag skulle rekommendera, men att ha med sig en laptop/surfplatta (WiFi brukar man hitta på första bästa snabbmatsställe eller tex Starbucks) och boka mha den funkar. Visst får man räkna med att dom prisvärda och bättre ställena redan är bokade under högsäsong till bästa pris men handlar det bara om att få tak över huvudet så funkar det, sängplatser hittar man alltid.
1 apr. 2014 12:48
Yepp det var tanken. Någon som vet när springbreak är 2015? Då lär det vara mycket folk och allt lite dyrare va? Kan vara bra att kanske ta parkerna innan eller efter?
Av Daytona
1 apr. 2014 12:53
@Esa finnen

Låter som en bra semester , if you ask me ;) Vi gillar det oplanerade och har fått uppleva en hel del massa kul som vi kanske missat annars. Många av mina vänner använder hotwire på deras roadtrips, och dom är nöjda. Själva så har vi knallat in på en mängd hotell under åren och det funkar ännu, för vi gjorde det förra sommaren i just Florida. Dock så får man kanske vara beredd på att ta vad man får när man har trötta barn i bilen, men gäller det bara en natt så går det också. Trevlig resa!
Av Birgere
1 apr. 2014 13:06
Citerat från Esa_finnen:
Yepp det var tanken. Någon som vet när springbreak är 2015? Då lär det vara mycket folk och allt lite dyrare va? Kan vara bra att kanske ta parkerna innan eller efter?
Universitetens spring break sträcker sig från Feb-Maj men dom flesta har mellan första veckan i feb till 3 veckan i April, Grundskolorna brukar ha ledigt i mitten av april.
Därför är Mars/April den absolut största högsäsongen i Florida, en hel del är därför redan bokat nu redan.
Åker man i lågsäsong Sept-Nov eller i Maj så finns det massor med lediga ställen.
1 apr. 2014 14:32
Ok. Då lär vi hamna mitt i. Åker nog mitten av april. Vill gärna bo lite finare med barnen så det får kosta lite på denna resa. Min stora börjar 9an sen så detta är h"hennes" sista familjeresa innan pluggandet tar fart på riktigt. Har runt 100 000 att röra mig med totalt. Denna resa ska inte snålas med alls. :) Åker ju när mina barn har påsklov. Dom är inte kinkiga mina små, funkar utmärkt på bilresor vi gjort och är glad över det. Dvd:erna till bilen är det bästa köp jag någonsin gjort. :) Tack alla för hjälpen.
Av Birgere
1 apr. 2014 14:49
Citerat från Esa_finnen:
Ok. Då lär vi hamna mitt i. Åker nog mitten av april. Vill gärna bo lite finare med barnen så det får kosta lite på denna resa. Min stora börjar 9an sen så detta är h"hennes" sista familjeresa innan pluggandet tar fart på riktigt. Har runt 100 000 att röra mig med totalt. Denna resa ska inte snålas med alls. :) Åker ju när mina barn har påsklov. Dom är inte kinkiga mina små, funkar utmärkt på bilresor vi gjort och är glad över det. Dvd:erna till bilen är det bästa köp jag någonsin gjort. :) Tack alla för hjälpen.
låter ju kanon,
dumsnåla inte med dåliga flyg och för liten SUV.
Om inte varje natt men ett antal, se till att barn o vuxna har separata sovrum
All in i Orlando, inklusive "gå-före-i-kön-pass"
1 apr. 2014 15:05
Vilket bolag är bäst att hyra bil på? Finns ju en uppsjö av bilar. Ska man ha en SUV eller bara en större vanlig bil? Många vanliga bilar tar ju 5 passagerare och typ 4-5 väskor. Det är nog det enda jag är lite osäker på. Hyrt bil i Vegas men då tog vi självklart en Mustang, kommer dock inte ihåg uthyraren. :) Kollade expresspass på Universal och dom låg på 109 dollar/st x 2 dagar = över 800 dollar för 4 st. Sjukt dyrt eller? Värt dom pengarna?
1 apr. 2014 15:21
Citerat från Esa_finnen:
Kollade expresspass på Universal och dom låg på 109 dollar/st x 2 dagar = över 800 dollar för 4 st. Sjukt >dyrt eller? Värt dom pengarna?
Du kollade påskveckan i år - som du ser är priset nästan det dubbla mot en beräknat mindre hektisk dag.

Kommer ni vara där påskveckan nästa år får ni räkna med den kostnaden. Och ni får räkna med mycket folk och långa köer. Om det är värt det eller inte beror på vad ni själva prioriterar. Folk här kommer svara både ja och nej... Det bästa är väl att INTE vara där just veckan innan påsk...så blir det lite billigare. Passen går att köpa på plats (lite dyrare än om ni vet flera månader i förväg att ni kommer vara där ett exakt datum) så om ni ser att det är köer kan ni köpa då. Jag tror priserna påverkas av hur många som är där just den dagen när man köper på plats.

Ni kan ju samtliga gå i sinlge-kön som brukar vara mycket mycket kortare, det enda är att ni då inte får åka tillsammans. Det beror ju på vad som är viktigt för er.

Jag har haft passet och jag tyckte det var värt det, men det gäller ju inte för alla attraktioner plus det är inte helt köfritt om alla med pass vill åka samma sak samtidigt...
Av Birgere
1 apr. 2014 15:48
Det finns lite websidor tex (http://www.undercovertourist.com/planning/when-to-visit.html) som beskriver trycket på parkerna olika dagar och även appar som visar hur det är just nu.
googla: waiting time orlando, så hittar du lite.
En sak är säker... det är inte roligt att behöva stå o vänta över en timme för att åka en ride som är över på någon minut.
3 apr. 2014 17:27
Vad är det som gäller med passet? Läste runt och fick alla möjliga svar. På amerikanska ambassadens sida i Sverige står det:

When traveling on the Visa Waiver Program a general rule is that the passport has to be valid for 6 months after the return from the US. Please note that Swedish passports have a country-specific agreement and are excepted from the six month rule and can be used as long as the passport validity covers the whole stay in the US.

Borde vara lungt alltså för oss, mitt pass går ut Juni 2015 och alla andras Augusti 2015.
Av Birgere
3 apr. 2014 17:42
Citerat från Esa_finnen:
Vad är det som gäller med passet? Läste runt och fick alla möjliga svar. På amerikanska ambassadens sida i Sverige står det:

When traveling on the Visa Waiver Program a general rule is that the passport has to be valid for 6 months after the return from the US. Please note that Swedish passports have a country-specific agreement and are excepted from the six month rule and can be used as long as the passport validity covers the whole stay in the US.

Borde vara lungt alltså för oss, mitt pass går ut Juni 2015 och alla andras Augusti 2015.
Förvisso OK, men ni måste skaffa nytt ESTA när passen gått ut. Vill ni tillbaka (vill, vill ni definitivt) så kan det vara bra att koppla ESTA till nya pass.
3 apr. 2014 19:15
Det förstår jag men passen täcker ju våran resa då vi är där 3 veckor i april. Ville bara vara säker att det är så och frågar er som reser titt som tätt till Usa. . 😊 Åker vi tillbaka med nya pass så kan jag offra 14 dollar igen för Esta.
3 apr. 2014 20:49
Esa: Var smart, förnya passet innan resan. Varför ta en sådan chance? Ni har inget att förlora på att ta det säkra före det osäkra. Vi lever i en orolig värld och trots allt så ändras regler då och då.

Better be safe than sorry.
4 apr. 2014 10:55
Tack för svar. Vi kom fram till det också. Varför chansa när man ska boka upp så mycket pengar. Känns onödigt att lämna något osäkert öppet. Förnya passen är ju en liten kostnad ändå och måste göras nästa resa ändå. Tackar för all er hjälp ang mina frågor. Nu är det bara att vänta till Norwegian lägger upp resor till Orlando i sitt bokningssystem. Hoppas komma under 20 000 för 4 biljetter för då bokar jag direkt, fick klart med skolan ang ledighet för dottern också. 😊:)