Filippinerna Visum

Av Esspres
21 okt. 2011 18:29
Visningar: 5120
Jag funderar på att åka till Filippinerna om 12 dagar och vara där i 50 dagar.

För att fixa visum i Sverige så måste man ansöka om det minst 1 månad före avfärd?

Men man kan även förlänga visumet på plats?
Men hur blir det då? om dom ser på flygbiljeten att jag ska stanna i 50 dagar och jag bara får vara där i 21 dagar?
Av Kjellie
22 okt. 2011 10:31
Hej,

Jag har förlängt mitt visum där några gånger och det har gått bra.. både i manila och cebu...det är dock länge sedan.
Vad jag förstår så kan man skaffa visum på manilas flygplats vid ankomst...hör med ambassaden.Skall vara det smidigaste nuförtiden.

Ha det

Kjell,
25 okt. 2011 04:30
Hej,

Dom tar 3.100PHP i Tagbilaran/Bohol. Man lämnar passet till turistbyrån nedanför så fixar dom allt för 100PHP.

//Micke
Av Rikset
29 okt. 2011 22:46
Hej,

Har räknat på vår resa och såg, typiskt nog, att vi skall vara borta 22 dagar.....! Var förbi Filippinska ambassaden för att höra om visum men mannen som ansvarade för "viseringar" tyckte att de skulle nog gå bra ändå. "Säg bara till vid gränsen så skall det nog ordna sig". Kändes så där...

Men, som ni skrivit i tråden, kan man förlänga visumet på en turistbyrå på plats? Var och hur undras i så fall?
Tacksam om svar
/
Janne
29 okt. 2011 23:57
Hej!

Man har visum för 21 dagar när man anländer, så det är inga problem att komma in i landet. Däremot kommer kontrollanterna påpeka att ni måste fixa förlängning av visumet innan ni åker ut ur landet.

Kommer man alltså till passkontrollen vid hemfärd, har passerat 21 dagar och det inte finns en förlängning kanske det kan bli några trötta blickar. Fråga gärna kontrollanterna om 22 dagar. Kanske inte spelar någon roll?

Förlängning av visum kan man göra på alla immigrationskontor, "immigration office". Finns i varje provinshuvudstad och större turistorter. Man behöver kopia på passet och på ankomststämpeln. Ibland har immigrationskontoret kopiator. Det enda böket är att tajma tjänstemannen som kanske inte alltid är där. Annars tar det en kvart ungefär.

Eller som Micke föreslår ber man en turistbyrå att fixa det för någon mindre summa.

Mer info och aktuella priser finns på
http://www.immigration.gov.ph/
8 nov. 2011 23:34
Janne! Har samma problem som dig, ska stanna från onsdag 18jan-onsdag 8feb, alltså 3 veckor och fick ett halvdåligt svar på ambassaden, men som hon förklarade så räknade man dagen efter ankomst som dag 1..?
Av Tretjak
11 nov. 2011 19:52
Hej.
Jag tror inte du kommer in i landet om du inte kan uppvisa en biljett ut ur landet inom 21 dagar. Jag har gjort så här: Jag har 2 flygbiljetter ut från Filippinerna, en efter ca 40 dagar och en inom 21 dagar. Den ena biljetten köpte jag på rea för ca 150 och är bara till för att jag ska komma in i landet. Ja gkommer sedan att förlänga mina 21 dagar på ett kontor i Boracay och sedan nyttja den "riktiga" biljetten.

Anders
11 nov. 2011 20:39
Hej, jag brukar förlänga mitt visum på plats på Filippinerna.

Nämnde tidigare i en tråd här att check-in personalen på Arlanda har börjat kolla om man har visum för hela vistelsen. Det här var i juni och jag har inte hört någon bekräfta det här så det kanske bara var just hon i det här fallet.