ESTA samt ändring i bokningar efter giftermål

16 okt. 2017 15:04
Visningar: 187
Hej,

I januari har vi en USA-resa inbokad till vilken allt är bokat och klart. ESTA-ansökan kommer när det närmar sig.

Senare i mars är ytterligare en USA-resa bokad, till vilken jag kan använda samma ESTA.

Nu till min fråga: Vi gifter oss i februari och jag kommer då att lägga till min mans efternamn som dubbelt efternamn. Gör detta mitt ESTA-visum ogiltigt för resa nr 2 och behöver jag ansöka om ett nytt efter namnbytet/tillägget?

Läste runt lite och det verkar som att det är att rekommendera att helt enkelt inte ansöka om ett nytt pass med det nya namnet förrns resan är avklarad? Någon med erfarenhet, vad är OK?
Av Birgere
16 okt. 2017 18:34 (redigerad)
Reglerna är solklara:
"If you obtain a new passport or change your name, gender or country of citizenship, you will be required to apply for a new travel authorization. "

Sedan brukar det ju finnas en viss förståelse för dom som åker på smekmånad direkt efter bröllopet och därmed naturligtvis inte kunnat fixa ny dokumentation.
Du måste bestämma dig hur du ska göra innan du bokar flygbiljetten.

Sedan ska du söka ditt ESTA för januari nu och inte vänta, i värsta fall får du avslag och måste söka visum vilket tar ett tag.
16 okt. 2017 21:23
Hade jag varit du hade jag antingen väntat med att byta namn (själv bytte jag först då mitt pass gick ut) eller vänta med att skaffa nytt pass till efter resan (och givetvis inte ange det nya namnet i bokningen).