Ersättning

Av Ardnaz
27 dec. 2013 17:59
Visningar: 699
Undrar vad ni tror om ersättning från Folksam då vår son trampade fel i vattnet och bröt foten. När detta hände hade vi 4v kvar på vår thailand semester. Han ska vara gipsad i 2 mån. Vi har alla försäkringar man kan ha i Folksam även xtra reseförsäkring. Vi har röntgenbilder och kvitton från Bangkok hospital och vi har kontaktat både Folksam och sos international i ärendet. Semestern är ju i stort sett förstörd, en ledsen 13 åring som inte får bada och dessutom har ont i händerna av kryckorna och sin "schlatterskada" i knät blir inte bättre + att han har ont i sin höft. Dessutom missade vi vårt anslutande flyg i Peking pga magsjuk son, detta resulterade i xtra utgifter och dessutom fick vi vänta 2 dagar på vårt bagage.. ja vad säger man, vi har haft så mkt otur nu i vår semester satt vi hoppas det kan få räcka så. Tankar och funderingar, skriv era erfarenheter så jag har nåt att jämföra med. Tack på förhand ;)
27 dec. 2013 18:43
Du får väl kolla med folksam alternativt läsa vad som ingick i försäkringen vetja...
Av Ardnaz
27 dec. 2013 19:30
Jomen tack macgunde, självklart har jag läst och självklart ska jag prata mer med folksam men det är väldigt individuellt det där med ersättning förstår du ;) endel får några tusen kronor för kvitton de kan visa upp medans andra får en ny resa....så man kan inte riktigt läsa sig till vad man får tillbaka.
27 dec. 2013 20:01
Då du själv skriver att det är stora skillnader i vem som får vad så undrar jag vilka svar du är ute efter...

Själv tror jag att du får ut kostnader för sjukhusbesöket samt medicin och inte mkt mer.

Mvh Daniel
Av Birgere
27 dec. 2013 20:05
Om du nu tror att det är så individuellt så kan det tyckas verka ganska meningslöst att fråga på ett forum.

Har ni kommit tillbaka till Sverige nu?
Av Ardnaz
28 dec. 2013 09:33
Jag skrev också att jag önskade svar som ex egna erfarenheter!!! Nej vi har 3v kvar.
Av Tubbe
28 dec. 2013 10:28
Hej,

Omöjligt att säga hur utfallet kan bli tyvärr.
Som liknelse så kan jag nämna en vän som blev bestulen på sin plånbok. Han var försäkrad mot ficktjuvar så det borde inte vara några problem. Men det visa sig att försäkringen inte gällde kontanter. ( gäller hos andar bolag ) Man kan undra hur försäkringsbolaget tänker där.....det är väll ändå det som ficktjuvar försöker komma åt i första hand. Bolaget Ni ska undvika är Moderna försäkringar.....och jag borde titta här innan jag teckna försäkringen.....Sveriges sämsta försäkringsbolag.

http://www.rejta.se/omdome/148364/moderna+försäkringar+ab?search_word=moderna+försäkringar

Kanske kan trösta dig med att bolaget ni har är ändå en av de seriösa....(enligt min erfarenhet )
Min uppfattning är att läkarbesök och kvitto är normalt inga problem. Även missat flyg om det finns något
läkarintyg, annars är det tveksamt. Bagaget som saknades i 2 dagar, tja beror på vilket bolag som var inblandat.
Sen kommer vi till det som är svårbedömt, ev sveda och verk och ersättning för förstörd semester....där har jag ingen kommentar. För er är den tiden värd jätte mycket, men inte för bolaget så Ni lär nog inte bli nöjda.
Har ni något intyg från läkare att han inte kan röra sig fritt, bada eller något liknande. Sånt vill bolag ofta ha trots att det är självklart.

Jag vill avsluta med följande kommentar.....Tiden är oersättlig men pengar är förnybara. Om några år är kanske allt detta bara är bagateller.

Lätt för mig att säga men såklart ni ska vara så positiva som möjligt under resten av resan, det kanske inte blir några konstigheter med ersättningsfrågorna och då har ni oroat er helt i onödan.

Må gott / Rickard
Av Ardnaz
28 dec. 2013 10:56
Tack Rickard det var iaf lite information ;). Jag gissar också på lite ersättning för läkarbesök osv. Vad man önskar är självfallet mer pengar än så, några jag pratat med här nere säger att man ska propsa på ny resa vilket jag absolut inte ens kan drömma om men det är ändå därför jag vill ha folks erfarenheter av folksam som vi har alla våra försäkringar i. Historien om din vän vars kontanter blev stulna så känns det absurt, får försäkringsbolaget verkligen göra så...känns heltokigt! Tack för tiden du tog dig
vänliga hälsningar Zandra
Av Birgere
28 dec. 2013 11:11
Ny resa känns väldigt konstigt, speciellt då ni väljer att stan kvar och inte åka hem med grabben.

Faktiska kostnader med kvittto / intyg ska ni ha ersättning för. Sveda o värk... tveksamt men kanske 20% av grabbens kostnader (flyg/hotell) pga att han tex inte kan bada.

Jag bara spekulerar
Av Ardnaz
28 dec. 2013 12:36
Birgere! Vi väljer inte att stanna kvar, vi har vårt ärende hos folksam och dom ska boka om våra biljetter och säger dom att vi får åka hem i övermorgon så gör vi det. Vi är otroligt tacksamma än sålänge över hur folksam och sos international har behandlat oss!!!!