Thailand (mest troligt Koh Chang) med 1-åring, efterlyser era bästa tips och råd!

18 aug. 2013 09:24
Visningar: 907
Vi funderar eventuellt på att resa till Thailand i november. Vår bebis kommer då precis ha fyllt ett år. Han äter fortfarande bara ersättning men är på g att bli intresserad av vanlig mat. Kommer eventuellt skippa burkmat i den mån det går och istället köra BLW då han inte verkar så förtjust i puread burkmat. Så mat hoppas jag inte ska vara något problem under resan, som sedan får kompletteras upp med ersättning tills det funkar bra.

Vi vill gärna stanna i ca: 4 månader och förmodligen inte resa runt så mycket. Helst av allt hyra ett hus/lgh någonstans där det är både lugnt och skönt men också lite liv och myller. Jag har googlat runt lite på att hyra hus men inte fått några bra träffar. Önskar därför tips på bra öar/stränder samt hur det funkar att hyra hus. Vi är inte alls ute efter något lyxigt... Den ön jag funderat mest på är Koh Chang. Vill gärna månadshyra, och ogärna betala mer än 5000:-/mån (verkar svårt dock!) då vi endast ska leva på min föräldrapenning under tiden.

Bilbarnstol?! Är det något ni tagit mer er eller fixat på plats. Kommer precis hem efter en flygresa och såg hur personalen "misshandlade" både barnvagnar och bilbarnstolar. Efter sådana smällar som under transporten känns de ju inte 100% säkra ändå.

Barnvagn kommer vi nog ta med oss en enkel sulky som är fällbar till ligglägge. Jag bär mycket i sele och sjal, och kommer förmodligen göra det under resan också. Känner rent spontant att kombinationen sandstrand och barnvagn inte är den bästa.

Vilka vacciner har ni gett ert barn? Vi ska BCG-vaccineras (mot Tuberkulos) nu nästa vecka.

Visum?! Hur fungerar det till barn? Hittad en gaaammal tråd där det stod att barn automatiskt får visum vid inresa och inte betalar någon straffavgift för overstay vid utresa. Gäller det fortfarande?

Tacksam för tips, råd och erfarenheter!
Av Marilcj
28 aug. 2013 23:06
Vi hade äldsta barnbarnet med ner för snart 3 år sedan när hon var 9-10 månader, de vaccinationer hon fick var bara de BVC ansåg, inget annat, då fick vi även beskedet att samma visumbestämmelser gällde för henne som för oss, men vi höll oss till våra 30 dagar den gången så klarade vi det vanliga turistvisumet för oss alla.

Däremot var just barnmaten det stora problemet, bara Tesco som hade och urvalet var inte det största, samma med blöjor, fanns att hitta på lite andra ställen men inte många blöjor i förpackningarna.

Pratade med bekanta i helgen som hyrt sig ett hus i vinter för 2500 kr i månaden, men då är det inget de bokat hemifrån utan hittade när de var nere i vintras.

Ibland kan man stöta på taxichaufförer som har barnstolar men det är inte vanligt, vi kunde låna av bekanta när vi skulle åka någonstans, de hade en son i samma ålder, när vi haft lite större barn med har vi plockat med bilkudde fr Sverige, finns stolar oxå att köpa, även där Tesco.
Av Kentbra
31 aug. 2013 05:10
Men varför sätta sig på en ö som Koh Chang.
Allt är dubbelt så dyrt som på fastlandet.
Ta istället och yr en bungalow på Mae Rumhung Beach för 10 till 12.000 Bath i månaden.
Här finns allt. Underbar strand, små och stora resturanger, minimarts med mera.

Vill ni ha hjälp med att hitta något, så säg till.
Hart flyttat hit permanent och känner en del runt omkring.
30 sep. 2013 17:36
Hej Hej!

Vi är en familj med en liten spädis på 6 månader. Vi spenderar vår föräldraledighet, precis som ni planerar att göra, i Thailand på Koh Chang. Vi är här nu.

Vi letade länge efter boende och det var svårt att hitta för under 5000 kr i månaden. Speciellt för oss som reser med barn och har lite mer krav på standard. Vi ville t.ex. ha kök, AC och internet. Men vi har hittat ett boende som vi trivs med, dock blev det lite dyrare än vi tänkt från början. Kolla in kohchanglongstay.com har allt men ligger ca 15 min promenad från huvudvägen.

Bilbarnstol är ganska onödigt på Koh Chang. Vi åker ofta taxi, som är en pick up där vi helt enkelt sätter upp hela barnvagnen på flaket. Vanliga taxi-bilar finns inte på ön så bilbarnstol behöver man inte att ha med sig hit.

Hur har det gått för er? Är ni nere på Koh Chang nu? :)