En månad i Thailand - Antal ställen att besöka?

6 aug. 2014 16:29
Visningar: 215
Hejsan! Jag reser till Asien i Januari och kommer spendera hela februari i Thailand, jag skulle behöva lite tips om hur många ställen jag ska besöka under denna ungefär för att inte behöva stressa mig igenom resan men samtidigt få ut så mycket som möjligt av den?

Jag var i Thailand förra året och besökte då Phuket, Phi Phi, Kho Lanta och Krabi (Ao Nang) så det området kan jag strunta i denna gången. Nu har vi kollat mycket på Koh Samet och Koh Chang - området men även Hua Hin, Koh Samui - Tao - Phangan , men tvivlar på att alla dessa lär hinnas med under vår månad i landet.

Hur många ställen ska jag välja att åka till och vilka rekommenderas starkast?
Väldigt tacksam för svar!!
10 aug. 2014 16:42
Hej !

Thailand är underbart och det finns hur många svar på din fråga som helst : )

Ni hinner ju utforska ko samui ko prangan och ko tao, det går ju att vara på de olika öarna tre, fyra dagar så har man i princip utforskat det som går. Samui är stor och hyr gärna bil och utforska området norrut. Vi hyrde även bil på "pangan" och det var kul att åka fyrhjulsdrivet och utforska vattenfall mm.

Hua Hin har jag inte hört någon som är tillfreds med och därför har jag undvikit att kliva av tåget där.

Jag gillade Kanchanburi nordväst om BKK (13 mil), där finns inga stränder men jag gillade atmosfären och det fanns mycket att utforska. Vi hyrde mc och satte ungarna i knät och hittade många smultronställen.

Känner att det blir ett lång inläg ; )

Vi har skrivit Reseberättelse från varje resa så kika in där och läs och kanske få inspiration på någon rutt som kanske passar er eller kombinera ihop flera. Det finns mycket tips och länkar om de olika ställena och hotellen.

Länk: http://ambulanssystern.hhcrew.net/

Trevlig resa!

Hälsningar Tom
10 aug. 2014 17:22
Tack så mycket för ditt utförliga svar! Ska kolla upp detta direkt :)