Efterlysning i Berlin

11 okt. 2013 14:54
Visningar: 561
Om någon månad landar jag i Berlin - återigen...denna underbara stad!

Det lär finnas ett välbevarat kvarter i B som stått sig sedan kriget - alltså undgick bomberna, och som sedan underhållits och reparerats under åren.
Det lär vara utformat som en gammaldags galleria med både affärer och restaurang och med hög mysfaktor. Jag har aldrig lyckats hitta detta ställe...

Kan jag få efterlysa DET HÄR ! ?
Av Sydbo
13 okt. 2013 15:19
Hej!
Åker till Berlin snart, skall nu - och har tidigare bott i stadsdelen Prenzlauer Berg.
Råkade slå det på Wikipedia för någon minut sedan och där berättas ungefär det du beskriver.
Sen kan det kanske finnas fler områden som undgick bomberna, som jag inte känner till.
I vilket fall som helst finns det anledning till att vi återvänder just dit:
en underbar blandning av affärer, restauranger, barer, klubbar, loppisar mm
Jag rekommenderar dig att leta vidare info på nätet och reseguider om PB.
Trevlvig resa!
Av Desires
13 okt. 2013 16:27
Hej!
Vi var i Berlin en månad före jul förra året, och tyckte det var trevligt! Till området Prenzlauer Berg promenerade vi en dag, tyckte det påminde lite om Stockholms ”Söder”. Detta område var mycket eftertraktat efter kriget, det var här de unga ville bo (fortfarande populärt!) Trevligt och trendigt område med många mysiga cafeer och andra ställen att umgås. Och billigt!

Jag googlade på detta område och såg att det verkar vara detta du menar:
"Byggnaderna undkom andra världskrigets bombmattor över Berlin och under DDR-tiden lät man dem står kvar. Under 1990-talet och början av 2000-talet har de flesta gamla husen sanerats och idag är över 300 byggnader byggnadsminnesmärkta. Delen närmast innerstaden består till stora delar av restauranger och barer, framförallt i Kastanienallee och kring Kollwitzplatz och Helmholtzplatz."

Vill du läsa mitt reportage från Berlin kan du titta in här http://www.desires.se/#post160
Av Tiram
29 okt. 2013 20:49
Du kanske menar Hackescher Höfe? Ur Wikipedia: "Hackesche Höfe, utgörs av ett system av sammanhängande innergårdar beläget alldeles invid Hackescher Markt i stadsdelen Mitte i centrala Berlin. Flera av innergårdarnas fasader är praktfullt ornamenterade och här gömmer sig restauranger och små butiker med flera etablissemang.
Kvarteren kring Hackesche Höfe har de senaste åren förvandlats till ett mycket trendigt område i Berlin med en rad märkesbutiker, teatrar, restauranger och gallerier.
17 jan. 2014 10:10
Tack alla ni som tipsade mig !
Jag är nu tillbaka och jag besökte de områden som ni angav och detta var intressant och spännande.
Har aldrig varit där vid mina många Berlinresor så det var nytt att upptäcka.Jag åt en god leverrätt på rest. "1840" tror jag den heter ( Hackersher Höfe) och fönstershoppade mycket men fick också köpt mig en souvenir i form av bleckplåtsaffisch från förr. Jättefin jul och nyårsresa denna gång. Åker nog snart tillbaka till Berlin.