Dykning i Thailand för rullstolsburen?

14 aug. 2011 15:44
Visningar: 370
Min man fyller jämt i höst och jag hade tänkt bjuda honom på en resa till Thailand i vinter för att han ska få göra en PADI Open Water Dyk Cert eller liknande. Han har alltid drömt om att få dyka så nu håller jag på att leta bra öar och märker att det är en hel djungel! Jag har letat runt i flera timmar och är bara ännu mer förvirrad än vad jag var när jag började.

Min man sitter i rullstolen så han kan varken gå eller röra benen. Men dett bör väl inte vara ngt problem eller hur? Men hur är det med hotellen/resorten? Känner ni till några som har hiss eller är handikappanpassade?

Vad har ni för tips? Jag letar efter en fin dyk ö som inte är komplicerad att ta sig till. Vi åker även med vår 1 åriga dotter. Jag har läst att Koh Tao är bra, men känns lite bökigt att ta sig dit. Vi vill heller inte vara där det är så många turister....

Jag uppskattar alla tips!
Av Jesperw
17 aug. 2011 10:24
Har du testat att tala med någon handikapporganisation eller resebyrå som är specialiserad på resor för personer med nedsatt rörelseförmåga?

En möjilghet kan vara att kontakta Thailändska Turistbyrån, TAT, i Stockholm. Jag är inte säker på att de kan svaret, men det är värt att ställa frågan.
Av Joakimn
17 aug. 2011 15:08
Hej Gabriella
Va kul..o vad glad han kommer att bli.
att dyka handikappad o ta openwater cert..de vet du nog mer om än jag.
Själv har jag dykt från de flesta områdena i Th o kan väl bara erbjuda den erfarenheten.
Skulle vara bra att veta när ni åker pga klimatet skiljer sig åt mellan de olika områdena i Th.
Gäller det mitten av dec så skulle jag val Krabisidan då klimatet är stabilare där den perioden.
Gäller det jan så kan man dyka ifrån Kho Tao som också har lugnare vatten men inte lika klart som Krabi(visibilitet). Sen tillgängligheten o bekvämligheten för rullstol är nog bättre på Krabisidan.
Handikappade hotell finns i Krabi/puket o självklart i khao lak.
Utanför Puket finns Similan islands som har de bästa dykvattnen..så detmesta pekar mot Puket eller
Khao lak som ligger i samma område o har bra dykfirma..Hotelvalet hade blivit Kha Lak beach resort som skall vara handikappvänligt . sen.. Thailand med rullstol kräver en heldel moderniteter..då blir det ett turistområde..fast vill ni se ett mer orört område så skulle jag ta dagsutflykter i från Kha lak och åka mot burnas gräns där finns fina områden att besöka../Lycka till o mer frågor ger mer svar Mvh Joakimn
27 aug. 2011 12:48
Tack Joakim för all info!

Har kollat upp lite mer i Koh Tao nu och Bans Diving Resort verkar utmärkt. Där får han även en egen instruktör.Tack!