(dykcertifikat) något man kan träna på innan?

Av Steen89
3 nov. 2009 10:01
Visningar: 2456
Tänkte höra om det är nått man kan plugga på nu innan, om man vill ta dykcert på semestern!
3 nov. 2009 10:43
Simma framförallt:):) Kommer inte ihåg hur långt man är tvungen att bevisa att man kan för att vara i tillräckligt bra form..Du kan säkert beställa böckerna i förväg och plugga på..tog ju mitt för ganska länge se'n och då var det ett PADI cert på engelska..det är ju lite beroende på vad de har dit du åker samt vad du tänkt dig..Eget snorkelgear är alltid praktiskt att ha och ta med sig och på dykshopparna kan de hjälpa dig så allt sitter som det ska..Finns säkert annat oxå men det är vad jag kommer på lite hastigt..PS..antagligen kommer ni dyka från en båt och om du är av den sjösjuka sorten som jag själv preppa med piller, fasiken, ta två för att vara säker..Inget roligt alls att spy genom aggregatet och se det flyta iväg mot de andra i gruppen...
A-L
Av Mmea
3 nov. 2009 16:15
Vet inte vart du bor, men en arbetskamrat till mig gjorde teoridelen klar här hemma. Hans dykskola i Stockholm hade samarbete med en dykskola i Thailand. När han kom till Thailand gjorde han sina praktiska dykprov de första dagarna och kunde sedan ägna semestern åt diverse dykutflykter. Förmodligen en hel del dyrare, men ett bra upplägg tycker jag, som tror att jag hade känt mig mycket säkrare som dykare idag om jag fått många dyk i logg-boken direkt.
Av Karten
3 nov. 2009 16:35
Hej, jag tog mitt cert på Kon-Tiki http://www.kontiki-thailand.comPhuket -97. Kursen var på svenska men de första dagarna hade dom bara böcker på engelska och trots att man inte var helt "borta" med engelskan så blev det i boken ganska många tekniska termer som man inte förstod vilket gjorde att man inte snappade vissa innehåll helt rätt.
Om du känne dig osäker med engelskan så skulle jag rekommendera att försöka välja en svensk utbildning och för att gardera dig kan du ju försöka få tag på en "Open Water Diver" bok i Sverige.
När vi var iväg i feb så var vi ut till Similand och Surin med Big Blue Diver i Khaolak. Deras turer var välorgniserade och dom finns ju även på Kho Tao. En utav ägarna är svensk så dom borde ha utbildning på svenska http://www.bigbluediving.com/, http://www.bigbluedivingkhaolak.com/.
lycka till
//joakim
Av Anna__
3 nov. 2009 23:27
Precis! Försök få tag på en svensk Open Water-bok redan nu. Det är mycket som är viktigt att lära sig (även om det inte är svårt, och mycket är självklart). Men det underlättar nog om du redan läst en gång i Sverige, särskilt om böckerna skulle vara på engelska i Thailand.
Av Ewa_h
4 nov. 2009 08:14
Man kan använda sig av padi's e-learning. Vet man på vilket dykcenter man vill ta sitt cert kan man genom padi ta all teori här hemma i i Sverige innan man åker. Gå in på padi.com och klicka dig fram till e-learning. Man betalar tydligen den teoretiska delen till padi direkt och sen en summa när man kommer ner till dykcentret för praktikdelen (summan för praktikdelen beror nog på vilket center man dyket med).

Lycka till